[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
24-01-2018: De Stukkenjagers B - De Drie Torens A, De Stukkenjagers C - KiNG A, De Stukkenjagers A - HMC A, De Stukkenjagers D - Rochade A, De Stukkenjagers E - Rode Lopers A

Nieuws

Nepnieuws: toch toernooizege voor Mark (4-1-2018, Algemeen)
Wederom commotie door een post in het Gastenboek: al enkele dagen verkeren trouwe volgers in de veronderstelling dat Mark Haast weer eens heeft toegeslagen, en wel in het Park Hoogendoorn-toernooi in Dordrecht. Dankzij een ouderwets staaltje investigative journalism weten we nu dat het een ernstig geval van nepnieuws betreft, zoals je hier kunt checken.

Broederstrijd in Basel (3-1-2018, Algemeen)
De familie Beukema benut de tweede week van de kerstvakantie voor een bezoekje aan het Chessfestival Basel. In de A-groep startten Stefan én Jasper Beukema sterk met 2 uit 2, met als resultaat dat ze in ronde 3 - woensdag in de vooravond - elkaar te bestrijden krijgen. Jasper heeft wit. In de B-groep wist Christiaan Beukema handig een soortgelijke confrontatie met broer Constantijn (2 uit 2) te ontwijken door zijn tweede partij te verliezen. Alle info vind je hier.

Stukkenjagers Open, ronde 5 (2-1-2018, Algemeen)
Op woensdag 10 januari staat de clubavond in het teken van ronde 5 van ons open toernooi. Toptreffen is het duel tussen de vierpunters Stefan Kuipers en Herman Grooten. De complete indeling vind je hier.

Op toernooi in de kerstvakantie (1-1-2018, Algemeen)
Een zevental Stukkenjagers greep het reces aan om een meerdaags toernooi te spelen. Vijf van hen namen deel aan een onderdeel van het Groningen Chess Festival. In de A-groep eindigde Jasper Beukema op 4,5 uit 9, met ongeveer zijn eigen TPR. In de BC-groep bereikten Christiaan en Constantijn Beukema beiden een score van 5 uit 9 en een TPR van tegen de 1800. De echte ratingwinst werd gepakt in de 'Compact A'. Beide SJ'ers sloten af met 3 uit 5, maar de tegenstand was zodanig dat de TPR's van Sjoerd van Roon (2239) en Luuk Baselmans (2195) een prettige bijdrage aan hun ratingprogressie gaan leveren.
Mees van Osch en Bram van den Berg zoeken het verderop, in het Poolse Krakau. In de A-groep van het XXVIII Międzynarodowy Festiwal Szachowy Cracovia zijn ze zes ronden onderweg. Je kunt het toernooi hier volgen.

Vakantiedrukte bij inloopschaak (1-1-2018, Algemeen)
Net als in de vorige kerstvakantie was het op vrijdag 29 december extra druk bij het inloopschaak in Cinecitta. Maar liefst 20 spelers gaven acte de présence. Van hen bleven Cees Zoontjens, Rudolf Kat (beiden 2 uit 2), Frans Konings, Henri Anemaat, Huong Do en César Becx (allen 1 uit 1) ongeslagen. Ruud van Loon heeft - na tien van 26 ronden in deze periode - met +42 de leiding in het ratingwinstklassement overgenomen. De volgende sessie is op vrijdag 5 januari, de meldtijden voor de twee ronden rapidschaak zijn dan wederom 13.30 en 14.45 uur.

Drie winnaars in Kersttoernooi (1-1-2018, Algemeen)
Op zaterdag 23 december beleefden 80 schakers een mooie dag in Cinecitta bij ons traditionele Kersttoernooi. In de A-groep domineerden de twee hoogste ratinghouders, Hing Ting Lai en Liam Vrolijk, de strijd. Ze begonnen met 4 uit 4. Daarna volgden een vlotte onderlinge remise en voor beiden nog twee zeges. Met 6,5 uit 7 bleven zij de concurrentie anderhalve punt voor. Beste Stukkenjagers in de A-groep waren Herman Grooten en Mart Nabuurs: gedeeld vijfde met 4,5 uit 7, zoals je hier kunt checken.
In de B-groep haalde de winnaar, Robin Verhoeven, eveneens de majestueuze score van 6,5 uit 7. Ook Jimmy Geboers had op dat eindtotaal kunnen komen, maar hij verloor in de slotronde. De beste SJ'er in de eindrangschikking, Lex Karstens, moest zich met 4,5 punt tevreden stellen. Die score haalden ook Gerard Kastelein en Bram van de Vrande, waarmee zij de 'C-groep'- voor spelers tot 1650 - wonnen. De uitslagen van de gecombineerde B/C-groep vind je hier.

Nummer 87 gaat naar de B-groep! (1-1-2018, Algemeen)
Na de clubavonden van 20 en 27 december zijn de meeste beslissingen in de eerste cyclus van de Groepencompetitie gevallen.

Op 20 december waren in de A-groep de kruisfinales aan de orde. Bij ontstentenis van de beide groepswinnaars kampten de nummers 2 en 3 dan maar. Beide matches waren erg spannend. Luuk Baselmans en Mark Clijsen deelden in de eerste rapidpot het punt, en daar leek het in de tweede ook op uit te draaien. Totdat Luuk mistastte. Mark dus naar de finale. De andere finalist moest komen uit de match tussen Han Westenberg en Sebastiaan Dijksman. Han won de eerste, maar Sebastiaan nam in de return revanche en dwong een snelschaakbarrage af. Daarin bleef hij Han verrassend met 2-0 de baas.
In de B-groep stelden Lex Karstens en Huong Do hun promotie naar de A-groep veilig met zwartzeges op respectievelijk Joost Op ’t Hoog en Jan Otten. In de degradatiepoule verzekerde René van den Bosch zich met een punt tegen Thomas Tepe van een gecontinueerd verblijf, een mooie prestatie. Grote ratingsurprises bracht deze avond niet, al verdient de remise van Jaap Steenkamer tegen Leo van Gelder vermelding.
Op 27 december was er een bescheiden programma. In de B-promotiepoule zette Joost Op ’t Hoog een grote stap in de race om de derde promotieplaats door Maarten Werkhoven te verslaan. In de A-degradatiepoule redde César Becx zich het vege lijf door te remiseren met Karel Storm. In de C-promotiepoule zijn de kaarten bijna geschud. Andries Deliën en Henry Flikweert bevestigden hun promotie door te winnen van respectievelijk Leo van Gelder en Ton Tepe. Andries mag trots zijn op zijn score van 8 uit 9, de hoogste van de cyclus. Zeer verrassend was dat René Davidse zich de derde promotieplaats toeëigende. Hij wipte over Jan Weijters heen door hem te verslaan. Het is voor zover wij weten voor het eerst dat iemand met een KNSB-rating van 913 de B-groep haalt. Jan zal nu moeten duimen (draaien) tot de uitslag van de partij tussen Henry en Cees Zoontjens bekend is. Bij remise gaat Cees als nummer 4 omhoog. In de C-degradatiepoule verloor Nico Dignum het tweepuntenduel van Jan van den Dries, waardoor hij ondanks een verdienstelijk C-debuut toch afdaalt.
De overige aanwezigen preludeerden al volop op de tweede cyclus. Huong Do debuteerde tegen Tijmen Kampman verdienstelijk in de A-groep, stond zelfs even duidelijk beter in de ultieme fase, maar trapte toch in een trucje: 0-1. Cees Zoontjens – nog niet zeker van de B-status – mocht het toch al opnemen tegen Kienfong Lie Kwie. Ook dit debuut verliep boven verwachting. Cees won een gezonde kwaliteit, maar de angst om te verliezen halveerde het effect: remise. Paul Castermans is terug uit de VS, en zette dat luister bij met een sterk halfje tegen A-degradant Erik Dignum.
In de nieuwe C-groep beginnen Ivar van der Heide en Guus Vermeulen al met een puntje, dankzij zeges op Paul Vermee en Hans van Driel. In de D-groep zijn er de afgelopen weken al heel wat partijen vooraf gespeeld. Zo staat Ad Haans alweer op 2 uit 4(!), hij gaf zijn rating wéér een boost door Coen Klaassen te grazen te nemen. Het was even zoeken, maar Jan Bergsma heeft de goede vorm weer te pakken: 3 uit 3, met de zege op Bjoern Hofmans als voorlopig hoogtepunt. In deze groep won Guus van Heck van Hans Groffen.

Zes helden bij inloopschaak (24-12-2017, Algemeen)
De sessie van vrijdagmiddag 22 december trok veertien schakers naar Cinecitta. Van hen konden Cas Tepe, Ruud van Loon, Jan Douwes (allen 2 uit 2), Coen Klaassen, Frans Konings en Jaap Steenkamer (allen 1 uit 1) niet op een nederlaag betrapt worden. Ook in de kerstvakantie gaat het inloopschaak gewoon door. Op vrijdag 29 december is iedereen dan ook van harte welkom om gratis twee rapidpartijen te spelen. De meldtijden zijn 13.30 en 14.45 uur.

De Stukkenjagers 1: terug aan kop (24-12-2017, Algemeen)
Tegen UVS in Nijmegen werd met 7,5-2,5 gewonnen dankzij zeges van Herman Grooten, Mees Van Osch, Jasper Beukema, Stefan Beukema, Mart Nabuurs en Mark Haast. Remises waren er voor Nick Bijlsma, Bram van den Berg en Tijmen Kampman, terwijl Anne Haast verloor. Het eigen verslag vind je op schaaksite.nl, dat van de Nijmegenaren hier.
Doordat koploper HWP Sas van Gent verloor van zijn naamgenoot uit Haarlem deelt SJ 1 nu opeens de koppositie met de Zeeuwen en DSC Delft.

De Stukkenjagers 2: verlies in Spijkenisse (24-12-2017, Algemeen)
Koploper Spijkenisse bleek te sterk voor het tweede. Mark Clijsen en en Sourav Bhattacharjee wonnen, terwijl Frans Konings, Eric de Moor en Maarten Werkhoven (knap!) remiseerden. Sjoerd van Roon en Martijn Blom verloren. Het hele verhaal vind je hier.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]