[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
27-03-2019: Groepencompetitie

Nieuws

De Stukkenjagers 1 weer nét niet (gedegradeerd) (17-3-2019, Algemeen)
Ook na de wedstrijd tegen HMC bleef het eerste achter met het gevoel dat er méér in had gezeten. Door nederlagen van Mart Nabuurs (2), Herman Grooten (5) en Lars Vereggen (7) stond SJ 1 een tijdje drie punten achter. De remises die Mark Haast (3) en Luuk Baselmans (4) tegen hun grootmeesterlijke tegenstander boekten zorgden voor enig houvast. Al spannender werd het toen Stefan Beukema (6) het eerste volle punt binnenbracht. Toen vervolgens Jordy Schouten (8) in remise berustte, stond het 2,5-4,5. Maar met gunstige stellingen voor Mees van Osch (1), Tijmen Kampman (9) en Jasper Beukema (10) zou een optimist zich rijk kunnen rekenen. Het liep anders. Tijmen had net niet genoeg in een toreneindspel, en dat gold ook voor Jasper in zijn lopereindspel. Mees slaagde er wel in zijn pluspionnen tot gelding te brengen. Door de 5,5-4,5 nederlaag is de kans op handhaving nog steeds aanwezig, maar miniem. Alleen als de twee concurrenten onderling 5-5 spelen en onze ... eh... jongens tweemaal met een nulletje of tien winnen kan de vlag uit.
De uitslagen en stand in Meesterklasse vind je hier.

De Stukkenjagers 2 pakt twee cruciale punten (17-3-2019, Algemeen)
Voor de wedstrijd van het tweede tegen Dubbelschaak '97 werd Anne Haast in het zonnetje gezet vanwege haar honderdste zaterdagwedstrijd voor De Stukkenjagers. Even later rees de filosofische vraag of zij het traditionele cadeau - Never let me go van Kazuo Ishiguro - meteen moest teruggeven; de tweedebordspeler van de Boxtelnaren moest immers helaas op het laatste moment verstek laten gaan. En ja, reglementaire overwinningen tellen nu eenmaal niet mee op de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst. Maar goed, de 1-0 voorsprong was welkom en kon worden uitgebouwd tot een 5-3 zege. Behalve Anne scoorden ook Bram van den Berg (4), Sjoerd van Roon (5) en Peter Huibers (8) een heel punt. Bianca de Jong-Muhren (3) en Mark Clijsen (4) deelden het punt, terwijl Eric de Moor (1) en Winifred Paulis (7) onderuit gingen. Door de twee matchpunten wipte SJ 2 over de Boxtelnaren heen naar de achtste plaats. Gezien het programma van de concurrenten heeft het tweede uit de twee resterende matches nog minstens twee matchpunten nodig om zich te handhaven.
De uitslagen en stand in 2D vind je hier.

De Stukkenjagers 3 houdt de spanning erin (17-3-2019, Algemeen)
Het derde behaalde in de topper tegen medekoploper HMC 2 een verdienstelijk gelijkspel. De Bosschenaren brachten gemiddeld zo'n 50 ratingpuntjes meer achter het bord. In dat licht bezien hadden de remises van Erik Dignum (2) en César Becx (3) een prettig neutraliserend effect, al had eerstgenoemde een prettige tijdvoorsprong en stond César in de slotstelling beter dan hij dacht. De vooruitzichten waren goed, met het oog op een veelbelovende aanval van Karel Storm (7) en stukwinst voor John Greunsven (8). Topscorer Karel maakte het met een charmante matcombinatie af, terwijl John via een omweg alsnog het punt aantekende: 3-1! Helaas legden daarna Fré Hoogendoorn (4) en Roland Daamen (5) het loodje, tegen goed spelende tegenstanders. Bij deze 3-3 stand moest Rudolf Kat (6) goed puzzelen hoe hij in een eindspel van K + P + 2 pionnen tegen K + 4 pionnen de zwarte vrijpionnen naar voren kon dwingen, zodat zijn koning beslissend in het gat kon duiken. Dat deed hij voorbeeldig: 4-3. Nu was het aan kopman Martijn Blom om het beslissende halfje binnen te brengen. Hij had goed gespeeld, maar net voor en na de tijdcontrole kreeg hij opeens (te) veel te stellen met een wit paard dat zich daarvoor had schuilgehouden op f1. Door dit resultaat heeft SJ 3 aan kop niet alleen gezelschap van HMC 2, maar ook van Paul Keres 3 dat in de slotronde in Tilburg op bezoek komt. Door een gunstig bordpuntensaldo heeft het derde alles nog in eigen hand.
De uitslagen en stand in 3G vind je hier.

De Stukkenjagers 4 is gedegradeerd (17-3-2019, Algemeen)
Het was een bonusseizoen voor SJ 4 in derde klasse KNSB. Goed beschouwd was het grootste voordeel van de zeer verrassende promotie van vorig jaar dat we dit seizoen niet uit de vierde klasse konden degraderen. Toch heeft het vierde zich kranig geweerd, ook in de wedstrijd tegen Veldhoven, die in 2,5-5,5 eindigde. Constantijn Beukema (6) wist knap te winnen en Henk Jan Beukema (1), Reinier Jaquet (4) en Tommy Grooten (5) pakten een half punt. Christiaan Beukema (7) was ook dichtbij een score, maar ging op het laatst toch onderuit. Dat lot was eerder ook Lex Karstens (2), Ron de Veen (3) en Jan Otten (8) beschoren.
De uitslagen en stand in 3H vind je hier.

De Stukkenjagers 5 wipt naar de derde plaats (17-3-2019, Algemeen)
Net als in de vorige ronde kreeg het vijfde een staartploeg op bezoek. Tegen BSV 3 was de score met 5,5-2,5 minder uitbundig. Gewonnen werd er door Huong Do (4), Bas Rosheuvel (6), Marieke Sarton (7) en Bart van den Berg (8), terwijl Joost Op 't Hoog (1), Bastiaan van de Rijt (2) en Jeroen van de Rijt (5) remiseerden. Teamleider Guus Vermeulen (4) was als laatste aan de gang, maar verloor. Door deze zege maakt het vijfde het sprongetje naar de derde plaats. Die kan alleen behouden worden als er in de slotronde gewonnen wordt van titelkandidaat De Baronie 2.
De uitslagen en stand in 5F vind je hier.

De Stukkenjagers 6 voorkomt minpunten (17-3-2019, Algemeen)
Het zesde staat ook na zes ronden puntloos onderaan in 6H. Tegen EGS 2 leken lange tijd de eerste matchpunten binnen te lopen, maar op het laatst ging het toch mis. Roger Bougie (3) en Hans Groffen (6) hadden het beslissende punt op de slof, maar gingen alsnog onderuit. En dus bleef de teller op 3,5 bordpunt steken. Een vol punt was er voor Carlo Butalid (1), Paul Vermee (7) en Bert Wels (8), een halfje voor Jan van den Dries (4). Net als Roger en Hans kwamen ook Guus van Heck (2) en Jan Bergsma (6) niet tot scoren. Hoewel... doordat Guus als vaste speler in de opstelling nu aan zijn reglementair verplichte tweede wedstrijd toekwam, zorgde hij er eigenhandig voor dat het team niet twee minpunten krijgt. Wie weet welke boost SJ 6 daarvan krijgt om in de slotronde de rug te rechten.
De uitslagen en stand in 6H vind je hier.

De Stukkenjagers 7 leeft zich uit (17-3-2019, Algemeen)
Tegenstander De Vughtse Toren 2 liet enkele toppers thuis, en dat was een kolfje naar de hand van het zevende. Met een wel erg vlotte 7-1 werd de sprong naar de vierde plaats in 6C gemaakt. Thomas Tepe (1), Leo van Gelder (2), Cees Zoontjens (3), Ivar van der Heide (4), Rene Davidse (6), Theo van de Hoek (7) en Ad Haans (8) waren hun tegenstander de baas. Elroy Kerstens (5) ging als enige onderuit.
De uitslagen en de stand in 6C vind je hier.

KNSB-competitie: het gaat erom spannen (15-3-2019, Algemeen)
Op zaterdag 16 maart spelen de zeven teams van De Stukkenjagers alweer met z’n allen thuis. Vooral voor de hoogste vier teams staan er cruciale duels op het programma.

De Stukkenjagers 1 zal in de Meesterklasse de Brabantse derby tegen HMC moeten winnen om nog zicht op handhaving te houden. Dat zal niet meevallen, want de Bosschenaren zijn op papier een stuk sterker. De Stukkenjagers 2 zit in 2D inmiddels in zulke nauwe schoentjes dat er nu toch echt gewonnen moet worden om erin te blijven. Komt tegen mededegradatiekandidaat Dubbelschaak ’97 het ratingsurplus tot gelding of…?
Ook De Stukkenjagers 3 staat in 3G voor een vierpuntenduel, maar dan aan de bovenkant van de ranglijst. Medekoploper HMC 2 komt op bezoek; op papier ietsje sterker dan het derde, maar in de vorige ronde klopbaar gebleken. De Stukkenjagers 4 gaat in 3H proberen de hatelijke nul weg te werken. Daarvoor zal het - net als vorig seizoen - verrassend van Veldhoven moeten winnen.
De Stukkenjagers 5 kan in 5F doorknallen naar de subtop door laagvlieger BSV 3 te verslaan. Over hatelijke nul wegwerken gesproken: De Stukkenjagers 6 gaat het in 6H weer eens proberen. Zou EGS 2 willen meewerken? In 6C gaat De Stukkenjagers 7 tegen De Vughtse Toren 2 misschien de vierde plek pakken.
Toeschouwers zijn van harte welkom om al deze wedstrijden van dichtbij te volgen, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29.

Bekers en bier voor Stukkenjagers (15-3-2019, Algemeen)
Afgelopen weekend werd op de campus van de TU/e in Eindhoven het Brabants PK Jeugd gehouden, tegelijkertijd ook een open kwalificatietoernooi voor het NK. In de A-categorie kwam Sjoerd van Roon tot 5 uit 7, waarmee hij derde in de eindstand werd. Maar als we het goed begrijpen is hij daarmee wel Brabants kampioen geworden. Proficiat! Voor de net 9-jarige Tommy Grooten was de C-categorie een mooie uitdaging, want deze categorie loopt tot en met 14 jaar. Het begin was niet voorspoedig, met 1,5 uit 4. Met een mooie eindsprint van 3 uit 3, inclusief een zege door een fraaie truc in de slotronde, wist hij alsnog gedeeld derde te worden. De cijfermatige details vind je hier.
Voor ouders, trainers, coaches en studenten werd in het aanpalende café een snelschaaktoernooi georganiseerd. Dat was een kolfje naar de hand van Herman Grooten. Hij startte met 5 uit 5, en nam darmee een punt voorsprong. Vervolgens remiseerde hij na een spannende partij met zijn belangrijkste rivaal, om in de slotronde de kroon op het werk te zetten. Zijn 6,5 uit 7 was goed voor een bierpakket. De einduitslag vind je hier.

Sterke winnaars in oergezellig Kroegloperstoernooi (12-3-2019, Algemeen)
Zaterdag 9 maart was alweer de zesde editie van het DUO Kroegloperstoernooi. Organisator Bram van den Berg bericht: "Met 57 teams hadden we een heel mooie bezetting. Met wederom negen gezellige kroegen, te weten Bank15, Boulevard Café, Het Wapen van Tilburg, Café Jack's, café Langeboom, Stadscafe De Spaarbank, Buutvrij, De Burgerij en de Kaaszaak. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden Manuel Bosboom en Benjamin Nachbar bovenaan. Zij leden echter een 2-0 nederlaag tegen Hing Ting Lai en Lucas van Foreest, die daardoor de eindzege grepen. Manuel en Benjamin vielen terug naar de vierde plaats. De tweede plek was voor het ook niet misselijke duo Jorden van Foreest/Thomas Beerdsen, net voor de hoogst eindigende Stukkenjagers: Mark Haast/Jordy Schouten. De prijsuitreiking vond wederom bij café Jack’s plaats, waar ook nog ratingprijzen en speciale prijzen waren. Waarna we met 60 personen bleven eten. Lang na de traditionele hamburger deed uiteraard Mark C. het licht weer uit in Jack’s. Volgend jaar weer, de eindstand vind je hier."


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]