[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
14-12-2018: 13.30-16.00 uur: Inloopschaak bij Cinecitta

Nieuws

De Stukkenjagers 1 komt te kort in vierpuntenduel (25-11-2018, Algemeen)
Het eerste verloor zaterdag 24 november ook zijn tweede thuiswedstrijd in de Meesterklasse met 2,5-7,5. Het Witte Paard ging verdiend met de matchpunten terug naar Sas van Gent, en is nu - met 6 punten - al bijna degradatiekandidaat-af. Voor SJ 1 tekende Mees van Osch de enige bordzege aan, terwijl Mart Nabuurs, Jasper Beukema en topscorer Luuk Baselmans een halfje inbrachten. Stefan Beukema, Herman Grooten, Frans Konings, Tijmen Kampman, Mark Haast en Jordy Schouten kwamen niet tot scoren. De uitslagen en stand kun je hier bekijken.

De Stukkenjagers 2 blijft zonder bordzeges (25-11-2018, Algemeen)
Het tweede had op papier tegen 't Pionneke een ratingoverwicht van zo'n 100 punten, maar toen de opstellingen werden uitgewisseld bleek dit voordeel vervluchtigd. Na vier remises (Peter Huibers, Sjoerd van Roon, supersub Maarten Werkhoven en Anne Haast) en twee nederlagen (Roland Daamen en Eric de Moor) stond het 2-4. Bram van den Berg en Mark Clijsen stonden voor de opgave om hun eindspelen tot winst te voeren. Dat lukte ondanks verwoede pogingen geen van beiden: 3-5. De uitslagen en de stand in 2D staan hier.

De Stukkenjagers 3 weer op de goede weg (25-11-2018, Algemeen)
Het derde zag in de vorige ronde zijn stiekeme titelaspiraties in 3G gefnuikt, en zocht kennelijk revanche. Anders valt de 6,5-1,5 overwinning op de bijna gelijkwaardige Puttense Schaakvereniging Door Diepte Omhoog - zeg maar PSV DoDO - nauwelijks te verklaren. De toon werd gezet door supersub Reinier Jaquet, die aan het tweede bord met een openingsvalletje een stuk won en dat voordeel verderop verzilverde. Erik Dignum (6) en zijn tegenstander gaven elkaar geen duimbreed toe en gaandeweg werden de contouren van een ondoordringbare stelling duidelijk: remise. Ook Martijn Blom deelde het punt, aan het topbord. Dat had hij al na de weinig inspirerende opening voorspeld: 2-1. Tegen de tijdnoodfase werd het opeens 4-1. John Greunsven (8) had in een spannende tactische partij steeds allerlei dreigingen tegen de zwarte koning, en uiteindelijk brak dat de tegenstander op. Toen Fré Hoogendoorn (4) een pionnetje inboette hadden we ons een beetje zorgen gemaakt. Kennelijk ten onrechte, want Fré bleek heel wat bedrevener met toren en paard dan de man van de Veluwe.
Ook César Becx (5) maakte in zijn partij een moeilijke fase door. In het middenspel hield hij zich nog net staande, waarna zijn tegenstander overging tot een zeer creatieve, maar niet per se voordelige zettenreeks. Toen die ook nog in tijdnood kwam, kreeg César zelfs een buitenkans op de winst. Helaas won hij op de verkeerde manier een kwaliteit, en moest hij zich troosten met de gedachte dat hij het beslissende halfje had gescoord: 4,5-1,5. Die verloor veel van zijn glans toen Ruud Feelders (3) en Karel Storm (7) hun voordelige stellingen wél verzilverden.
Door deze zege staat SJ 3 vooralsnog vierde. De uitslag en stand vind je hier.

De Stukkenjagers 4 nu alleen hekkensluiter (25-11-2018, Algemeen)
Het vierde speelde tegen Zuid Limburg 4, dat ook zijn eerste drie duels had verloren. Helaas leidde dit niet tot de eerste zege: 3-5. De jongste teamleden deden het prima, met winst (Tommy Grooten) en remise (Constantijn Beukema) tegen 1900-spelers. Daarnaast won Petra Schuurman en remiseerde Ron de Veen. Maar Kienfong Lie Kwie, Henk Jan Beukema, Joost Op 't Hoog en Jan Otten dolven het onderspit. Ondanks deze vierde nederlaag is er nog hoop, zoals je hier kunt concluderen uit de uitslagen en stand in 3H.

De Stukkenjagers 5 wint sleutelduel (25-11-2018, Algemeen)
Voor het vijfde staat handhaving in de vijfde klasse voorop. Het team zette 24 november een belangrijke stap door het op papier gelijkwaardige De Kentering de eerste nederlaag toe te brengen. Het 5-3 dankzij hele punten van Paul Castermans, Bastiaan van de Rijt, Bart van den Berg en Emil Voorhorst en remises van Guus Vermeulen en Huong Do. Verlies was er voor Bas Rosheuvel en Jeroen van de Rijt. Klik hier voor de uitslagen en stand in 5F.

De Stukkenjagers 6 mist een uitgelezen kans (25-11-2018, Algemeen)
Het zesde is er niet in geslaagd om zijn eerste zege in 6H aan te tekenen. Ondanks een ratingoverwicht(!) bleek De Raadsheer 3 toch een te hoge horde: 3-5. Lichtpuntjes waren de eerste winstpartijen van Carlo Butalid, Paul Vermee en Bert Wels, maar dat was onvoldoende om de nederlagen van Jan Weijters, Jan Bergsma, Jan van den Dries, Roger Bougie en Hans Groffen te compenseren. De stand en de uitslagen in 6H staan hier.

De Stukkenjagers 7 dichtbij sensatie (25-11-2018, Algemeen)
In de derde ronde van de KNSB-competitie heeft het zevende het wederom uitstekend gedaan. Het legde de koploper in 6C, OSV 2, het vuur na aan de schenen. Uiteindelijk was het net niet genoeg: 3,5-4,5. Toch knap, want de Ossenaren hadden gemiddeld 300 punten meer. Thomas Tepe, Ivar van der Heide en captain Wil Wouts (3 uit 3!) scoorden een vol punt. Ook Leo van Gelder had de winst voor het grijpen, maar het werd remise. Verlies was er voor Elroy Kerstens, Rene Davidse, Ad Haans en Hans van Driel. De uitslagen en stand in 6C vind je hier.

Nog maar twee koplopers in Stukkenjagers Open (25-11-2018, Algemeen)
Het zal niet vaak voorkomen dat er in een Zwitsers toernooi met 68 deelnemers welgeteld twee spelers op 3 uit 3 staan. Toch is dat na de derde ronde van ons open toernooi het geval.

Voor woensdag 21 november waren er nog maar liefst elf spelers met de volle buit. Slechts twee van de vijf topduels leverden een winnaar op. Herman Grooten verminkte al vroeg de pionnenstructuur van Mark Clijsen en die vond geen compensatie voor dat positionele nadeel. Toon Stuart mocht het - na twee reglementaire zeges - nu ook óp het schaakbord laten zien. Dat lukte heel goed. Hij hield lange tijd (bijna) gelijke tred met Stefan Colijn, maar werd in het verre eindspel toch uitgeteld.
De overige zeven koplopers kwamen tot een puntendeling. Tijmen Kampmans progressie boezemt inmiddels zoveel respect in, dat Stefan Kuipers in een iets mindere stelling een half ei voor zijn geld koos. In de andere twee onderlinge duels werd wat langer nieren geproefd. Bij Mart Nabuurs-Luuk Baselmans kregen de matadoren elkaar uiteindelijk niet uit balans. Bij Bob Jansen-Mark Haast leek het lange tijd anders te lopen. Bob dirigeerde zowat al zijn stukken richting de zwarte koning, terwijl de zwarte lichte brigade de benen strekte in de schaftkeet op de damevleugel. Bob verzuimde door te drukken, maar ook nadat alle zware stukken van het bord verdwenen waren leek hij nog voordeel te hebben. Maar met een alerte tussenzet wist Mark een vrijpion te creëren die hem alsnog een half punt opleverde. De elfde speler met 2 uit 2, César Becx, bereikte met wit niets tegen Jordy Schouten, maar was gezien zijn vormcrisis vooral blij dat de zwartspeler niets bereikte: remise.
Voor de echte verrassingen moesten we lager op de ranglijst zijn. Emil Voorhorst leek tegen Erik Dignum in het eindspel van paard + pion tegen loper + 3 pionnen voor een kansloze zaak te strijden, maar zijn tegenstander loodste hem alsnog de remisehaven binnen. Paul Vermee had de grootste verrassing van de avond op de schoen, remise of zelfs meer tegen rijzende ster Paul Castermans. Maar aan het eind van de avond bleef hij toch met lege handen achter.
Pikante ontmoeting was Thomas Tepe-Ton Tepe. Ooit poneerde ene Alexander Cockburn in Loze passie de stelling dat diep in elke schaker een vadermoordenaar schuilt. Die jarenzeventigwijsheid flakkerde even op, al voerde Thomas de openbare executie genadig snel uit.
De uitslagen vind je hier, de stand hier.

Goed bezochte afsluiting eerste periode (24-11-2018, Algemeen)
Op vrijdag 23 november was het weer druk bij het inloopschaak; achttien schakers deden mee aan de slotmiddag van de eerste periode. Daarbij bleven vijf spelers ongeslagen: Kienfong Lie Kwie (2 uit 2), Jan Douwes, Piet Kooijman, César Becx (allen 1,5 uit 2) en Wil Wouts (1 uit 1). Jan Douwes werd met afstand periodewinnaar, terwijl Piet Kooijman beslag legde op de Cinecitta-bon voor de speler die in deze periode de meeste ratingpunten won.
Op vrijdag 30 november begint de tweede periode van 26 ronden. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar van Cinecitta kan gratis en vrijblijvend een of twee rapidpartijen spelen tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander.

116 schakers in Cinecitta (23-11-2018, Algemeen)
Op zaterdag 24 november is het weer zover: dan spelen alle zeven teams van De Stukkenjagers thuis in Cinecitta, om 12.00 uur. Hoe staan we ervoor en wat mogen we verwachten?

De hoogste vier ploegen zijn alweer toe aan de vierde ronde. De Stukkenjagers 1 weert zich tot nu toe kranig in de Meesterklasse, pakte zelfs al een matchpunt, maar had de pech dat collega-degradatiekandidaten dat in ruimere mate deden. Zo ook Het Witte Paard Sas van Gent, dat zaterdag op bezoek komt. Om het gat met de Zeeuwen speelbaar te houden is een zege nodig. De Stukkenjagers 2 haalde in 2D 3 punten uit 3 matches, daar mag wel wat bij. De match tegen RSC 't Pionneke biedt daartoe, op papier, zeker kansen.
De Stukkenjagers 3 moet in 3G even bijkomen van de nederlaag tegen SMB. De match tegen het ongeveer even sterke PSV DoDO uit Putten zal de ambities richting geven: oppassen voor degradatie of stiekem toch voor de titel gaan. De Stukkenjagers 4 krijgt in 4H collega-hekkensluiter Zuid Limburg 4 op bezoek. Zelfs nu we thuisspelen is dit de laatste pomp voor de grens. Klimmen, zo luidt het devies.
Voor de andere teams is de derde ronde aan de orde. De Stukkenjagers 5 deed het eerder in 5F heel behoorlijk tegen twee topteams, en krijgt nu het gelijkwaardige De Kentering op bezoek. Dat heeft, na twee zeges, wel de wind in de rug. En dan onze zesdeklassers. In 3H is De Stukkenjagers 6 nog puntloos, maar dat geldt ook voor tegenstander De Raadsheer 3 uit Zundert. Kijkend naar de ratings hoeft de hoop op een matchpunt niet ijdel te zijn. De Stukkenjagers 7 doet het uitstekend in 6C, maar of uitstekend goed genoeg zal zijn tegen koploper OSV 2 is zeer de vraag.
Je kunt het allemaal live meemaken, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem Ii-straat 29.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]