[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
26-04-2019: 13.30 - 16.00 uur: Inloopschaak bij Cinecitta

Nieuws

De Stukkenjagers A hield de hoop levend (update) (5-4-2019, Algemeen)
Het A-team zou alleen een kansje houden op het NBSB-kampioenschap als er met 4-0 gewonnen werd van KiNG B. Aldus geschiedde; waar de tegenstanders eerder een afwezige indruk maakten, waren Stefan Beukema (1), Luuk Baselmans (2), Tijmen Kampman (3) en Sjoerd van Roon (4) vanaf het eerste fluitsignaal scherp. De stand vind je hier. (Alleen) als vrijdagavond de concurrenten HMC A en KiNG A op 2-2 zouden uitkomen, zou ons team voor lachende derde hond spelen. Dat gebeurde niet, al was SJ A er wel dichtbij; HMC won nipt met 2,5-1,5. De persoonlijke scores staan hier.

De Stukkenjagers B redt het niet (5-4-2019, Algemeen)
Zonder het zelf te weten was SJ B al voor de slotwedstrijd tegen De Pion A gedegradeerd. Er werd sowieso vrij-uit gespeeld. Dat was voor invaller Henk Jan Beukema (1) en Bas Rosheuvel (4) een kortstondig plezier. Een andere invaller, Sam Baselmans (2), bekroonde een scherpe aanvalspartij ondanks stevige tijdnood met een heel punt. Helaas was er voor Sebastiaan Dijksman (3) in het toreneindspel geen doorkomen meer aan: 1,5-2,5. De eindstand vind je hier, de persoonlijke scores staan hier.

De Stukkenjagers C weet promotie af te wenden (5-4-2019, Algemeen)
Het schrikbeeld van de Hoofdklasse doemde levensgroot op voor het C-team, trotse koploper voor de slotronde. Gelukkig maakte degradant(!) EGS A een einde aan de promotieperikelen: 0-4. Rudolf Kat (1), Ron de Veen (2), Lex Karstens (3) en Kienfong Lie Kwie (4) kregen geen poot aan de grond tegen de Goirlenaren. De concurrentie deed het beter, en zo blijft SJ C volgend seizoen een serie kansloze nederlagen bespaard. Derde geworden, toch een knap seizoen gedraaid. De eindstand vind je hier, de persoonlijke scores staan hier.

De Stukkenjagers D eindigt als vijfde (5-4-2019, Algemeen)
In de slotronde heeft SJ D niet voor een stuntje kunnen zorgen. Erik Dignum (1), Paul Castermans (2) en Emil Voorhorst (4) dolven het onderspit, waardoor DSC A uitliep naar 0-3. Teamleider Guus Vermeulen (3) smaakte het genoegen de eer te redden met een bordzege: 1-3. Het D-team bleef daardoor op de vijfde plaats, een prima resultaat. De eindstand vind je hier, de persoonlijke scores staan hier.

De Stukkenjagers E pakt punt in thriller (5-4-2019, Algemeen)
Tegen De Baronie D bleef het tot het laatst ongemeen spannend. Thomas Tepe kwam aan het topbord te kort, en Coen Klaassen (4) boekte een nuttige remise. De stand werd gelijk doordat Thomas Kaufmann (2) een sterke pot afleverde en zijn eerste zege voor de club liet noteren. Elroy Kerstens (3) had afgewikkeld naar een gewonnen toreneindspel. Daarin offerde hij terecht zijn toren om met zijn drie pionnen naar de overkant te rennen. Helaas liet hij pardoes de middelste pion slaan, waarna hij zelfs heel nauwkeurig moest spelen om de remisehaven te bereiken: 2-2 dus. Door dit resultaat eindigde SJ E als zesde in de eindrangschikking. De eindstand vind je hier, de persoonlijke scores hier.

De Stukkenjagers F pakt de rode lantaarn (5-4-2019, Algemeen)
In de kraker om de voorlaatste plaats is SJ F er niet in geslaagd over DSC B heen te wippen. Weliswaar zegevierde Wil Wouts (3) en remiseerde kopman Cees Zoontjens, maar de sterkste Dongenaren sloegen onverbiddelijk toe tegen Bjoern Hofmans (2) en Rene Davidse (4). Daardoor eindigde het F-team als achtste in de eindrangschikking. De persoonlijke scores vind je hier, de eindstand hier.

In de achtervolging op Raimon Bach (5-4-2019, Algemeen)
Tijdens de inloopschaaksessie van vrijdag 29 maart waren 23 schakers actief. De ongeslagenen waren deze keer Hans Groffen, Toon Tibosch, Hans Thönissen, Sebastiaan Dijksman, Erik Dignum (allen 2 uit 2), Jan Douwes (1,5 uit 2), Cees Zoontjens en César Becx (beiden 0,5 uit 1). In het ratingwinstklassement leidt Raimon Bach (+41) na 10 van de 26 ronden soeverein, maar Hans Thönissen (+26), Dean Tentoea (+25) en Sebastiaan Dijksman (+22) hebben hem nog in het vizier.
Vrijdagmiddag 5 april is uiteraard de volgende gelegenheid om vrijblijvend een of twee rapidpartijen in Cinecitta te spelen. De meldtijden zijn dan als vertrouwd 13.30 en 14.45 uur.

Schaaktraining: voor herhaling vatbaar (3-4-2019, Algemeen)
Op maandag 1 april was alweer de laatste van vijf schaaklessen, die Herman Grooten verzorgde in de Balkonzaal van Cinecitta. Zo’n 20 clubschakers, dus bijna een vijfde van de club, hadden zich ingeschreven voor deze lessen die steeds op de eerste maandag van de maand plaatsvonden.
Er is veel geleerd over taktiek, over de kenmerken van een stelling en, op het laatst, over het belang van eindspelen waarbij meestal de toren betrokken is.
De aanwezigen namen allen het gebodene gulzig in zich op, in de hoop nóg beter te worden. De beschikbare twee uur vlogen voorbij. In de nazit bleek iedereen erg enthousiast en werd gevraagd om een continuering in het komende seizoen. We gaan het eind augustus voorleggen in de ALV.

Een FM erbij! (1-4-2019, Algemeen)
Luuk Baselmans heeft een mijlpaal bereikt bij zijn bestorming van de ratinglijsten. Van 29-31 maart scoorde hij in Parijs bij het Chessmates-toernooi voor jeugdselecties een sterke 3,5 uit 4. Daarmee passeerde hij op de FIDE-ratinglijst virtueel de kaap van de 2300 punten. En dan mag je de titel van FIDE-meester aanvragen, zoals je hier kunt aanschouwen. Van harte proficiat! Het Pathena-team waarvan Luuk deel uitmaakte legde ook nog eens beslag op de toernooizege, waarover hier meer.
Ook op FM-niveau speelde zaterdag 30 maart Bram van den Berg, in het Druiventros-rapidtoernooi. Hij schaakte zich met 5 uit 7 naar een knappe gedeelde tweede stek. Zijn TPR van 2376 zegt de kenners genoeg. Van de overige twaalf deelnemende Stukkenjagers besteeg ook Bart Plasmans het podium; met 5 uit 7 werd hij derde in de B-groep. De uitslagen vind je, na wat scrollen, hier.

Nóg een schaaktafel!? (1-4-2019, Algemeen)
In 1958 richtte Jacques de Leeuw het bedrijf Audax op dat uitgroeide tot een succesvol mediaconcern - wie kent niet tijdschriften als Mijn Geheim en Weekend? Zijn zakelijke succes wilde hij ook ten dienste stellen van de gemeenschap in Tilburg. En dus werd in 1992 de Stichting Jacques de Leeuw opgericht. Jong talent, cultureel erfgoed, kleinschalige projecten op het gebied van sport, kunst, literatuur - de stichting draagt ze een warm hart toe. Zo ook ons project van schaaktafels in de openbare ruimte. Dankzij een donatie van Stichting Jacques de Leeuw kunnen we een derde schaaktafel laten plaatsen in het Spoorpark. We kregen er rooie oortjes van.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]