[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
24-01-2018: De Stukkenjagers B - De Drie Torens A, De Stukkenjagers C - KiNG A, De Stukkenjagers A - HMC A, De Stukkenjagers D - Rochade A, De Stukkenjagers E - Rode Lopers A

Nieuws

De Stukkenjagers 3: lucky naar de koppositie (24-12-2017, Algemeen)
Ook het derde reisde naar Helmond. De wedstrijd tegen HSC 1 begon slapjes. César Becx (3) dacht op de elfde zet lang na over een pionoffer - dat zijn tegenstander in de analyse overigens a tempo weigerde. Onze man besloot toch maar tot een andere zet en bood - met een blik op de klok - bangig remise aan. Ook bij John Greunsven (6) en Ruud Feelders (8) gebeurden er geen schokkende dingen.
Daarna duurde het lang voor het scorebord weer in beweging kwam. Karel Storm (7) en zijn tegenstander speelden een scherpe partij. Aanvankelijk leek de Helmonder aan het roer, maar hij raakte de draad kwijt in de tactische verwikkelingen. Karel kon vernietigend binnenkomen met zijn paard: 2,5-1,5. Luuk Baselmans (1) speelde lang gelijk op met een van de twee Helmondse toppers. Maar een pionoffer - in plaats van een keepzetje - pakte verkeerd uit. Fré Hoogendoorn (5) zette SJ 3 weer op voorsprong. Hij had met kleine middelen voordeel verkregen en verzilverderde dat - met een omweggetje - in het eindspel. Erik Dignum (2) had met zwart knap gespeeld en kon in gelijke stelling wellicht speculeren op de krappe tijd van de 2200-plusser tegenover hem. De manier waarop hij dit in de praktijk bracht was minder gelukkig: een incorrect kwaliteitsoffer leidde tot een 3,5-3,5 tussenstand.
Zo stond Erik Nicolai (4) voor de taak om de meubelen te redden voor SJ 3. Dat zou moeilijk worden. Hij hield de Helmondse captain in een eindspel van T+P+pluspion tegen T+L aardig bezig met tal van slimme verdedigende resources. Toch kon hij niet voorkomen dat het eindspel van K+D tegen K+T ontstond. Straalverloren, maar de damepartij moet wel ongeveer weten hoe je de toren in het open veld kunt lokken. Die kennis bleek de Helmonder - onder druk van de klok - niet op te kunnen hoesten. Hij staakte zelfs vroegtijdig zijn pogingen: 4-4! Wel knap dat je dan toch vrolijk het verslag schrijft.
Door dit resultaat - en de andere verrassende uitslagen - 'greep' SJ 3 de gedeelde koppostie in 3H. Euforie, zeker, maar de behaalde 7 matchpunten zouden in deze groep ook zomaar niet voldoende kunnen zijn om je te handhaven.

De Stukkenjagers 4: het winnen begint te wennen (24-12-2017, Algemeen)
Voor het vierde staat dit seizoen in het teken van de kneepjes in de arm: is dit echt, of dromen we? Het team, op papier zeker geen hoogvlieger in de Promotieklasse, wordt maar niet wakker: na vijf ronden gaat het fier aan kop. Nu werd HSC 2 'gewoon' verslagen. Henk Jan Beukema (1) beteugelde al snel de sterkste Helmonder. Daar stond tegenover dat Lex Karstens (5) ondanks een ratingoverwicht niet echt in zijn spel kwam: remise. Constantijn Beukema (8) en zijn tegenstander speelden een lange, maar snelle partij. We moeten niet uitsluiten dat er voor beiden op enig moment meer in zat dan de uiteindelijk puntendeling. Daarna zorgde Christiaan Beukema (7) voor de eerste winstpartij. De koning van zijn tegenstander kwam maar niet weg uit het midden. Of toch wel: toen Christiaan 'm succesvol opjoeg: 2,5-1,5. Joost Op 't Hoog (4) speelde een heel spannende partij. In de cruciale fase rekende hij zich secuur naar de remise. Kienfong Lie Kwie (6) wist met zwart materieel voordeel te bereiken, maar moest wel zijn koning in veiligheid zien te brengen. Dat lukte, en daarna bespoedigde een blunder van de tegenstander het einde: 4-2. Dat was het signaal voor Ron de Veen (2) om remise aan te bieden. Hij had met zwart met sterk spel alle troeven (en een pion) in handen gekregen, maar het gaat om de twee punten, nietwaar? 4,5-2,5! Reinier Jaquet (3) leek eerder op de middag goede uitzichten op de winst te hebben, maar inmiddels was het blad gewend. Hij aarzelde dan ook niet toen hij remise kreeg aangeboden. Een 5-3 zege derhalve, zonder bordnederlagen nog wel. Met 9 punten staat SJ 4 een matchpunt voor op Eindhoven 2, en twee op Waalwijk, de eerstvolgende tegenstander. Het verslag van de Helmonders, onder een misleidend kopje, vind je hier.

De Stukkenjagers 5: op het vinkentouw (22-12-2017, Algemeen)
Het vijfde zette de achtervolging voort met een knappe zege bij Waalwijk 2. Winst was er voor Jan Otten, Rudolf Kat, Huong Do, Bas Rosheuvel en Emil Voorhorst, terwijl Carel van Alphen remiseerde. Guus Vermeulen en Bart van den Berg verloren. Door deze 5,5-2,5 blijft SJ 5 op twee punten van de ongeslagen koploper De Raadsheer 2, die het verderop nog treft.

De Stukkenjagers 6: bijna weer gewonnen (22-12-2017, Algemeen)
Na de knappe zege op EGS 2 moest SJ 6 het deze keer opnemen tegen Nuenen 2. Het was een heel spannende wedstrijd. Harry Buyvoets, Jan van den Dries en Hans Groffen zegevierden, Theo Mulder speelde remise. Omdat Jan Weijters, Coen Klaassen en Paul Vermee verloren, kwam alle druk op de schouders van Jan Bergsma te liggen. Die leek daaronder te bezwijken, maar wist nog een remise én een gelijkspel uit het vuur te slepen: 4-4. Mooie traditie: iedere speler moet een eigen impressie inleveren bij co-teamleider Jan Weijters. Het uitgebreide verslag vind je op de SJ-blogspot.

De Stukkenjagers 7: fietsend naar de zege (21-12-2017, Algemeen)
Weer slaagde ons zevende erin om een hoger aangeslagen tegenstander te verslaan. En dat voor de vierde achtereenvolgende keer! Na een gezamenlijke fietsrit werd EGS 2 aan de zegekar gebonden, dankzij zeges van Thomas Tepe, Ivar van der Heide, Rene Davidse, Leo van Gelder en Wil Wouts. Die winstpartijen compenseerden de verliesbeurten van Cees Zoontjens, Francois Moran en Ad Haans ruimschoots: 5-3. Een uitgebreid verslag vind je op de SJ-blogspot. Ook de Goirlenaren maakten een verslag, met foto's. Je vindt het hier.

De Zeven gaan op reis (15-12-2017, Algemeen)
Op zaterdag 16 december spelen alle zeven teams van De Stukkenjagers uitwedstrijden. Alleen het zesde kan vrij-uit spelen.

Eersteklasser De Stukkenjagers 1 gaat in Nijmegen proberen de draad weer op te pakken na de nederlaag tegen Zukertort Amstelveen. Geen eenvoudige taak, tegen UVS, maar alleen met een zege blijft het vlaggenschip in het spoor van Witte Paard Sas van Gent.
De Stukkenjagers 2 maakt de langste reis van de dag, naar koploper Spijkenisse. Geen ideale tegenstander om van de laatste plaats in de tweede klasse D af te komen.
Derdeklasser De Stukkenjagers 3 bevindt zich na vier ronden zowaar op de tweede plaats. Nog twee puntjes en ze degraderen niet, maar stiekem ligt de lat alweer hoger. Zo bekeken zou een overwinning in Helmond, op het sterke HSC, als katapult kunnen fungeren.
Al even euforisch moeten ze bij De Stukkenjagers 4 zijn: met 7 uit 4 staat deze gedoodverfde degradatiekandidaat mee bovenaan in de NBSB Promotieklasse. Wie weet kan ook HSC 2 aan de zegekar gebonden worden.
Tweedeklasser De Stukkenjagers 5 speelt bij Waalwijk 2 een do-or-die-match. Beide teams kunnen alleen door een zege in het spoor van De Raadsheer 2 blijven.
Derdeklasser De Stukkenjagers 6 pakte de vorige keer tegen EGS 2 de eerste matchpunten en die smaakten naar meer. Maar of het huzarenstukje tegen Nuenen 2 een vervolg krijgt is zeer de vraag. Ach, we kunnen altijd de sneeuw de schuld geven. We kijken in ieder geval uit naar het mega-verslag.
De Stukkenjagers 7 zit in dezelfde groep in heel andere weersomstandigheden: op een roze wolk, met 6 uit 3. Als het aan het ongetwijfeld op revanche beluste EGS 2 ligt, zou het daar weleens hard vanaf kunnen vallen. Het wordt ongetwijfeld spannend in Goirle.

Leo van Gelder kwam, zag en overwon... (15-12-2017, Algemeen)
Zestien schakers vermaakten zich vrijdagmiddag 15 december in Cinecitta prima bij het inloopschaak. Van hen bleven er vijf ongeslagen: Jan Douwes, Frans Leijtens en Leo van Gelder scoorden 2 uit 2, terwijl Joop van Troost en Frans Konings 1 uit 1 noteerden. Vooral Leo baarde opzien, met strakke zeges op Bram van den Berg en Erik Dignum. Mocht hij de vereiste tien partijen vol maken, dan ligt Leo aardig op koers voor de Cinecitta-bon. Die wordt uitgereikt aan de speler met de grootste ratingwinst in deze periode van 26 ronden. De volgende sessie is op vrijdag 22 december, de meldtijden zijn ook dan 13.30 en 14.45 uur.

Opluchting bij De Stukkenjagers C (15-12-2017, Algemeen)
Inmiddels bericht ontvangen van de competitieleider van de NBSB: de dubbelrol van Sebastiaan Dijksman in ronde 4 van de avondcompetitie blijft zonder gevolgen. Fré Hoogendoorn heeft met terugwerkende kracht zijn virtuele debuut in SJ C gemaakt.

Kampioen van Nederland! (11-12-2017, Algemeen)
Als Stukkenjagers-leden voor een andere club in de competitie uitkomen, besteden we alleen aandacht aan hun prestaties als ze bij voortduring tégen onze club uitkomen. Nu maken we toch een uitzondering voor de teams van Stichting Topschaak Brabant. STB 2 - met Jasper Beukema, Luuk Baselmans en Sjoerd van Roon in de gelederen - legde namelijk afgelopen zaterdag beslag op de nationale titel in de Jeugd Club Competitie; in de Meesterklasse A (voor spelers tot 20 jaar) werden alle acht wedstrijden gewonnen. Van harte proficiat! En vooruit: op de tweede plaats eindigde Utrecht (met Lars Vereggen), STB 1 (met Chris Beukema) werd derde en voor HMC (met Thomas Mollema) was er een vijfde stek. In de Meesterklasse D wist STB (met Constantijn Beukema) een nette tweede plek te bemachtigen. Meer details vind je hier.

Basquen: leuk! (11-12-2017, Algemeen)
Zaterdag 9 december had SG KiNG weer een primeur: het eerste Basque-toernooi. Daarbij spelen je tegenstander en jij aan twee borden tegelijk, met op beide borden de klok op 15 minuten. Het was voor de 40 deelnemers, verdeeld over café Boulevard en Cinecitta, flink wennen. Want wanneer maak je de keuze om je op welk bord te focussen? Of blijf je zo lang mogelijk op twee paarden wedden? Een leerproces voor velen.
Geen van de deelnemende Stukkenjagers wist de A-finalegroep te bereiken. Daarin schreef Stefan Kuipers het toernooi op zijn naam door in de Armageddon-barrage knap IGM Twan Burg de baas te blijven. Mark Clijsen smaakte het genoegen om de zege in de B-groep voor de poorten van de hel weg te slepen. Een uitgebreider verslag zal ongetwijfeld verschijnen op de site van SG KiNG, dat er weer een leuk evenement bij heeft.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]