[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
20-02-2019: Groepencompetitie

Nieuws

We blijven boven de twintig (1-2-2019, Algemeen)
De inloopschaaksessie van vrijdagmiddag 1 februari was weer druk bezocht. Maar liefst 26 schakers vermaakten zich met een of twee potten rapidschaak. Negen spelers verloren niet: Jan Bergsma, Toon Tibosch, Hans van Orsouw, Raimon Bach, Frans Konings (allen (2 uit 2), Hennie Daniëls, Marsel van Hoorn (beiden 1,5 uit 2), Mark Clijsen en César Becx (beiden 1 uit 1).
Op vrijdag 8 februari zijn schakers van elk niveau weer van harte welkom in de Ristobar van Cinecitta. De meldtijden zijn dan 13.30 en 14.45 uur.

De standen van de avondcompetitie (1-2-2019, Algemeen)
Wordt SJ A alsnog kampioen? Gaat SJ B het nog redden? Hoe dicht is SJ C bij de promotie? Is SJ D wel écht veilig? Hoe hoog kan SJ E nog vliegen? En tegen wie kan SJ F zijn eerste matchpunt nog pakken? Hoe onze avondviertallen ervoor staan in de NBSB-competitie kun je hier bekijken.

Nieuwe cijfertjes: +212! (1-2-2019, Algemeen)
Op 1 februari hebben de KNSB-ratings hun driemaandelijkse update gehad. Bekijk de nieuwe getallen van alle SJ'ers hier. Een specificatie van de verwerkte partijen vind je door hier je naam in te voeren. Verwerkt zijn onder meer de ronden 1 tot en met 4 van het Stukkenjagers Open, de KNSB-partijen en Tata. Luuk Baselmans maakte een sensationele sprong, hij won maar liefst 212 punten. Andere grootverdieners: Constantijn Beukema (+84), Rene Davidse (+77), Paul Castermans (+76), Daan Baselmans (+64), Wil Wouts (+62), Henry Flikweert (+55), Sebastiaan Dijksman (+55) en Emil Voorhorst (+44).
De nieuwe FIDE-ratings van onze clubleden per 1 februari vind je hier; voor de specificatie van de resultaten moet je zijn op de site van de FIDE.

De Stukkenjagers A blijft in de race (1-2-2019, Algemeen)
SJ A remiseerde eerder tegen beide collega-titelpretendenten en moet nu maar hopen dat het onderlinge duel tussen KiNG A en HMC A ook in een draw zal eindigen. In dat geval komt het aan op doelsaldo. Daaraan werd tegen WLC A alvast flink gewerkt. Mart Nabuurs (1), Jasper Beukema (2), Tijmen Kampman (3) en Sjoerd van Roon (4) maakten geen fout: 4-0.

De Stukkenjagers B laat kansen liggen (1-2-2019, Algemeen)
Vooraf leek het een ongelijke strijd te worden, tegen het met sterrenensemble van KiNG A. Maar terugkijkend waren er voor SJ B kansen op meer dan de kille 0-4. Dat gold niet zozeer voor de ogenschijnlijk regelmatige nederlagen die Ruud Feelders (2) en Bas Rosheuvel tegen respectievelijk Bram van den Berg en Erik-Jan Colijn leden. Maar aan het topbord liet Sebastiaan Dijksman in een zeer voordelig eindspel een verdedigingszet achterwege, waarna Mark Haast alsnog de overhand kreeg. Aan bord 4 zag César Becx halverwege een zeer wilde zettenreeks toch maar af van het vervolg, waarmee hij Jordy Schouten juist heel lastige vragen had kunnen stellen. SJ B zal nu de resterende twee duels moeten winnen om weg te blijven van de drie(!) degradatieplaatsen.

De Stukkenjagers C heeft de titel voor het grijpen (1-2-2019, Algemeen)
Vorig jaar degradeerde SJ C puntloos uit de Hoofdklasse, na de zege op concurrent Dubbelschaak '97 lijkt een terugkeer op het hoogste niveau aanstaande. De voorsprong op de nummers 2 bedraagt drie matchpunten, dus één zege in de resterende twee duels volstaat voor de titel. Kienfong Lie Kwie (1) versloeg een Boxtelse invaller en Henk Jan Beukema (2) zou daar later een zege op de vijandelijke topper aan toevoegen. Opgeteld bij de remises van Rudolf Kat (3) en Ron de Veen (4) bracht dat 3-1 op het scorebord.

De Stukkenjagers D handhaaft zich (1-2-2019, Algemeen)
Door een gelijkspel in het duel met De Drie Torens B is SJ D twee ronden voor het einde al zeker van handhaving in de eerste klasse. Aan de topborden remiseerden Erik Dignum en Guus Vermeulen. Door een zege van Henry Flikweert (4) stond er een tijdje 2-1 op het bord, maar helaas moest Paul Castermans ondanks dapper verzet toch de koning omleggen.

De Stukkenjagers E komt net te kort (1-2-2019, Algemeen)
SJ E heeft tegen het hoog geklasseerde RSG C net niet voor een surprise kunnen zorgen. Ook hier ging de captain, Thomas Tepe, voorop in de strijd: winst aan het topbord. Vader Ton (3) deed een halve duit in het zakje, maar dat lukte debutant Thomas Kaufmann (2) en Jan Bergsma (4) dan weer niet: 1,5-2,5.

De Stukkenjagers F met zwart op dreef (1-2-2019, Algemeen)
In ronde 5 van de NBSB-competitie is SJ F er niet in geslaagd het eerste matchpunt binnen tge schrapen. Wel mochten captain Cees Zoontjens (1) en Rene Davidse (3) in de match tegen De Drie Torens C met zwart eervolle remises noteren. Helaas gingen Bjoern Hofmans (2) en Wil Wouts (4) onderuit: 1-3.

Weer een titel voor Anne Haast (31-1-2019, Algemeen)
Ze grossiert al jaren in de nationale titels bij het vrouwenschaak, maar afgelopen zaterdag voegde Anne Haast weer een bijzondere vermelding toe aan haar palmares: ARVES-kampioen! Een knappe prestatie om als debutante meteen alle geroutineerde studieoplossers achter je te laten. De details van deze wedstrijd vind je hier.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]