[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
27-04-2018: 13.30-16.00 uur: Inloopschaak in Cinecitta

Nieuws

De Stukkenjagers 7 is wel/niet gepromoveerd (8-4-2018, Algemeen)
Door in de slotronde 4-4 te spelen tegen de Vughtse Toren 2 heeft SJ 7 beslag weten te leggen op de tweede plaats in de eindrangschikking van de derde klasse A. Normaal gesproken is dat niet genoeg om te promoveren, temeer omdat de nummer 2 in de andere derdeklassegroep een hoger aantal bordpunten behaalde. Maar omdat er vier tweedeklassegroepen zijn zou je zeggen dat SJ toch een kansje moet hebben op een plek in de zesde klasse KNSB. De toekomst zal het leren. In het heden heeft het zevende een fantastisch seizoen gedraaid. Tegen de Vughtenaren scoorden Leo van Gelder (2), Bjoern Hofmans (7) en Ad Haans (8) hele punten, terwijl Thomas Tepe (1) en Hans van Driel (6) remiseerden. Dat bleef voor Cees Zoontjens (3), Wil Wouts (4) en Rene Davidse (5) buiten bereik. Zoals je hier kunt zien bleef de afwezige Ivar van der Heide topscorer van het team met 5,5 uit 6. Knappe score ook van debutant Ad Haans.

Alwéér D-Day voor de zaterdagteams (6-4-2018, Algemeen)
De zaterdagteams van De Stukkenjagers spelen zaterdag 7 april hun laatste massale thuiswedstrijd van dit seizoen. Voor zes van de zeven teams staat er veel op het spel.

Eersteklasser De Stukkenjagers 1 is nog twee zeges verwijderd van een terugkeer naar de Meesterklasse. Elk misstapje zal echter een vierde seizoen in het schaakwalhalla uit zicht doen verdwijnen, zo lijkt het. Op bezoek komt HWP Haarlem dat zich tot een subtopper heeft ontwikkeld. Tricky. De Stukkenjagers 2 heeft 5 matchpunten en een ogenschijnlijk veilige marge met de nummer 9. Bij winst op Dordrecht stijgt het zelfs naar de zesde plaats in de tweede klasse D.
Derdeklasser De Stukkenjagers 3 is in 3H al in het rijke bezit van 8 matchpunten, maar vreemd genoeg nog allerminst zeker van klassenbehoud. Verlies tegen De Giessen en Linge zou nog een benauw(en)de slotronde kunnen opleveren.
De Stukkenjagers 4, tot eigen verbijstering koploper in de NBSB Promotieklasse, kan met een zege op De Raadsheer een historische promotie naar de derde klasse KNSB realiseren. Daar staat tegenover dat een gelijkspel de kans daarop ernstig zou verkleinen. In de slotronde wacht immers het sterke Eindhoven 2. De Zundertenaren zullen hun huid duur verkopen, want ook zij hebben nog kans op een van de twee promotieplekken.
Tweedeklasser De Stukkenjagers 5 deed in de vorige ronde haasje-over bij De Raadsheer 2 en gaat met een punt voorsprong de slotronde in. Daarin ontmoet het subtopper De Kentering 2. Bij winst is SJ 5 kampioen, bij 4-4 moet het duimen dat De Raadsheer 2 niet met 6-2 of meer uithaalt.
Derdeklasser De Stukkenjagers 6 is al een tijdje aan het uitbollen en speelt in de laatste match om de zesde plaats in de eindrangschikking met Staunton 2. Voor De Stukkenjagers 7 staat er ietsje meer op het spel. Bij een zege op Vughtse Toren 2 - geen makkie - gloort een knappe tweede plaats. Maar dit seizoen is voor SJ 7 - met vijf zeges - sowieso al geslaagd.
Alle wedstrijden zijn vrij toegankelijk, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29.

Slechts drie ongeslagen inlopers (6-4-2018, Algemeen)
Het mooie weer eiste zijn tol: voor één keer stokte de teller bij het inloopschaak al bij twaalf schakers. Van hen slaagden enkel Rudolf Kat, Jan Douwes (beiden 2 uit 2) en Pierre Smeets (1 uit 1) erin ongeslagen te blijven. De volgende sessie is op vrijdag de 13e, dat betekent ongeluk voor de tegenstander, dus het zal vast druk worden. De meldtijden zijn dan als vertrouwd: 13.30 en 14.45 uur.

Roger Bougie en Theo van de Hoek verrassen (2-4-2018, Algemeen)
De clubavond van woensdag 28 maart bracht in diverse groepen meer duidelijkheid over de promotie- en degradatiekansen. Wie zitten in het goede treintje voor de eindsprint in april?

In de A-groep morsten twee toppers een halfje. Koploper Luuk Baselmans moest in het middenspel zelfs wat zeiltjes bijzetten om het voordeel van Ruud Feelders binnen de perken te houden. Dat lukte overigens prima. Ook Mart Nabuurs kon niet winnen. Hekkensluiter Sebastiaan Dijksman hield hem uitstekend bezig en beschikte ook over wat meer tijd: remise. De spannendste A-partij was Stefan Hess-Karel Storm. Zwart had een uitstekende stelling, maar moest wel alert zijn toen Stefan een aanvalletje op zijn langerochadestelling lanceerde. Dat kreeg gaandeweg meer venijn, en Karels tijdnood deed de rest: 1-0.
In de B1 boekte Bas Rosheuvel een vitale zege op Maarten Werkhoven, die brengt hem terug in de middenmoot. Erik Dignum legde beslag op de groepszege, door in een scherpe partij de offers van Kienfong Lie Kwie sterk te counteren. In de B2 drukte Reinier Jaquet een punt tegen Andries Deliën. Daarmee achterhaalde hij koploper Ron de Veen, die aan Bart van den Berg zijn eerste halfje moest afstaan. In de C1 had Carlo Butalid de hele avond het initiatief tegen Jaap Steenkamer. Uiteindelijk bezweek Jaap onder de voortdurende druk. Thomas Tepe hield zijn promotiekansen intact door een regelmatige zege op Hans van Driel.
In de C2 was Toon Stuart-Emil Voorhorst een hyperscherpe partij. Toon werd gedwongen een stuk te offeren, en daarna hingen er opeens allemaal stukken van beide spelers. Of er iets inzat voor Toon? Emil dacht van niet en pakte koeltjes het punt. Met een knappe 6 uit 7 gaat hij aan kop, maar ook Ivar van der Heide klopt na de winst tegen Theo Mulder met 5 uit 6 op de poort van de B-groep. Aan de spiegelzijde van de ranglijst liet Paul Vermee tegen Guus van Heck zijn tanden zien, maar hij kon net niet doorbijten: remise. Cees Zoontjens schoof door naar de kop van de middenmoot door Wil Wouts de baas te blijven.
In de D-groep was Theo van de Hoek een tevreden mens na zijn keurige eerste overwinning. En dat nog wel op Jan Bergsma, die na deze nederlaag met 5,5 uit 9 nog niet zeker is van een van de vijf promotieplekken. Coen Klaassen staat pas op 3 uit 6, maar zou met een eindsprint nog roet in het eten van de huidige Top 5 kunnen gooien. Zeker als hij zoveel meeval heeft als in zijn partij tegen Hans Groffen het geval was. Die laatste stond al een paar stukken voor, toen hij onnodig zijn dame gaf voor nog wat stukken. Toen hij even later ook nog zomaar een toren inzette, stond Coen opeens een paar Euwe-punten voor. Hans was door deze tegenslagen zo uit het veld geslagen dat hij er wat vroeg de brui aan gaf.
Nog een promotiekandidaat, Bjoern Hofmans, kreeg het zwaar te verduren. Tegenstander Roger Bougie speelde weer een puike partij, maar wist het deze keer ook echt af te maken. In het topduel Nico Dignum-Elroy Kerstens wist de zwartspeler uiteindelijk met dame, toren en paard de witte stelling beslissend binnen te dringen. Puntje voor Elroy, die met 7,5 uit 10 als enige al mathematisch zeker is van promotie.
Een aantal spelers nam al een voorschotje op de derde cyclus, die begin mei zal aanvangen. Op D-niveau bouwde Bert Wels tegen Ad Haans een eindspelvoordeel keurig uit. In de nieuwe C-groep trakteerde Jeffrey van Huijgevoort B-afdaler Rene Davidse meteen op een welkomstnederlaag. Mocht Leo van Gelder niet promoveren, dan heeft hij al een één tegen Kees Gelens. Tenminste, als die niet degradeert. Guus Vermeulen en Henry Flikweert zullen elkaar waarschijnlijk in de B-groep treffen. Daar spelen ze in de slotcyclus rapidmatches van twee partijen. Deze eindigde, conform de ratingverwachting, in 1,5-0,5 voor Guus.
De bijgewerkte standen van de Groepencompetitie vind je hier, de bijgewerkte Stukkenjagers-ratings staan hier.

Alleen Ulfje te sterk voor Mark Haast (2-4-2018, Algemeen)
Vier Stukkenjagers namen in het Paasweekend deel aan het Prinsenstad-toernooi in Delft. Mark Haast slaagde erin beslag te leggen op de gedeelde derde plaats in de A-groep. Na een bye in ronde 1 sloeg hij op zaterdag eerst twee keer toe, om in ronde 4 te mogen spelen tegen niemand minder dan voormalig wereldtopper Ulf Andersson. Die bleek, met de bekende kleine middelen, te sterk voor onze topper. Mark herstelde zich zondag prima, met twee zeges eindigde hij op 4,5 uit 6 en een TPR van 2409. De andere Stukkenjager in de hoofdgroep, César Becx, leek in ronde 1 op weg naar remise of meer tegen GM Arnaudov, maar gebrek aan increment brak hem op. Dat scheelde hem ook op zaterdag (2 uit 3) een halfje. Helaas zette die thematiek zich in versterkte mate door op zondag: twee nullen, en dus toch gewoon de eigen TPR van 2095.
In de B-groep begon Stefan Hess prima met 2,5 uit 3 en een bye, maar op zondagochtend vervloog de hoop op een prijs toen hij zijn dame in de aanbieding deed. Herstel in de slotronde bracht hem op 4 uit 6 en een TPR van 1980. Rudolf Kat hield zich kranig in een sterk bezette vierkamp: 1,5 uit 3 tegen 2050 gemiddeld. Alle resultaten vind je hier.

Debutant slaat meteen toe (2-4-2018, Algemeen)
De Goede Vrijdag dreef maar liefst twintig inloopschakers naar Cinecitta, die in de Ristobar een of twee rapidpartijen speelden. Yoran Vieveen debuteerde met een klinkende 2 uit 2. Ook Sebastiaan Dijksman, Wil Wouts en Cees Zoontjens lukte het om beide partijen te winnen. Nog twee ongeslagenen: Kienfong Lie Kwie en Maarten de Wit, met 1 uit 1. De volgende inloopsessie is op vrijdag 6 april, met de vertrouwde meldtijden 13.30 en 14.45 uur.

Wéér toernooiwinst, nu in Arnhem (26-3-2018, Algemeen)
Nadat ze vorig weekend toesloegen in Amersfoort, zorgden de Nijlpaarden zaterdag 24 maart in Arnhem voor commotie. Tijdens het voorjaarstoernooi van ASV liepen ze bijna iedereen die hun pad kruiste onder de voet. Zo wist vader Herman in de A-groep, mede dankzij zeges op de twee deelnemende grootmeesters, maar liefst 6,5 uit 7 te scoren - uiteraard goed voor de toernooizege. Zoon Tommy hield huis in de C-groep, al ontkwam één opponent aan vertrappeling: tweede. De uitslagen en een uitgebreid verslag vind je hier.

Luuk Baselmans dicht bij de cycluswinst (26-3-2018, Algemeen)
Op de clubavond van woensdag 21 maart werd niet alleen de NBSB-avondcompetitie afgerond, ook werd er volop gespeeld voor de Groepencompetitie.

In de D-groep gaat Bjoern Hofmans vrolijk door met zijn inhaalrace. Na de zege op Hans Groffen, die iets te snel speelde, is hij met 5 uit 6 hard op weg naar promotie. Het moet ook al heel raar lopen wil Elroy Kerstens een van de vijf promotieplekken ontgaan. Tegen Ad Haans pikte hij de draad van het winnen weer op: 6,5 uit 9! Rogier Bougie bleef aspirant-lid Theo van de Hoek de baas.
Een niveautje hoger ontwikkelt Jeffrey van Huijgevoort zich in hoog tempo (!) tot angstgegner van Leo van Gelder; voor de tweede week op rij was hij hem te slim af. In deze C1-groep blijkt Guus Vermeulen moeilijk te stuiten; na het punt tegen Carlo Butalid staat hij op 6 uit 7. In de C2 blijft Ivar van der Heide opzien baren. Hij bezorgde Emil Voorhorst diens eerste nederlaag, zodat beiden nu één verliespunt hebben. Toon Stuart is de derde promotiekandidaat, hij versloeg Paul Vermee.
In de B2 beroofde Henry Flikweert verrassend Reinier Jaquet van diens 100%-score én een halfje. Andries Deliën en Bart van den Berg deelden eveneens het punt. Net als zij hunkert Jan Otten, die hekkensluiter Rene Davidse versloeg, naar de middenmoot. In de andere B-groep toverden Harry Buyvoets en Paul Castermans een geweldige stelling op het bord, barstensvol penningen, ablenkungen, interferenties, ondersterijmotieven en matdreigingen. Paul bleek net iets verder gekeken te hebben dan Harry, die het einde bespoedigde met een blunder.
Twee partijen in de A-groep. In de laatste partij voor haar verhuizing naar Noord-Holland zette Huong Do nog een mooie orgelpunt. Met twee paarden drong zij de stelling van Stefan Hess binnen, en dat leidde tot een beslissende kwaliteitswinst. Huong blijft overigens in de externe ook volgend seizoen de club trouw. Koploper Luuk Baselmans offerde in de opening tegen César Becx een pion, maar manoeuvreerde daarna niet gelukkig. Op het nippertje leek hij een belaagd paard nog te kunnen redden. Volgens de engine was dat een mission impossible, maar César is allang geen geoliede machine meer en zag de weerlegging niet. Luuk nam het over en tikte het koeltjes uit. Met een knappe 6,5 uit 7 is hij favoriet voor de cycluswinst.
Guus van Heck won de enige ratingpartij van de avond, van Bert Wels. De bijgewerkte standen van de Groepencompetitie vind je hier, de bijgewerkte Stukkenjagers-ratings staan hier.

Het verhaal van De Stukkenjagers 6 (24-3-2018, Algemeen)
Het zesde team doet, onder de bezielende leiding van Jan & Jan, al het hele seizoen minutieus verslag van zijn wederwaardigheden. Op deze site komen we zelfs digitale ruimte te kort om een en ander integraal te plakken. Zo niet op de Stukkenjagers-blogspot waar het verslag van de match bij Vughtse Toren 2 een plaats heeft gevonden. Heeft Jan van den Dries, die gelukkig weer teruggekeerd is van de uitwedstrijd in Eindhoven, tenminste iets om te lezen.

Inloopschaak: borden erbij (24-3-2018, Algemeen)
Op vrijdag 23 maart was het weer gezellig druk bij het inloopschaak: maar liefst 21 schakers vonden hun weg naar Cinecitta. Er bleven er zeven ongeslagen: Cees Zoontjens, Jan Douwes (beiden 2 uit 2), Thomas Schollen, Wil Wouts (ieder 1,5 uit 2), Maarten de Wit, César Becx (1 uit 1) en Toon Vereecken (0,5 uit 1). De volgende sessie is uiteraard op Goede Vrijdag 30 maart, wie zich om 13.30 en/of 14.45 uur meldt kan gratis & vrijblijvend aanschuiven voor een rapidpartijtje tegen iemand die ongeveer even (on)geoefend is.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]