[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Stukkenjagers Open: al 61 deelnemers!
22-09-2017: 13.30-16.00 uur: Inloopschaak in Cinecitta

Nieuws

2017-2018: De Stukkenjagers 3! (29-8-2017, Algemeen)
We gaan in hoog tempo door. De Stukkenjagers 3 zal zich in klasse 3H proberen te handhaven met een selectie van tien spelers. In volgorde van KNSB-rating zijn dat: Erik Nicolai (2129), César Becx (2128), John Greunsven (2002), Fré Hoogendoorn (1998), Erik Dignum (1992), Ruud Feelders (1979, TL), Karel Storm (1942), Luuk Baselmans (1913), Sjoerd van Roon (1880) en Reinier Jaquet (1876).

2017-2018: De Stukkenjagers 2! (28-8-2017, Algemeen)
Eerder publiceerden we al de samenstelling van ons vlaggenschip, nu is ook de selectie van De Stukkenjagers 2 rond. Die bestaat - door de recente toevoeging van de kopman - uit tien spelers. In volgorde van KNSB-rating zijn dat: Dennis Brokken (2394), Frans Konings (2240), Bram van den Berg (2235, TL), Sourav Bhattacharjee (2138), Mark Clijsen (2111), Martijn Blom (2101), Eric de Moor (2068), Peter Huibers (2064), Koen Haast (2062) en Roland Daamen (1987).

Ongedeelde toernooizege Guus Vermeulen (28-8-2017, Algemeen)
Het zomerschaak zit er nu echt op, de laatste toernooien zijn ten einde. In het Open van Brasschaat eindigden Stefan en Jasper Beukema gebroederlijk op 6,5 punt, waarmee enkel Jasper tevreden zal zijn. Constantijn Beukema bleef steken op 4 punten. Het toernooi werd gedomineerd door IM Dennis Brokken, die maar liefst 8,5 uit 9 scoorde. In het Festival International d'Échecs de Dieppe kwam Christiaan Beukema uit op 4 ui9, goed voor wat ratingwinst.
In het HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap wonnen Herman Grooten en Mark Haast geen rating, maar wel de (gedeelde) hoofdprijs: 4,5 uit 6. Frans Konings werd gedeeld vijfde met 4 punten, Bram van den Berg eindigde op 3,5 punt. Voor de overscores moeten we bij de driepunters zijn: Luuk Baselmans (+1.41), Sjoerd van Roon (+0.95) en Rudolf Kat (+0.41). Erik Dignum scoorde 2,5 uit 6. In de B-groep zullen Maarten Werkhoven (3,5 punt) en René van den Bosch (2 punten) op meer hebben gehoopt.
Het roemruchte Efzes-toernooi kreeg zaterdag de verwachte en vertrouwde winnaar: gastspeler Guus Vermeulen liet de verzamelde selectiespelers van ons laagste team weer zijn hielen zien. Met 6,5 uit 7 werd hij op het podium geflankeerd door Jan Weijters (5,5) en Rene Davidse (5).

Sterke start Luuk Baselmans in GWK (26-8-2017, Algemeen)
Hoe staat het ervoor op de zomerse toernooivelden? De Stukkenjagers in het Open van Brasschaat zagen hun dromen over een eindzege in de ronden 6 en 8 uiteenklappen. Stefan Beukema en zijn broer Jasper kregen er - met wit nog wel - flink van langs van de Tilburgse IM Dennis Brokken, die met 7,5 uit 8 ongenaakbaar is. In de achtste ronde kwam Stefan wel op 6,5 uit 8, waardoor hij uitzicht houdt op de tweede plaats. Jasper staat op 5,5 uit 8. Constantijn Beukema had na zeven ronden 3 punten. De live-partijen vind je hier, de slotronde begint zondag om 12.00 uur.
In het Festival International d'Échecs de Dieppe heeft Christiaan Beukema 'maar' 2,5 uit 7, toch is dat goed voor een bescheiden ratingwinst.
De negen Stukkenjagers in het HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap van EGS hebben er inmiddels twee ronden opzitten. Diverse SJ-favorieten liepen al flinke averij op. Zo verloor Frans Konings in ronde 1 van SJ-nieuweling Luuk Baselmans, en dolf Bram van den Berg het onderspit tegen oud-lid Rick van Loy. Ook Mark Haast moest meteen een halfje afstaan. Na twee ronden zijn er nog maar twee spelers met de volle buit: Herman Grooten en... Luuk Baselmans, die in ronde 2 ook oud-lid Enrico Vroombout opknoopte. De scores van de overige SJ'ers: 1,5 punt voor Mark Haast en Rudolf Kat, 1 punt voor Bram, Erik Dignum en Sjoerd van Roon, 0,5 voor Frans Konings.
In de B-groep startten Maarten Werkhoven en René van den Bosch met overwinning, waarna beiden in ronde 2 verloren. Live-partijen zijn er niet, maar zelf gaan kijken in de fraaie kapel van cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle is veel leuker.
Wie gedacht had dat daarmee de zomerschaakkoek op is, vergist zich deerlijk. Eind augustus houdt De Stukkenjagers Efzes immers zijn traditionele - en Spartaanse - trainingskamp. Deze keer bestrijden maar liefst twaalf selectiespelers elkaar op zaterdag 26 augustus in Huize Wouts al barbecuënd in het rapidschaak. Na vier ronden had eeuwige winnaar Guus Vermeulen zich al een puntje van het veld afgescheiden.

Drukte bij 'laatste' inloopschaak (26-8-2017, Algemeen)
Bij de laatste inloopschaaksessie van dit seizoen mochten we vijftien schakers verwelkomen. Dat 'laatste' mag je met wat korreltjes zout nemen, want op vrijdag 1 september beginnen we doodleuk aan het nieuwe inloopseizoen. Na de ronden 83 en 84 kon de eindstand van het eerste seizoen worden opgemaakt. Jan Douwes bleek verreweg de beste van de klas, waarin maar liefst 87 verschillende schakers hun opwachting maakten. Ongeslagen bleef hij echter niet in deze zitting; daarin slaagden enkel Willem van den Brink, Ivar van der Heide (beiden 2 uit 2), Rudolf Kat (1,5 uit 2) en César Becx (1 uit 1).
Zoals gezegd kun je elke vrijdag gratis meedoen in Cinecitta. De meldtijden voor de beide rapidpartijen zijn 13.30 en 14.45 uur.

In de startblokken voor het GWK (25-8-2017, Algemeen)
Negen Stukkenjagers staan er op de deelnemerslijst van het gezellige HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap, dat EGS dit weekend organiseert. In de A-groep gaan Herman Grooten, Bram van den Berg, Frans Konings, Erik Dignum, Rudolf Kat, Luuk Baselmans en Sjoerd van Roon de zesrondige strijd met elkaar aan, terwijl Maarten Werkhoven en René van den Bosch in de B-groep zullen uitkomen. Toeschouwers van harte welkom in de kapel van cultureel centrum Jan van Besouw.

Vanavond: Tilburgse topper(s) live in Brasschaat (24-8-2017, Algemeen)
Het Open van Brasschaat is over de helft. Stefan Beukema startte met 4 uit 4 en mocht woensdag proberen revanche te nemen op IGM Alexandre Dgebuadze, die een dag eerder zijn broer Jasper diens eerste nederlaag had toegebracht. Dat leek, met zwart nog wel, te lukken, maar ergens stokte het in afwerking: remise. Stefan (4,5) mag het nu donderdavond opnemen tegen een andere topper uit de Tilburgse schaakwereld, IM Dennis Brokken. Die walste in de eerste vijf ronden vlot over zijn tegenstanders heen. Het duel zal vanaf 18.30 uur live te volgen zijn op de toernooisite. Dat geldt ook voor de pot die Jasper Beukema (4 uit 5) tegen de aanmerkelijk lager gerate Dirk Voet zal spelen. Constantijn Beukema staat na vijf ronden op 2 punten.
In het Festival International d'Échecs de Dieppe staat Christiaan Beukema inmiddels op 1,5 uit 5.

Wijze lessen van Jan Sprenger meteen in de praktijk gebracht (24-8-2017, Algemeen)
De clubavond van woensdag 23 augustus begon al vroeg. Vanaf half zeven hield opperratinghouder Jan Sprenger de aandacht van een veelkoppig gehoor twee uur lang gevangen met interessante explicatie en pittige opgaven vol verrassende wendingen.
Twintig van de toehoorders probeerden vervolgens het geleerde in de praktijk te brengen tijdens de laatste ronde van de zomeravondrapid. Het was al snel duidelijk dat de jeugd het best had opgelet. Zo slaagde Sjoerd van Roon erin drie spelers van SJ 1 en hoger onderuit te halen, hij eindigde met 4 uit 5 op de gedeelde tweede plaats. Winnaar werd Thomas Mollema die alleen aan Anne Haast een halfje afstond. Oudere jongere Jan Douwes speelde - en won - in de slotronde een cruciale partij voor het eindklassementje. Door naaste rivaal Erik Dignum te verslaan kwam hij niet alleen op 4 uit 5, maar nam hij ook een punt afstand van Erik.

Beukema's klaar voor het echte werk (22-8-2017, Algemeen)
In het Open van Brasschaat zijn Stefan en Jasper Beukema de eerste drie ronden zonder kleerscheuren doorgekomen. Het is even afwachten of dat na ronde 4, op dinsdagavond, ook het geval zal zijn. Jasper neemt het daarin immers op tegen IGM Alexandre Dgebuadze. Voor Stefan oogt het menu lichter verteerbaar. Beiden zullen live hun kunsten vertonen. Constantijn Beukema staat na drie ronden op 2 punten.
Een stuk zuidelijker, in het Festival International d'Échecs de Dieppe, moet Christiaan Beukema nog op stoom komen: 0,5 uit 3.

Goed van start in Brasschaat (20-8-2017, Algemeen)
In het Open van Brasschaat (19-27 augustus) zijn drie broers Beukema actief. Stefan, Jasper en Constantijn wonnen allen in ronde 1, al mocht dat in het geval van Jasper een wonder heten, zoals je kunt checken bij de live-partijen. Zondagmiddag zijn hun partijen in ronde 2 via de live-borden te volgen.
Christiaan Beukema beproeft vanaf zondag zijn geluk in het Festival International d'Échecs de Dieppe (20-27 augustus). De zomer wordt afgesloten door EGS, dat komend weekend weer haar traditionele Goirles Weekend Kampioenschap organiseert. We zien Lars Vereggen, Bram van den Berg, Frans Konings, Erik Dignum, Rudolf Kat, Luuk Baselmans, Sjoerd van Roon, Carel van Alphen en René van den Bosch op de deelnemerslijst staan. Warm aanbevolen!

Zomerinloop weer drukbezocht (20-8-2017, Algemeen)
De inloopschaaksessie van vrijdag 18 augustus trok vijftien schakers naar Cinecitta. Geen van hen slaagde erin beide partijen te winnen, maar ongeslagenen waren er legio. Nou ja, zeven: Willem van den Brink, Sebastiaan Dijksman, Cees Zoontjens (allen 1,5 uit 2), Huong Do (1 uit 1), Jan Douwes, Erik Dignum (beiden 1 uit 2) en Fons van Leersum (0,5/1).
Op vrijdag 25 augustus wordt het eerste seizoen van het inloopschaak afgesloten, de meldtijden zijn dan weer 13.30 en 14.45 uur. Overigens gaan we de vrijdag daarna gewoon door, maar dan met een schone lei.

Jan Douwes en François Moran triomferen (20-8-2017, Algemeen)
Tijdens het rapidschaak van woensdag 16 augustus was Jan Douwes de beste van de klas van zestien spelers. In de slotronde versloeg hij Sebastiaan Dijksman (4 uit 4) en wipte zo over hem heen. Erik Dignum kwam met 4 uit 5 naast Sebastiaan. Tegelijkertijd greep François Moran op knappe wijze zijn laatste kans op directe handhaving in de C-groep door promotiekandidaat Bart van den Berg te verslaan. Door deze uitslag zullen de nummers 7 van de C-groepen, Jeffrey van Huijgevoort en Ton Tepe, in een onderling duel moeten uitmaken wie zijn C-status veiligstelt. Bovenin moet Bart van den Berg hopen dat concurrent Harry Buyvoets niet scoort tegen kampioen Thomas Tepe. Alleen dan kan hij als nummer 2 direct promoveren. Zo niet, dan wacht hem een match met Cees Zoontjens om één B-plaats.

De eindstanden van Geraardsbergen en... Riga! (17-8-2017, Algemeen)
Niet alleen in Geraardsbergen waren er Stukkenjagers actief, in Riga slaagden twee leden erin om een heel toernooi lang onder de siteradar te blijven.
Geraardsbergen Open: Mark Clijsen recupereerde prima van zijn (enige) nederlaag in ronde 5 en wist met 6,5 uit 9 en een TPR van 2193 beslag te leggen op de gedeelde vijfde prijs. Van de andere SJ'ers - César Becx (6), Lex Karstens (5,5), Joost Op 't Hoog (5), Reinier Jaquet (5) en Jan Otten (4,5) - week vooral de TPR van Joost in positieve zin af van de verwachting: net boven de 2000. Ook oud-voorzitter Arjen van Amerongen scoorde een knappe TPR: 2154. Voor Jan was er wel een pleister op de wonde voor het ratingverlies: een ratingprijs!
Riga Technical University Open: Van 7-13 augustus kwamen Martijn Blom en Peter Huibers uit in de C-groep van dit schaakfestival. Martijn eindigde er op een met velen gedeelde tweede plaats, met 5 uit 7. Peter moest het met een halfje minder doen. Beiden leden licht ratingverlies. Pas later ontdekten we nóg een Stukkenkjager onder de deelnemers. Mees van Osch scoorde in de A-groep een behoorlijke 5,5 uit 9. In het kort erna gespeelde Schwarzacher Open was hij echter minder op dreef: 4,5 uit 9 tegen niet al te indrukwekkende tegensstand.
En dan staan er nog twee zomertoernooien op de rol, en wel:
Open van Brasschaat (19-27 augustus): Stefan Beukema, Jasper Beukema, Constantijn Beukema
Festival International d'Échecs de Dieppe (20-27 augustus): Christiaan Beukema
Goirles WeekendToernooi (25-27 augustus): Lars Vereggen, Bram van den Berg, Frans Konings, Erik Dignum, Rudolf Kat, Carel van Alphen

Alle Stukkenjagers boven 50% (15-8-2017, Algemeen)
De zomerschakers in Geraardsbergen hebben er zes ronden opzitten.
Geraardsbergen Open: Mark Clijsen zag zijn klassementsambities voorlopig gefnuikt door een onnodige nederlaag in een gewonnen eindspel in ronde 5. César Becx liet in ronde 3 IM Bosboom ontsnappen met remise, maar ook hij liep in de vijfde ronde tegen een counter op. Beiden herstelden zich in ronde 6: 4 punten. Op dat totaal staat ook voorzitter Reinier Jaquet, die een prima toernooi speelt. Dat geldt in nog sterkere mate voor Joost Op 't Hoog die ondanks sterke tegenstand pas in ronde 6 zijn eerste nederlaag leed. Lex Karstens en Jan Otten zijn met een remonte bezig en staan op 3,5 punt. Hoog in het klassement staan de oud-leden Enrico Vroombout (5) en Arjen van Amerongen (4,5).

Stukkenjagers rijgen de zeges aaneen (13-8-2017, Algemeen)
De toernooien in Vlissingen en Borne zitten erop, in Geraardsbergen is het losgegaan.
Hogeschool Zeeland Chess Tournament, Vlissingen: Vijf van de zes leden wisten in de slotronde te winnen. Lars Vereggen kon met 6,5 punt een plusje noteren, Bram van den Berg kwam met 5,5 op de verwachte score uit. Hetzelfde puntental zorgde bij Jasper Beukema voor licht verlies. Erik-Jan Colijn bleef met 5 punten ongeveer gelijk, en dat gold ook voor Constantijn Beukema (4). De enige met een substantiële overscore, Christiaan Beukema, moest in de slotronde na lang verzet de vlag strijken en bleef op 4,5 punt.
ONJK, Borne: Sjoerd van Roon pakte in de A-groep in de slotronde een puntje: 5 uit 9, zoals het hoort. In de B-groep wist Luuk Baselmans met een slotzege op 5,5 punt te komen.
Geraardsbergen Open: Een sterke start van de Stukkenjagers. Mark Clijsen, César Becx en Reinier Jaquet wonnen hun eerste twee potten, waarbij alleen laatstgenoemde een hoger gerate tegenstander ontmoette. Hun partijen in de derde ronde zullen zondagmorgen vast op de live-borden te bewonderen zijn. Ook Joost Op 't Hoog en Jan Otten deden van zich spreken. Joost remiseerde knap met Johan Goormachtigh, 's middags in Vlissingen nog de kwelgeest van Christiaan Beukema: 1,5 uit 2. Jan Otten was in ronde 2 dichtbij een vergelijkbare remisesensatie, maar helaas... Net als Lex Karstens staat hij op 1 uit 2.

2017-2018: De Stukkenjagers 1! (11-8-2017, Algemeen)
Er wordt druk gesleuteld aan de zaterdagteams voor komend seizoen. De eerste resultaten zijn al rijp voor publicatie, zoals de samenstelling van ons vlaggenschip. Op volgorde van KNSB-rating zal dat bestaan uit: Stefan Beukema 2395, Herman Grooten 2366, Lars Vereggen 2356, Mees van Osch 2327, Mark Haast 2321, TL Anne Haast 2320, Nick Bijlsma 2307, Mart Nabuurs 2217, Tijmen Kampman 2210 en Jasper Beukema 2156.

Twee toppers bij inloopschaak (11-8-2017, Algemeen)
Vrijdagmiddag 11 augustus meldden twaalf schakers zich voor het inloopschaak bij Cinecitta. Van hen slaagden Wim den Uijl (de Drie Torens) en Cees Zoontjens erin beide rapidpartijen te winnen. Ook Erik Dignum, Jan Douwes en César Becx bleven, met 1,5 uit 2, ongeslagen.
De volgende gelegenheid tot inlopen is op vrijdag 18 augustus. De meldtijden voor de beide ronden zijn dan weer 13.30 en 14.45 uur.

Stukkenjagers niet boven het maaiveld uit (11-8-2017, Algemeen)
De toernooien in Vlissingen en Borne verkeren in de beslissende fase.
Hogeschool Zeeland Chess Tournament, Vlissingen: Lars Vereggen en Jasper Beukema staken even de kop boven het maaiveld uit, maar kwamen in ronde 7 te kort tegen de Van Foreesten. Beiden blijven daardoor op 4,5 punt. Bram van den Berg staat na twee achtereenvolgende nederlagen op 4 punten. Die hebben ook Christiaan Beukema en Erik-Jan Colijn, waarmee Christiaan - na een mooie tussensprint van 3 uit 3 - meer tevreden zal zijn. Constantijn Beukema scoort met 3 uit 7 voor een keertje ratingneutraal.
ONJK, Borne (7-12 augustus): Sjoerd van Roon staat in de A-groep op 4 uit 8 en zal na de slotronde op zaterdagmorgen weten of er ratingwinst of -verlies is. In de B-groep heeft Luuk Baselmans in de tweede toernooihelft de nodige averij opgelopen, hij staat op 4,5 uit 8.
Inmiddels staat het volgende bataljon zomerschakers alweer klaar: morgen reizen er zes af naar Geraardsbergen om de Muur te beklimmen.
Geraardsbergen Open (12-16 augustus): Mark Clijsen, Reinier Jaquet, Lex Karstens, Joost Op 't Hoog, Jan Otten, César Becx

Erik Nicolai haalt 100% bij rapidschaak (10-8-2017, Algemeen)
Op woensdagavond 9 augustus deden 18 schakers mee aan het (vierde) zomeravondrapidtoernooi. Erik Nicolai kwam, zag en overwon: met 5 uit 5 bleef hij César Becx een punt voor. Op de gedeelde derde plaats eindigden Jan Douwes, Karel Storm en de sterk spelende Guus Vermeulen.
Tegelijkertijd werden er nog wat kliekjes uit de slotcyclus van de Groepencompetitie weggewerkt. Daarbij slaagde Peter Vincken erin om voor het eerst te promoveren naar de C-groep. Door de overwinning op Paul Vermee kwam hij op 6 uit 8. In de C-groepen vielen ook enkele beslissingen. In de C1 won Jeffrey van Huijgevoort zijn laatste partij van hekkensluiter Jan Bergsma. Daarmee promoveerde hij Kees Gelens tot tweede degradant. Zelf kwam Jeffrey op 3,5 punt. Omdat hij over minder SB-punten beschikt dan Jan van den Dries, moet Jeffrey hopen dat François Moran (nu 7-3) geen remise scoort tegen Bart van den Berg. Dan zou hij immers Jeffrey op SB-score passeren. François zal het sowieso niet cadeau krijgen, want Bart gaat nog voor de promotie.
Hoe het ook afloopt, degene die uiteindelijk als nummer 7 eindigt, zal nog moeten kampen met de nummer 7 uit de C2. Dat is Ton Tepe geworden. Met zijn 3,5 uit 9 kwam hij SB-punten te kort om Rene Davidse voor te blijven. De andere rivaal, Jan Weijters, wipte in ultimo naar 4 punten door degradant Ivar van der Heide te verslaan.

Bram van den Berg rukt op in HZ-toernooi (9-8-2017, Algemeen)
Hoog tijd voor de tussenstanden in Vlissingen en Borne.
Hogeschool Zeeland Chess Tournament, Vlissingen: Bram van den Berg gaat lekker; twee achtereenvolgende zeges brachten hem op 4 uit 5. Woensdagavond speelt hij live tegen de sterke IM Hugo ten Hertog. Lars Vereggen en Jasper Beukema zijn met 3,5 punt klaar voor de eindsprint. Erik-Jan Colijn staat op 2,5 punt, Constantijn en Christiaan Beukema hebben 2 punten.
ONJK, Borne (7-12 augustus): Sjoerd van Roon heeft 1 uit 3 in de sterke A-groep, Luuk Baselmans is met 2,5 uit 3 volop in de race in de B-groep.

Grootmeesters te sterk in Vlissingen (5-8-2017, Algemeen)
In Vlissingen zijn er afgelopen weekend drie ronden gespeeld, in Borne gaat het maandag los.
Hogeschool Zeeland Chess Tournament, Vlissingen: Lars Vereggen en Bram van den Berg kwamen met 2 uit 2 goed uit de startblokken, maar kregen zondagavond stevige kost voorgeschoteld. Die lag vooral Lars zwaar op de maag; met wit werd hij op een snelle nederlaag getrakteerd door IGM Konstantin Landa. Bram hield IGM Benjamin Bok wel lang aan de praat, maar kwam in het dubbeltoreneindspel een pion te kort. Jasper Beukema liep al eerder averij op en staat op 50%, terwijl Erik-Jan Colijn, Christiaan Beukema en Constantijn Beukema 1 uit 3 hebben.
ONJK, Borne (7-12 augustus): Sjoerd van Roon (A-groep), Luuk Baselmans (B-groep)

Weer twee nieuwe gezichten bij inloopschaak (5-8-2017, Algemeen)
Op vrijdagmiddag 4 augustus vonden dertien inloopschakers de weg naar Cinecitta, onder wie twee debutanten. Bram van den Berg, Marieke Sarton en Hans van Driel wonnen beide partijen. Gastheer Wil Wouts beperkte zich tot één partij, maar won die wel. De volgende sessie is op 11 juli, de meldtijden voor de twee rapidronden zijn als vanouds 13.30 en 14.45 uur.

Topscores voor de jongsten (3-8-2017, Algemeen)
Het Condigne Open NK in Dieren zit erop. Met name de jongste deelnemende Stukkenjagers overtroffen ruim hun verwachte score. In de A-groep viel Stefan Beukema door een nederlaag in de slotronde terug naar de middenmoot: 5 uit 9 en een TPR van circa 2300. Zijn broer Jasper won wel in ronde 9 en haalde dezelfde cijfers, die in zijn geval wel ratingwinst opleverden. Die was er in ruimere mate voor Sjoerd van Roon die met een uitstekend optreden in de Reservegroep A met 6 punten en een TPR van 2145 in de prijzen viel. Ook Constantijn Beukema kan met 4 uit 8 en een TPR van ruim in de 1900 weer flink wat extra ratingpunten tegemoet zien. Christiaan Beukema kreeg zodanig sterke tegenstand dat zijn 3,5 punt 'gewoon' ratingwinst oplevert. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was won Constantijn na loting ook nog de prijs voor de beste schaakpuzzeloplosser. Op naar Vlissingen!

Peter Vincken stoomt door in D-groep (3-8-2017, Algemeen)
Op woensdagavond 2 augustus waren er wederom 21 schakers actief in Cincecitta. Acht van hen moesten nog partijen inhalen voor de D-groep. De strijd om de promotieplaatsen is daar nog in volle gang. Jaap Steenkamer heeft dat gevecht al achterzich liggen. Hij schreef de groepszege met 7,5 uit 9 op zijn naam door van Paul Vermee te winnen. Coen Klaassen leek op weg Jaaps positie nog te bedreigen, maar hij kreeg een flinke teleurstelling te verwerken. Zijn tegenstander Ad Haans bleek in een spannende tactische stelling slagvaardiger. Zo bekroonde Ad zijn debuut met een keurige 50%, maar is Coen met 5 uit 7 nog niet helemaal zeker van promotie. Ook Peter Vincken bereikte namelijk dat totaal. Tegen Nico Dignum maakte hij een stuk buit, waarna hij tot het eind geconcentreerd het punt binnenhaalde. We kijken uit naar de partij Peter-Coen. Op het vinkentouw, met 4,5 uit 8, zit Hans van Driel. Ook hij had aan stukwinst - tegen Fons Leersum - genoeg om het eindspel naar winst te voeren.
Dertien spelers wijdden zich aan het rapidschaak. De vijfrondige competitie werd gedomineerd door jongeren van Rochade-huize. Sam en Luuk Baselmans gaven elkaar niets toe en deelden met 4 uit 5 de avondzege. Verrassend derde werd Johan Starmans met 3,5, voor Jan Douwes, Erik Dignum, Huong Do en Marieke Sarton met 3. Laatstgenoemde smaakte het genoegen om in de eerste ronde César Becx te verslaan.

Nieuwe cijfertjes! (1-8-2017, Algemeen)
1 Augustus... hoog tijd voor het driemaandelijkse ratingfeest: ziehier de nieuwe KNSB-ratings van de Stukkenjagers, en hier de FIDE-ratings. Een specificatie van de KNSB-resultaten vind je door hier je naam in te voeren.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]