[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
22-11-2017: Stukkenjagers Open, ronde 3

Nieuws

Inloopschaak: alles voor de ongeslagen status (29-10-2017, Algemeen)
De rondes 17 en 18 van het inloopschaak brachten vrijdagmiddag 27 oktober zeventien schakers naar Cinecitta. Geen van hen wist beide rapidpartijen te winnen. Toch bleven maar liefst acht spelers ongeslagen. Mart Nabuurs, Erik Dignum, Wil Wouts (allen 1,5 uit 2) en Cees Zoontjens (1 uit 2) namen in ieder geval nog twee keer het verliesrisico. Hans van Driel, Carlo Butalid, Hari Suprayitno en César Becx gingen met 1 uit 1 keihard voor deze vermelding. De volgende sessie is op vrijdag 3 november, de meldtijden zijn dan weer 13.30 en 14.45 uur.

Podiumplaats voor Reinier Jaquet (29-10-2017, Algemeen)
Vier leden brachten het weekend - of een deel daarvan - door met toernooibezoek. Vooral Thomas Tepe en César Becx moesten flink aan de bak: zes lange partijen in het Eijgenbrood -toernooi in Amsterdam. Thomas haalde een ratingconforme 3 uit 6 in de B-groep, TPR 1529. César startte met 3 uit 4, maar kwam zondagmorgen niet door een jeugdtalent heen. In de slotronde verloor hij een spannende partij van IM Hing Ting Lai: 3,5 uit 6 en een TPR van 2090. De details vind je hier.
Twee andere bestuursleden beproefden zaterdag 28 oktober hun geluk in het Open Kampioenschap van de Krimpenerwaard. Reinier Jaquet speelde zeer sterk en wist met 7,5 uit 10 op de derde plaats beslag te leggen, met een TPR van 2187. Joost Op 't Hoog eindigde op 5,5 uit 10. Alle cijfers vind je hier.

Nederlaag voor De Stukkenjagers B (29-10-2017, Algemeen)
Checkmate uit, altijd lastig. Vooral ook om de opstelling sluitend te krijgen. Uiteindelijk togen er toch vier spelers richting Weert. Het lukte hen echter niet om de twee punten mee naar huis te nemen. Persoonlijk succes was er wel voor Jan Otten (3) die een 2000-speler versloeg. Helaas kwamen Roland Daamen (1), Rudolf Kat (2) en Huong Do (4) niet tot scoren: 1-3.

Stukkenjagers in EK Landenteams (29-10-2017, Algemeen)
In Chersonissos (Kreta) is zaterdag het EK Landenteams begonnen. Anne Haast speelt in het Nederlands vrouwenteam. In de eerste ronde scoorde ze een vlot punt tegen Macedonië, terwijl ze zondag remiseerde tegen een gelijkwaardige Turkse. Stefan Beukema komt uit voor het Belgisch team. Hij verloor in ronde 1 van een Wit-Russische IGM van 2588, maar wist vandaag IGM Bogner (2599) te verslaan. Je kunt hun partijen dagelijks live volgen via schaaksite.

De Stukkenjagers A moet maar eens in Selbstgespräch (26-10-2017, Algemeen)
Nog maar enkele weken geleden versloeg De Stukkenjagers 7 in de zaterdagcompetitie De Stukkenjagers 6. Die zege kwam niet onverwacht. Het is bij onze club zeer gebruikelijk dat het op papier zwakkere team de onderlinge ontmoetingen wint. In de jaren negentig al waren er fameuze zeges van SJ 3 op SJ 2, en van SJ 4 op SJ 3, zelfs goed voor een speciale editie van het clubblad. Vorig seizoen was er ook een shocker, in de avondcompetitie: SJ C versloeg de torenhoge favoriet SJ A met maar liefst 3,5-0,5.
Woensdag 25 oktober stond deze ontmoeting wederom op het programma. De A-selectie ontbrak in de vooravond op het appel tijdens de wijze les die Lex Karstens gaf over het 'Selbstgespräch'. Zijn boodschap, in een notendop: stel een positief doel waarbij je je talenten optimaal aanspreekt, en blijf daarop gefocust door het tijdens de partij als een mantra te gebruiken. Onder zijn gehoor wél het hele C-team en die waren er na afloop snel uit, qua doelstelling: we gaan deze keer voor de 4-0!
Zo gezegd zo gedaan. De eerste psychologische klap werd al voor de match uitgedeeld. Ontvangend teamleider César Becx (SJ C) rakelde in zijn welkomstspeech uitgebreid de wedstrijd van vorig seizoen op en deelde fijntjes het nieuwe target mee aan de zenuwachtig giechelende A-spelers. Het miste zijn uitwerking niet. César (3) kon het zelfs zonder mantra af. Tegenstander Martijn Blom raakte vanuit de opening de weg kwijt in de tactische verwikkelingen en moest zich al na veertien zetten gewonnen geven. Ook Bas Rosheuvel (SJ C, 4) boekte een snelle zege, maar daar kwamen wat meer geprevelde '4-0!'-s aan te pas. Hij was tegen Karel Storm namelijk al na een zet of zeven in een verloren stelling terecht gekomen. De afmakers van Karel bleven echter uit. Sterker nog, Karel snoepte een zeer giftige pion en kon meteen zijn dame inleveren: 2-0 voor SJ C!
Veel later op de avond ging de C-doelstelling alsnog de mist in. Ruud Feelders (SJ C, 1) overleefde tegen Mart Nabuurs een hem onbekende openingsfinesse en wist in Marts vanzelfsprekende tijdnood zelfs een mooi uitzicht op de 3-0 te creëren. Het bleef bij genieten op afstand: zetherhaling en 2,5-0,5. Door deze enorme deceptie moet er iets geknakt zijn bij de overgebleven SJ C-speler. Sebastiaan Dijksman (2) had het lang spannend weten te houden tegen Tijmen Kampman, maar leverde in de ultieme fase beslissend materiaal in. Geen 4-0, maar 2,5-1,5 dus. De teleurstelling werd weggespoeld met een amaretto. Toch bedankt, Lex!

Nederlagen voor avondteams (25-10-2017, Algemeen)
Op dinsdagavond gingen twee avondteams op reis. De Stukkenjagers D vermoedde al dat het een moeilijke missie zou worden, uit tegen WLC A. Dat bleek ook in de praktijk zo te zijn. Erik Dignum, Guus Vermeulen, Andries Deliën en Leo van Gelder was geen halfje vergund: 0-4. Ook De Stukkenjagers E redde het niet, uit tegen De Baronie C. De witspelers Cees Zoontjens (1) en Bjoern Hofmans (3) mochten blij zijn met remise. Voor de zwartspelers Nico Dignum (2) en Rene Davidse (4) zat er helaas niets in het vat, al mocht Nico tot de laatste seconde hopen. 1-3 derhalve.

Het smalle pad naar remise (23-10-2017, Algemeen)
De clubavond van woensdag 18 oktober bracht heel wat meeslepende duels in de Groepencompetitie, altijd leuk voor het publiek.

Neem nou de enige ratingpartij van de avond. WIl Wouts en Guus van Heck raakten verwikkeld in een moeilijk te taxeren slagenwisseling. Wil moest op een gegeven moment kiezen welke toren van Guus van Heck hij zou pakken. De analyses lopen nog, maar waarschijnlijk had hij beter de ándere toren kunnen pakken. Zoals het nu ging kon Guus zijn stukken sneller activeren. Na lange strijd werd het 0-1. Over lange strijd gesproken… de partij Luuk Baselmans-César Becx hield de toeschouwers tot het eind van de avond in spanning. César had in zijn eigen tijdnood beslissend toegeslagen en kon in het resterende eindspel vier, vijf zetten lang kiezen uit twee, drie mogelijkheden die de engines met minimaal +12 waardeerden. Toch wist hij het smalle pad naar remise feilloos te vinden. Luuk bleef zo alsnog ongeslagen. In dezelfde A1-groep is Thomas Mollema terug op het zegepad, met een geruisloze winstpartij tegen Stefan Hess. Han Westenberg en Rudolf Kat hielden elkaar in evenwicht. In de A2 boekte Sebastiaan Dijksman een vitale zege op Sjoerd van Roon, die naar eigen zeggen zijn dag niet had. Tijmen Kampman drong lang aan tegen Erik Dignum, maar die gaf geen krimp.
In de B1 sloeg Bas Rosheuvel de weg richting promotiepoule in, hij versloeg Toon Stuart. Huong Do kan plaatsing voor deze playoff bijna niet meer ontgaan. Thomas Tepe stribbelde hevig tegen, won een kwaliteit, maar Huong had te veel compensatie dankzij een moordend loperpaar. In de B2 hield Bart van den Berg het uitstekend droog tegen Lex Karstens: remise. Guus Vermeulen kon tegen Jan Otten zijn vormcrisis nog niet bezweren: punt voor Jan.
In de C1 drukten Andries Deliën en Jeffrey van Huijgevoort de ratingverwachting uit in een punt, tegen respectievelijk Nco Dignum en Peter Vincken. Het duel Rene Davidse-Jaap Steenkamer kon wel eens, zo zien wij in de glazen bol, cruciaal zijn voor de plaatsing in de promotie- en degradatieplayoffs. Rene won. In de C2 zorgde François Moran voor het spektakel. Hij greep al in de opening Cees Zoontjens bij de strot, won een kwaliteit en liet niet meer los. Ook knap: de remise die Jan van den Dries tegen Leo van Gelder uit het vuur sleepte. Hans van Driel sluipt richting 50% na zijn tweede zege. Nu was Coen Klaassen het haasje. Koploper in deze groep is, met 3,5 uit 4, Jan Weijters die wel zeer korte metten maakte met Ton Tepe.
In de D-groep was Ad Haans-Hans Groffen de publiekstrekker. Aanvankelijk had Ad de overhand, maar in het eindspel sloeg Hans toe met een schaakje, gevolgd door een prettige penning. Uiteindelijk wist Ad toch nog met remise te ontsnappen. Kees Gelens gaat terugkeren naar de C-groep, tegen Bjoern Hofmans boekte hij zijn vijfde zege op rij. Ook Ivar van der Heide kan die rentree bijna niet meer ontgaan. Hij gaf Jan Bergsma geen kans op revanche voor de nederlaag in de Moeder Aller Derby’s en staat nu op 4 uit 5.
Alle uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

Nieuw record bij inloopschaak (update) (20-10-2017, Algemeen)
Bij gebrek aan live-borden maar even een newsflash uit Cinecitta: bij de inloopschaaksessie zijn er maar liefst 23 schakers aanwezig. Onder de aanwezigen, net als afgelopen woensdag, een oude bekende: Alex Possajennikov, de nummer 72 van de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, overgewipt uit zijn woonplaats Nottingham.
Maar liefst vijf spelers slaagden erin hun beide partijen te winnen: Jan Douwes, Erik Dignum, Hari Suprayitno, Jan Bergsma en lijstaanvoerder Willem van den Brink, die daardoor afstand nam van het peloton in het ratingwinstklassement. Ook ongeslagen bleven Daan Baselmans (1,5 uit 2), Joop van Troost (1 uit 1) en Pieter Pulmans (1 uit 2). Sinds begin september hebben alweer 41 spelers gebruik gemaakt van deze gratis schaakmogelijkheid. De volgende inloop is op vrijdag 27 oktober, de meldtijden voor de twee rapidpartijen (25 minuten per speler) zijn dan wederom 13.30 en 14.45 uur.

Prachtpartijen van Stukkenjagers (18-10-2017, Algemeen)
Deze week kwamen twee Stukkenjagers in de publiciteit naar aanleiding van fraaie winstpartijen. Zo won Mark Haast in ronde 2 van de competitie de KNSB-schoonheidsprijs voor zijn aanvalszege op oud-lid Maarten Strijbos (Venlo). De motivatie en de partij kun je hier vinden. Ook Jan Sprenger trok, op weg naar zijn laatste grootmeesternorm in de European Club Cup, de aandacht. Gert Ligterink prijst en analyseert in zijn column in de Volkskrant van 14 oktober Jans overwinning op de Azerbeidzjaanse IGM Sadikov. Deze column kun je hier lezen.

Ga jij basquen op 9 december? (18-10-2017, Algemeen)
SG KiNG staat bekend om zijn vernieuwende toernooiformules. Op 9 december gaan ze weer iets nieuws op de kaart zetten: een Basque-toernooi. Daarbij speel je op twee borden tegelijk tegen dezelfde tegenstander, met in totaal 15 minuten denktijd. Het toernooi wordt op twee verschillende locaties gespeeld: café Boulevard en Cinecitta. Wees gerust, beide borden staan steeds in dezelfde locatie. Alle informatie vind je hier, je aanmelden voor dit toernooi kan bij Bram van den Berg, 06-12945538 of basque@sgking.nl.

De Stukkenjagers 1 op voorsprong (15-10-2017, Algemeen)
Omdat Anne Haast tijdens de externe ronde op 4 november het Nederlands team op het EK Landenteams aanvoert, heeft zij haar partij voor de ontmoeting De Pion-De Stukkenjagers 1 vooraf gespeeld. En hoe: ze versloeg de Roosendaalse kopman Stefan Colijn.

Jan Sprenger haalt de grootmeestertitel binnen! (15-10-2017, Algemeen)
Hij speelde al jaren op grootmeesterniveau, maar de vereiste titelnormen lieten even op zich wachten. Maar nu is het dan zover: dankzij zijn score van 4 uit 7 in de European Club Cup in Turkije voldoet Jan Sprenger aan de ultieme norm en mag hij de grootmeestertitel tegemoet zien. Meer details vind je op de site van LSG Leiden, de club waarvoor Jan uitkomt in de Meesterklasse. Van harte proficiat!

De Stukkenjagers 6 - De Stukkenjagers 7, het andere verhaal (15-10-2017, Algemeen)
Eerder kon je er al genieten van de euforie van teamleider Wil Wouts (SJ 7), nu laat SJ 6 op de Stukkenjagers-blogspot zijn licht schijnen op de Moeder Aller Nederlagen.

Nieuwe koploper in inloopratingklassement (13-10-2017, Algemeen)
Vijftien schakers konden worden verwelkomd tijdens de inloopschaaksessie van vrijdag de 13e. Vier gelukkigen slaagden erin ongeslagen te blijven: Cees Zoontjens en Thomas Tepe wonnen beide partijen, terwijl César Becx en Wil Wouts ieder 1 uit 1 scoorden. Laatstgenoemde nam door die zege de koppositie in het ratingwinstklassement over. Met +38 gaat Wil aan kop, op de voet gevolgd door Willem van den Brink (+36), Carlo Butalid (+30), Paul Vermee (+25) en Joop van Troost (+20).
De volgende mogelijkheid om gratis twee rapidpartijen te spelen is op vrijdag 20 oktober. De meldtijden in Cinecitta aan de Willem II-straat 29 zijn dan als vanouds: 13.30 en 14.45 uur.

Maarten de Wit uit, altijd lastig (13-10-2017, Algemeen)
Woensdag 11 oktober is het Stukkenjagers Open weer van start gegaan. In ons KNSB-ratingtoernooi mag de bovenste helft van de ratinglijst dan steevast de minderbedeelden van het bord timmeren. Zo makkelijk als het klinkt is dat echter niet altijd...

Diverse ratingtoppers voelden op enig moment het angstzweet opborrelen. Zo trapte Bas Rosheuvel in gewonnen stelling met open ogen in een ondeugdelijk valletje dat Rene Davidse sluw had uitgezet. Helaas voor Rene kon hij maar kort van het succes genieten. Met een stuk meer onderschatte hij de kracht van een witte vrijpion schromelijk: toch 1-0. Ook César Becx kon worden betrapt op wisselende stemmingen. Na een vlotte kwaliteitswinst deed hij pardoes zo'n grafzet dat Frans Deckers (De Oude Toren) helemaal terug in de partij kon komen. César moest alle zeilen bijzetten om Frans alsnog op de knieën te krijgen.
En wat te denken van Tijmen Kampman? Hij leek zich op geen enkele manier te kunnen ontworstelen aan de positionele wurggreep van Leo van Gelder, die vlot en vol vertrouwen speelde. Maar na ruim drie uur spel verslapte Leo's concentratie alsnog en kon Tijmen zich toch beslissend bevrijden. Het omgekeerde gebeurde bij Huong Do-Mark Clijsen. Hier was het juist de underdog die zich na pionverlies in een mislukte opening terug in de partij vocht. Mark bleef in de slotminuut echter rustig in het gecompliceerde dubbeltoreneindspel met lopers: 0-1. Eerder op de avond was hij overigens al aan een nederlaag ontsnapt. Normaliter moet Mark in de eerste ronde namelijk tegen Maarten de Wit (EGS), die het hem dan doorgaans (te) moeilijk maakt. Nu werd hem dit door een speling van het lot bespaard. Erik Dignum bleef met de zwarte piet zitten. Maarten draaide hem flink de duimschroeven aan, won een stuk, maar had dan weer niet het lef om een goed getimed remiseaanbod van Erik af te slaan. Het halfje is wel goed genoeg om de kop boven dit stukje te rechtvaardigen.
Alle uitslagen van ronde 1 vind je hier, de resultaten zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

Venlonaerkes kiste (12-10-2017, Algemeen)
Op schaaksite.nl vind je een rijk geïllustreerd verslag van Mart Nabuurs van de match De Stukkenjagers 1-Venlo (8,5-1,5).

Ongeloof bij Thomas Mollema (9-10-2017, Algemeen)
Je hebt nog het verslag van de Groepencompetitieavond van woensdag 4 oktober tegoed. Horen we daar een vreugdekreetje in huize Baselmans?

In de D-groep worden de kaarten steeds nadrukkelijker geschud. Zo zette Kees Gelens zijn zegereeks onverdroten voort; deze keer kreeg Paul Vermee klop. Bjoern Hofmans wist met zwart Jan Bergsma te verschalken en kan weer omhoog kijken. Wil Wouts kan, na de zege op Ad Haans, weer richting C-groep gaan denken. Hans Groffen opende zijn score-account door met zwart Fons van Leersum te verslaan.
Een niveautje hoger, in de C-groepen, was er felle strijd. In de C2 maakten Leo van Gelder en Cees Zoontjens hun favorietenrol waar tegen respectievelijk François Moran en Coen Klaassen. In de C1 eindigde het topduel Henry Flikweert-Andries Deliën in remise. Volgens de computer (van Andries) mocht Henry daar het meest tevreden mee zijn. Ook Guus van Heck en Jeffrey van Huijgevoort deelden het punt.
Dat deden ook Maarten Werkhoven en Jan Otten, in de B2. Hevige strijd bij Huong Do-Toon Stuart in de B1. Huong ging in de opening in de fout en moest lang aanklampen om er nog iets van te maken. Dat lukte zowaar toen Toon in het dubbeltoreneindspel de witte tegenkansen onderschatte. Het liep zo uit de hand dat Huong de zwarte koning pardoes mat zette. Bas Rosheuvel sloeg de weg omhoog weer in door Thomas Tepe terug te wijzen.
In de A-groep zegevierden de jonkies. Nou is dat bij Karel Storm-Mark Clijsen een enigszins gezochte typering, maar Mark wón wel. Nee, we doelen vooral op de twee echte jeugdspelers. Sjoerd van Roon kwam in de B2 op 2 uit 3 door Erik Dignum onderuit te halen. Voor de grote verrassing van de avond moesten we in de A1 zijn. Daar slaagde Thomas Mollema er maar niet in om het verzet van Luuk Baselmans te breken. Thomas zou Thomas niet zijn als hij daarbij niet tot het gaatje zou gaan. Dat bleek echter een heuse afgrond te zijn; Luuk was niet te beroerd om hem het beslissende zetje te geven. We zien het ongelovige gezicht van Thomas voor ons: voor het eerst een partij in de Groepencompetitie verloren!
Over jonkies gesproken... Rudolf Kat pakte alvast een puntje in de playoffs, hij sloeg toe tegen Sebastiaan Dijksman.

NBSB-bekerteam al klaar (9-10-2017, Algemeen)
Denk niet dat we onze nederlagen proberen weg te moffelen. Vorige week woensdag nam de fine fleur van De Stukkenjagers 4 het in de eerste bekerronde op tegen buurman EGS. Het werd, als we aanvoerder Joost Op 't Hoog mogen geloven, een kansloze affaire. Oké, zelf won hij aan bord 3, maar Ron de Veen (1), Lex Karstens (2) en Kienfong Lie Kwie (4) kwamen niet in de buurt van een score. 3-1 voor de Goirlenaren derhalve.

De Stukkenjagers 1 neemt ondubbelzinnig wraak (8-10-2017, Algemeen)
Schaken is een raar spelletje. Eind vorig seizoen kreeg De Stukkenjagers 1 kansloos klop van Venlo. Nu, met twee vrijwel ongewijzigde teams, werden de Limburgers met 8,5-1,5 afgedroogd. Even leek Herman Grooten met een remise tegen GM Orlov nota bene de schlemiel van de dag te worden, maar bij een 8,5-0,5 stand ging Tijmen Kampman (3) alsnog onderuit. Eerder waren er zegepralen voor Mees van Osch (2), Mark Haast (4, tegen oud-lid Maarten Strijbos), Lars Vereggen (5), Stefan Beukema (6), Mart Nabuurs (7), Jasper Beukema (8), Nick Bijlsma (9) en Anne Haast (10). Het verslag vanuit Venloos perspectief vind je hier.
Door deze zege gaat ons vlaggenschip samen met DSC Delft, HWP Sas van Gent en De Toren Arnhem aan kop, maar het heeft wel enkele bordpunten meer.

De Stukkenjagers 2 komt weer net te kort (8-10-2017, Algemeen)
Het gaat De Stukkenjagers 2 bij de terugkeer in de tweede klasse nog niet voor de wind. Ook de tweede wedstrijd, tegen het sterke Vianen/DVP, ging met 4,5-3,5 verloren. Teamleider Bram van den Berg (3) opende de score met een rustige remise, een resultaat dat ook Eric de Moor (6) en Koen Haast (7) op de borden brachten. Kopman Dennis Brokken ('De tegenstander maakte een foutje') zegevierde, maar daartegenover stonden nederlagen van Martijn Blom (5) en Mark Clijsen (8). Peter Huibers (4) trok de stand knap gelijk, maar Frans Konings (3) kreeg zijn tegenstander niet van zijn stuk. Onder druk voerde de Vianees onberispelijk mat met paard+loper.

De Stukkenjagers 3 pakt onverwachte matchpunten (update) (8-10-2017, Algemeen)
Euforie bij De Stukkenjagers 3, na de zege op Blerick, nota bene de ratingfavoriet in 3H. César Becx (1) opende de score: na een riskante (lees: slordige) zetvolgorde mocht hij blij zijn met remise. Ondanks taai verzet moesten Erik Nicolai (2) en Karel Storm (3) hun meerdere erkennen in de Limburgse ratingtoppers. Erik Dignum (4) speelde een zeer interessante tactische partij, die aanvankelijk zijn kant op leek te gaan. Maar in de wirwar van mogelijkheden tastte hij helaas mis. De 0,5-3,5 tussenstand noopte echter niet tot wanhopen. De overige vier spelers stonden namelijk stuk voor stuk beter tot gewonnen. Als eerste mocht Sjoerd van Roon (6) de felicitaties in ontvangst nemen; zijn tegenstander kreeg maar geen compensatie voor het stuk. John Greunsven (8) offerde een kwaliteit en liep uiteindelijk triomfantelijk met zijn koning de vijandelijke stelling binnen om zijn vrijpionnen beslissend te ondersteunen. Luuk Baselmans (5) stond materieel gezien gewonnen, maar moest goed rekenen om eeuwig schaak te ontlopen. Dat is onze ratingkomeet wel toevertrouwd. Daarna moest Fré Hoogendoorn (7) zijn toreindspel met c- en e-pion zien te winnen. Het was even schrikken toen hij met e3-e2 een patwending in de stelling bracht, maar Fré switchte bijtijds naar het opgeven van deze pion. Even de koning afsnijden en hup: 4,5-3,5!
Het verslag van de Limburgers vind je hier.

De Stukkenjagers 4 verrast met zege op Veldhoven (8-10-2017, Algemeen)
Ook De Stukkenjagers 4 pakte twee zeer belangrijke matchpunten. En dat terwijl tegenstander Velhoven (1 deze keer!) op elk bord een ratingoverwicht had en gemideeld 75 elo-punten meer. Dat werd uiteindelijk enkel Kienfong Lie Kwie (7) en Jan Otten (8) fataal. Aan de hogere borden waren er keurige remises voor Ruud Feelders (1), Winfred Paulis (3) en Ron de Veen (4), terwijl Roland Daamen (2) en Lex Karstens (6) fraaie zeges boekten. Bij een 3,5-3,5 stand zette Henk Jan Beukema (5) het orgelpunt: 4,5-3,5.

De Stukkenjagers 5 slaat toe in cruciale match (8-10-2017, Algemeen)
Al van tevoren was duidelijk dat De Stukkenjagers 5 en tegenstander RDS redelijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. Het werd dan ook een spannende wedstrijd. De achterstand na een nederlaag van Bart van den Berg (7) werd omgezet in een voorsprong door Christiaan Beukema (2) en Constantijn Beukema (4), die hun gelijkwaardige tegenstanders geen moment rust gunden en tactisch toesloegen. Bas Rosheuvel (1) legde de RDS-kopman het vuur na aan de schenen, maar kwam er net niet doorheen: 2,5-1,5. SJ 5 kwam op achterstand doordat Guus Vermeulen (5) en Huong Do (6) in de cruciale fase niet hun beste schaak lieten zien. Daarna was het aan Carel van Alphen (3) en Jeroen van de Rijt (8) om de stand een ultieme draai te geven. Carel stond een stuk voor, maar er dreigde het beruchte remise-eindspel van h-pion met loper van het verkeerde randveld te ontstaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij dit net te voorkomen: 3,5-3,5. Jeroen stond een dubbelpion voor in het gelijke-lopereindspel, maar blijf maar eens rustig als iedereen om je bord dromt. Hij gaf geen krimp en leidde het team vlekkeloos naar een belangrijke zege.

De Stukkenjagers 7 verslaat De Stukkenjagers 6! (8-10-2017, Algemeen)
Het is een decennialange traditie binnen onze club. Als twee van onze team elkaar in competitieverband treffen, dan wint 'gegarandeerd' de underdog. Ooit verscheen er zelfs een extra clubblad nadat SJ 4 de grote broers van SJ 3 had verslagen. Op 7 oktober slaagde De Stukkenjagers 6 er niet in zich aan deze vloek te onttrekken. Het werd 4,5-3,5 voor De Stukkenjagers 7. Een uitgebreid verslag van deze historische thriller van SJ 7-voorman Wil Wouts vind je op de SJ-blogspot, daarom volstaan we hier met het wedstrijdformulier. Cruciaal waren de zeges van de SJ 7-debutanten François Moran en Ad Haans.
De Stukkenjagers 6 - De Stukkenjagers 7
1. Andries Deliën - Leo van Gelder 1-0 / 2. Harry Buyvoets - Cees Zoontjens 0,5-0,5 / 3. Jan Weijters - Thomas Tepe 1-0 / 4. Guus van Heck - François Moran 0-1 / 5. Jan Bergsma - Ivar van der Heide 0-1 / 6. Jan van den Dries - Wil Wouts 1-0 / 7. Hans Groffen - Hans van Driel 0-1 / 8. Paul Vermee - Ad Haans 0-1.

Alle zeven zaterdagteams in Cinecitta (6-10-2017, Algemeen)
Op zaterdag 6 oktober spelen er, voor het eerst sinds 2007, weer zeven zaterdagteams van De Stukkenjagers tegelijk thuis. Eersteklasser De Stukkenjagers 1 mag tegen Venlo proberen de titelaspiraties verder vorm te geven. Geen sinecure, want vorig seizoen gingen de Limburgers er met een verdiende zege vandoor. .
Tweedeklasser De Stukkenjagers 2 staat voor een al even zware taak. Om het in de eerste ronde geschonden blazoen weer op te poetsen zal er gewonnen moeten worden van kampioenskandidaat Vianen/DVP.
Ook derdeklasser De Stukkenjagers 3 verloor in de openingsronde en treft nu de tweede Limburgs-Duitse sterrenploeg uit 3H. Promovendus Blerick heeft wel op papier de verreweg sterkste ploeg van de klasse.
In de NBSB Promotieklasse begon De Stukkenjagers 4 met een keurig gelijkspel, maar of dat tegen KNSB-degradant Veldhoven weer gaat lukken?
Tweedeklasser De Stukkenjagers 5 begint aan het seizoen met een wedstrijd tegen RDS, dat wel eens de favoriet in deze klasse zou kunnen zijn.
Ook de derdeklassers De Stukkenjagers 6 en De Stukkenjagers 7 gaan van start met een thuiswedstrijd. Nou ja, SJ 6 onvangt SJ 7. Zoals je hieronder kunt lezen staat het 1-0.
Al deze spannende matches zijn vrij toegankelijk voor het publiek, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]