terug naar het gastenboek


 J.A.G. uitleg

 • Wat is J.A.G.?

  J.A.G. staat voor: Just Another Guestbook. Een guestbook (gastenboek) is een applicatie op een website waarmee bezoekers een berichtje kunnen achterlaten. Dit berichtje kan vervolgens gelezen worden door alle andere bezoekers, en natuurlijk ook door de eigenaar van de website.

 • Waarom zou ik een berichtje achterlaten?

  Het is natuurlijk niet verplicht om een berichtje achter te laten, maar als er iets is wat je zou willen delen met andere bezoekers, of als je een vraag hebt kan je dit gastenboek gebruiken.
  Voor privé zaken kan je beter email gebruiken; de meeste websites hebben wel ergens een algemeen email adres staan dat je kan gebruiken.

 • Hoe plaats ik een nieuw bericht?

  In J.A.G. is de bovenste balk de zogenaamde navigatiebalk; op de hoofdpagina vind je daar aan de linkerkant een linkje "bericht plaatsen", als je daarop klikt verschijnt een nieuwe pagina waarop je je bericht kan invullen.

 • Moet ik verplicht alle velden invullen voor een nieuw bericht?

  Nee, wij respecteren de privacy van onze bezoekers, daarom hoef je alleen maar je bericht in te vullen en mag je de rest leeg laten. Je bericht zal dan onder de naam "Anoniem" geplaatst worden. Hou er rekening mee dat de eigenaar van de website berichten kan aanpassen of verwijderen, wees daarom beleefd en gebruik geen grove taal.

 • Ik wil wel mijn email adres achterlaten, maar wil niet dat anderen die kunnen zien.

  Als je een bericht plaatst zorg dan dat het hokje "email zichtbaar in gastenboek" is uitgevinkt; op deze manier kan de eigenaar van de website jouw email adres wel zien, maar andere bezoekers niet.

 • Wat betekent "ip: geregistreerd"?

  Dit gastenboek registreert voor elk bericht van waar het is geplaatst. Een ip adres is een adres dat uniek is voor een computer verbonden met het internet. Dit is ingebouwd om misbruik van het gastenboek te voorkomen, het wordt verder nergens anders voor gebruikt. Andere bezoekers kunnen jouw ip adres dan ook niet zien, dit is voorbehouden aan de eigenaar van de website.

 • Wat zijn smilies en hoe kan ik ze gebruiken?

  Smilies worden ook wel "emoticons" genoemd. Het is een bepaalde karakter volgorde dat een gezichtje voorstelt met een bepaalde uitdrukking.
  Als smilies ingeschakeld zijn door de eigenaar dan worden ze in het gastenboek vervangen door kleine plaatjes. In het scherm voor een nieuw bericht vind je rechts een legenda voor de smilies. Je kan de vermelde karakter volgorde gebruiken, of op een plaatje klikken om een smilie toe te voegen als je een bericht aan het typen bent. Houd er rekening mee dat de karakter volgorde moet worden voorafgegaan en gevolgd moet worden door een spatie of een enter om in het bericht vervangen te worden door een plaatje.

 • Kan ik dit gastenboek ook op mijn eigen website gebruiken, en waar kan ik het krijgen?

  Ja, je kan dit gastenboek ook voor je eigen website gebruiken mits je internet provider ondersteuning biedt voor het volgende:

  • PHP (versie 4.1 of hoger benodigd) - PHP is een scripttaal dat op een webserver wordt uitgevoerd en waarmee je dus applicaties voor een webpagina kan maken. J.A.G. is geschreven met behulp van PHP.
  • mySQL - mySQL is een database management tool. J.A.G. gebruikt een database om de berichten in op te slaan.

  J.A.G. is zogenaamde freeware, wat betekent dat je het gratis kan downloaden en gebruiken. De link onderaan deze pagina brengt je naar de J.A.G. homepage waar je het kan downloaden.

J.A.G. (Just Another Guestbook) v1.14 / GNU Copyright © 2003 by crisp