Al drie koplopers in Stukkenjagers Open

Woensdag 25 november was behalve een bekeravond ook een inhaalavond. In de groepencompetitie zorgde Paul Vermee er, door Peter Ansems te verslaan, voor dat de D-groep een zeer spannende finale tegemoet gaat. Paul en Peter staan nu op 4 uit 6 en spelen nog tegen respectievelijk Jan van den Dries (winst tegen Elsbeth Bakker) en Tim Veenstra, die op 4,5 punt staan. Voor een van de vier kandidaten zal de C-groep buiten bereik blijven… In de C-degradatiepoule viel het doek voor Angelo Franken, die tegen Bart Landolt al snel last kreeg van kortsluiting. Emil Voorhorst maakt een zeer grote kans op een van de twee behoudsplaatsen na de winst tegen Cees Zoontjens. In de C-promotiepoule bleef Paul Hanique in de race voor een van de vier promotieplaatsen, hij versloeg Leo van Gelder. Nog betere zaken deed Maarten Heller, hij won zijn laatste partij van Bas Rosheuvel; met 5 uit 7 lijkt een B-ticket hem niet te kunnen ontgaan.
In de beide B-groepen zijn twee promotieplaatsen te verdienen. Wie er in de B1 met Bram van den Berg meegaat naar de A is onduidelijk na de remise van Joost Op ’t Hoog tegen Guus Vermeulen. Joost en Lex Karstens zijn met 3,5 punt uitgespeeld, Bastiaan van de Rijt (3) heeft nog een partij met Pepijn Obels tegoed. De laatste is evenmin kansloos, maar heeft met 1,5 uit 4 twee zeges nodig om het op SB-punten te laten aankomen. In de B2 blijft de situatie onduidelijk. Ruud Feelders hield zijn kansen om terug te keren naar de A intact door een zege op Jeroen van de Rijt. Jan Otten scoorde een nuttig punt tegen Pieter Pulmans.
In de A-groep nam Mister 100% Mart Nabuurs het op tegen Reinier Jaquet in een partij die vanwege planningsproblemen ook telde voor ronde 3 van het Stukkenjagers Open. Reinier had lange tijd duidelijk het beste van het spel, maar toen het op oogsten aankwam gaf hij niet thuis. Mart wel, en die kwam daardoor op 5 uit 5 én 2,5 uit 3. Nog altijd een halfje minder dan Mark Haast, die eerder deze week Robin Swinkels aan kop gezelschap ging houden door Willem Mullender te verslaan. Dit perspectief was ook de inzet van het achterstallige duel tussen César Becx en Cor van Dongen. Eerstgenoemde wist in het vroege middenspel een kwaliteit en een pion buit te maken, maar zag in wederzijdse tijdnood Cors stukken dreigend op zijn koning afkomen. Na een impulsieve torenruil sloeg het voordeel zelfs om in nadeel, maar Cor was niet alert genoeg om een daaropvolgende blufzet af te straffen. Uiteindelijk resteerde een ongelijkelopereindspel waarin César zijn drie pluspionnen tot gelding wist te brengen. Robin, Mark en César kunnen aan kop nog bijgehaald worden door de winnaar van het achterstallige duel tussen Herman Grooten en Mark Clijsen.
Hier vind je de bijgewerkte Groepenstanden, hier de nieuwste SJ-ratings. De uitslagen van de derde ronde van het SJ Open vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.