Alleen KNSB-teams scoren

De competitieronde van 21 november heeft twee overwinningen en drie nederlagen gebracht. Stukkenjagers 1 deed in Rotterdam wat het moest doen tegen het lastige RSR Ivoren Toren, maar ook niet meer dan dat. Het werd na een naar verluidt matige wedstrijd 6-4, dankzij zeges van Maurice Peek, Bianca Muhren, Jan Sprenger, Mark Haast, Bram van den Berg en Mart Nabuurs. Verlies was er voor Cor van Dongen, Herman Grooten, Anne Haast en Mark Clijsen. Stukkenjagers 2 greep in Veenendaal met enige veine de zege tegen koploper VSV, 4,5-3,5. In diverse partijen wisselden hele en halve punten van eigenaar. Uiteindelijk wonnen Steff Helsen, Karel Storm en Erik Dignum en remiseerden Fré Hoogendoorn, Jiri Obels en Mark Huizer. Een nul viel Reinier Jaquet en César Becx ten deel.
Minder goed nieuws uit de NBSB. In de promotieklasse leed Stukkenjagers 3 in Oss een nipte nederlaag tegen OSV, 3,5-4,5. Dat lag niet aan supersub Theo Mulder, die zijn debuut in de promotieklasse opluisterde met een keurige remise. En evenmin aan John Greunsven, Peter Lode en Lex Karstens die wonnen. Helaas konden Sjo Smeets, Ron de Veen, Joost Op ’t Hoog en Kienfong Lie Kwie het niet bolwerken. Al even ongelukkig was de nederlaag die Stukkenjagers 4 in Oosterhout tegen het sterke D4 2 leed. Ook hier werd het 3,5-4,5. Invaller Erik Nicolai scoorde aan bord 1, en zijn voorbeeld werd gevolgd door Jean-Marie Wildeboer Schut. Opgeteld bij de remises van Mark van den Berg, Jan Otten en Arend-Jan Meerwijk was dat net niet genoeg. Sander Funk, Stefan Hess en Guus Vermeulen verloren.
Dat ook Stukkenjagers 5 zich, in de tweede klasse, zal moeten richten op handhaving was al bekend Het team leed zijn tweede 5,5-2,5 nederlaag, in Roosendaal was De Pion 4 te sterk. De enige bordzege behaalde teamleider Guus van Heck. Remises werden ingebracht door Bastiaan van de Rijt, Jeroen van de Rijt en Angelo Franken. Helaas kwamen Emil Voorhorst, Leo van Gelder, Cees Zoontjens en Jan van den Dries niet tot scoren.
De resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier vindt. De Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst is ook bijgewerkt. De stand vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.