ALV, de highlights

Bij de algemene ledenvergadering van woensdag 26 augustus waren vijftien leden aanwezig, bestuur incluis. Kennelijk houden velen hun kruit droog voor ‘het echie’, waar we vanaf woensdag 2 september weer om gaan spelen. 

Vooruitlopend op de notulen alvast wat punten die op korte termijn van belang zijn:

  • De contributie wordt, na zeven jaar bevriezing, met 10 euro verhoogd; de korting van 10 euro bij betaling voor 1 december blijft van kracht, de nieuwe bedragen vind je hier.
  • Deze verhoging heeft onder andere te maken met de zaalhuur die we volgens afspraak – na bijna vijf jaar gratis gastvrijheid – zijn gaan betalen aan Cinecitta. Die zal overigens pas in 2023 het niveau bereiken van de huur die we in 2015 bij onze vorige locatie betaalden.
  • Woensdag 2 september beginnen zo’n 55 schakers – verdeeld over twee zalen – aan de Groepencompetitie. De coronaprotocollen van de bond c.q. Cinecitta krijgt eenieder toegestuurd. Wij gaan uit van eenieders zorg voor de ander en breed draagvlak voor de afspraken.
  • Voorlopig is er nog geen planning voor het Stukkenjagers Open. We kijken eerst een maand de kat uit de boom: hoe verloopt het, bij de Groepen & in Nederland? Streven is om – als de situatie onder controle blijft – verderop in het seizoen een volwaardig toernooi te houden.
  • Het plannen van het Kersttoernooi is vanwege zijn formule, met veelvuldig wisselende tegenstanders, momenteel niet aan de orde.
  • Wat betreft de KNSB-zaterdagcompetitie lijkt het erop dat we toch ‘gewoon’ zes teams hebben. Wel wordt overwogen om de plaats in de vierde óf vijfde klasse te bevriezen. Je pauzeert dan een seizoen, waarna je het seizoen daarna weer gewoon in die klasse mag uitkomen. Daarvoor in de plaats zouden we dan een extra team inschrijven in de zesde of zevende klasse. Er komt overigens – door coronaruimtegebrek – voorlopig een eind aan de gezamenlijke thuiswedstrijden van alle teams, het wordt drie thuis/drie uit.
  • Vorig jaar hadden we vijf teams in de NBSB-avondcompetitie, maar niet elk team kreeg heel soepel de opkomst op peil. Daarom een motivatiecheck: de leden krijgen zeer binnenkort een mail om zich hier actief voor aan te melden, als heel team of als geïnteresseerde. Als dat tot minder teams leidt is dat – qua programma & ruimte – niet erg.
  • Binnenkort krijg je bericht over de – deels door de club gesponsorde – mogelijkheden om je schaakniveau te verhogen door workshops van Herman Grooten te volgen.

2 gedachten over “ALV, de highlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.