De laatste beslissingen

Woensdag 30 juni was het op de laatste clubavond voor de zomerstop kliekjesavond in De Harmonie. De laatste beslissingen waren niet verrassend. In de AB1-groep moest Ron de Veen met 2-0 winnen van Mart Nabuurs om de groepszege voor diens neus weg te kapen. Het was echter Mart die de volle buit binnenhaalde, al stond Ron in de tweede partij gewonnen toen hij blunderde. Dure fout, want Ron laat daardoor de tweede plaats (en plaatsing voor de A) aan Joost Op ’t Hoog. In de AB2, al verrassend gewonnen door Kienfong Lie Kwie, ging het in de match tussen Paul Hanique en Mark van den Berg om het voorkomen van degradatie. Mark zegevierde met 1,5-0,5, maar kwam daarmee toch een halfje te kort. In de AB3 wist Reinier Jaquet tegen Maykel van Rijen de 2-0 te scoren, die vereist was om in punten √©n SB-punten op gelijke hoogte te komen met C√©sar Becx. Een playoff om de groepswinst lijkt aangewezen, maar of die deze zomer tot stand komt…
In de C1 eindigde het degradatietreffen tussen Pieter Pulmans en Angelo Franken in een zege voor eerstgenoemde, waardoor weer een rondje gaat huishouden in de D-groep. In de C2 kwam Emil Voorhorst door te winnen van Thijs Huiting weliswaar op gelijke hoogte met Bastiaan van de Rijt, maar die laatste zal dankzij betere SB-punten groepswinnaar Pepijn Obels vergezellen naar de B-groep. De bijgewerkte Stukkenjagers-ratings vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De laatste beslissingen…

Woensdagavond 29 april werden de laatste partijen van de tweede Groepencyclus gespeeld. In de A-degradatiepoule wisten Remco Sprangers en Mark Clijsen zich te handhaven door zeges op respectievelijk Erik Dignum en Ron de Veen, die beiden degraderen. Willem van den Brink kwam door een remise tegen Bram van den Berg op een knappe 3 punten; of het genoeg is voor handhaving hangt af van de partij van zijn rivaal Mart Nabuurs tegen degradant Dennis Jaheruddin. In de B2-groep kwam Bastiaan van de Rijt op 4,5 uit 7 door Pepijn Obels te verslaan. In de D-groep boekte Peter Ansems een zege op Paul Vermee. Het prestigeduel tussen de ongenaakbare toppers Angelo Franken en Tim Veenstra eindigde in remise, waardoor beiden op 6,5 uit 7 kwamen. De resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier aantreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.