De Stukkenjagers 7 – De Stukkenjagers 6

Ze verloren de Moeder Aller Derby’s tegen het zevende, maar het zesde wint wel de strijd om het snelste verslag van deze ronde. Teamleider Wil Wouts bericht.

Stukkenjagers 6  legt ten langen leste toch het loodje

De voorspelde overwinning van de jonkies was er uiteindelijk wel, maar het was toch niet de walk-over die sommigen verwachtten. Bert Wels scoorde ons eerste punt: “Met zwart tegen mister Fong You Yee,  die mij al een keer te grazen had genomen. Tijd voor revanche dus en zo ging het ook:  pionnetje in de opening, twee lichte stukken in het middenspel en dan ook nog de kwaliteit opgepeuzeld dankzij een doorgelopen kaboutertje: nee, ik had geen klagen. Heel gracieus legde mijn tegenstander dan ook zijn Willem-Alexander om na de 26ste zet. Punt voor SJ 6.”

Frans Pistorius speelde zijn eerste partij ooit in de zaterdagcompetitie en maakte fraai remise met Ton van den Heuvel. Helaas moest René Davidse in Max Mutter zijn meerdere erkennen. Zo ook invaller Theo Mulder tegen Jens Korzilius tegen wie hij deze week al eerder had gespeeld (en verloren).

‘Onze’ Hans (van Driel) speelde tegen ‘hun’ Hans (Groffen) en beiden leken opgelucht met een remise. Theo van de Hoek verspeelde in het begin een pion tegen Jeffrey van Huijgevoort, waarna hij door diverse afruilmanoeuvres in een pionneneindspel van 5 tegen 6 pionnen terecht kwam. Hoewel dat normaal gesproken voor Theo – met zijn damervaring – een geliefd eindspel is, kwam hij toch een pion te kort.

Ik kon een vroege dame-uitval van Gijs Walker afstraffen en zo stond het 3-4. Zou Ivar van der Heide er in de resterende partij aan het eerste bord nog een (match)punt uit kunnen slepen tegen Tsz Keung Wong? Helaas… in een spannende stelling ging er opeens een toren van Ivar in de aanbieding. Hoewel hij manmoedig probeerde zijn opponent in de val te lukken was die daarvoor toch te wakker. En daarmee was de eindoverwinning met 5-3 toch voor de aanstormende talenten.

2 gedachten over “De Stukkenjagers 7 – De Stukkenjagers 6

    1. Als het een beetje tegenzit, komt er ook nog een verslag vanuit SJ 7, Theo… zet je schrap voor een naschok!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *