Digitale clubavond: een mooi begin

Op woensdag 25 maart was het dan zover: het eerste SJ-rapidtoernooi op lichess.org. 30 spelers maakten gebruik van de mogelijkheid om aan deze proef deel te nemen. Per partij kregen zij 10 minuten + 3 seconden per zet. Drie spelers streden om de overwinning. Uiteindelijk viel de beslissing in de spannende slotpartij. Luuk Baselmans versloeg César Becx en kwam daardoor op 28 punten, in zijn geval het equivalent van 8 uit 8. Ook Roland Daamen behaalde 28 punten, maar hij had daar – met 9 uit 10 – meer partijen voor nodig. César werd derde met 24 punten, gevolgd door Sam Baselmans en Herman Grooten (beiden 20).

Dit toernooi was bedoeld om de animo onder de leden te peilen en de formule te testen. Waarschijnlijk zullen we op woensdag 1 april een ‘open’ avond houden. Ook  zullen we bekijken of er op vrijdagmiddag een digitaal alternatief voor het inloopschaak kan komen. Wordt vervolgd.

De liefhebbers van snelschaak (5 minuten per potje) kunnen overigens elke donderdagavond terecht bij het toernooi dat SG KiNG en Paul Keres samen organiseren. Ook hiervoor heb je een (gratis) account op lichess.org nodig. Meer informatie vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *