En de snelschaakkampioen is…

Woensdag 31 augustus kwamen er 20 blitzfanaten af op ons open snelschaakkampioenschap. Ze werden keurig verdeeld over twee groepen van tien. Uit de sterkste groep konden drie spelers zich plaatsen voor de finalevierkamp. Luuk Baselmans, Jasper Kools en Jan Douwes pakten – in die volgorde – de tickets, net voor Kienfong Lie Kwie. In de ‘B-groep’ won Marieke Sarton alle negen partijen waarmee ze Jens Korzilius twee punten voorbleef. Die had op zijn beurt weer een puntje meer dan Max Mutter en Thomas Tepe. Knap resultaat ook van debutant Mika de Jong, met 5 uit 9. 

In de finale bleken Luuk Baselmans en Jan Douwes samen oppermachtig, voorzover dat taalkundig kan. Met 2,5 uit 3 legden zij beslag op de grootste Stukkenjagers T-shirts die we nog in voorraad hadden. De nummers 3 en 4, Jasper en Marieke, moesten het met kleinere maten doen. Vonden ze niet erg.

O ja, wie is er nou eigenlijk kampioen? Geen mens die het weet. Heeft wel iets grappigs: om in het jaar waarin we voor het eerst in 49 jaar een clubkampioen hebben te starten met de traditie dat er geen snelschaakkampioen meer is.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *