Het was Jens!

Het antwoord op de Max Geheugentrainer Quiz luidt: Jens Korzilius! Hij was ingeloot om als tegenstander voor Max Warmerdam te fungeren in een blindsimultaan, in het kader van de 95e Dies van de Tilburgse universiteit. Aan zeven borden speelde de nationale kampioen, dat mag je inderdaad geheugen trainen noemen. Als enige wist Jens te winnen, waardoor hij zich alvast mag verkneukelen op de bewondering van eventuele kleinkinderen.

Het was overigens niet een partij uit één stuk. Sterker nog, Jens had zelf een blinde vlek, toen hij even vergat dat hij nog niet gerokeerd had. Die slip of the mind kostte hem pakweg twee torens. Daarna staat het +8 voor wit, maar met wat agressieve tegenzetten heeft Jens dat na slaan op d1 al teruggebracht naar +3,5. Met 23. De2 gaat wit lelijk in de fout, waarvan zwart meteen had kunnen profiteren met 23…Pxg3!. Na hxg3 Dh5! kost Ph2 namelijk de dame op e2.

Na 27. Dxf2 staat het – na al die verwikkelingen – gelijk, maar met 31. Df6 (31.Lb5! had wit weer voordeel gegeven) gaat Max beslissend in de fout. Goed gecounterd van Jens in een toch wel onoverzichtelijke stelling!

De andere opties in de Quiz – Sjoerd van Roon, Mark Clijsen en Luuk Baselmans – kregen overigens diezelfde week klop van Max in respectievelijk een voorafgespeelde partij uit de Meesterklasse, een snelschaakpartij bij de KiNG’s Night en een partij in de NBSB-avondcompetitie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *