Jordy Schouten is iedereen te vlug af

Op woensdag 25 augustus konden de snelschakers hun hart ophalen aan de traditionele seizoensopener: het open vluggerkampioenschap van onze club. De 26 deelnemers beleefden een gezellige avond. Ze werden in de voorronde verdeeld over twee dertienkampen. Uit de loeisterke topgroep zouden zich drie spelers plaatsen voor de finalevierkamp, terwijl ook de winnaar van de wat minder sterke voorrondegroep tot dit elitegezelschap zou worden toegelaten. In beide groepen was het tot en met de laatste ronde spannend. We vermelden de spelers met een score van 50% of meer:

A-groep

Jordy Schouten 9,5 uit 12  Jan Douwes, Frans Konings, Luuk Baselmans, Sam Baselmans  8  Mark Clijsen 7  Erik Dignum 6,5  Jasper Kools 6

B-groep

Raimon Bach 10,5 uit 12  Bart Plasmans 10  Bart van den Berg, Guus Vermeulen 8,5  Bas Rosheuvel 8  Marieke Sarton 7  Maarten Werkhoven 6

Jan en Frans bleken over wezenlijk meer SB-punten te beschikken dan Luuk en Sam en mochten dus met Jordy naar de finalegroep. Daarin zouden ze Raimon treffen, maar die stond zijn plaats af aan nummer 2 Bart Plasmans.

In de eerste twee ronden van de finalevierkamp wonnen Jordy en Jan beiden van Frans en Bart, dus werd hun onderling treffen in de slotronde een echte finale. Na een spannend middenspel lanceerde Jordy een koningsaanval die hij fraai bekroonde. Proficiat & een goede fles wijn voor de kampioen. Frans werd derde door Bart te verslaan.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.