Omhoog en omlaag…

Na de clubavond van 15 april zijn er al heel wat kaarten geschud in de strijd om promotie en degradatie. Maar de aandacht ging toch vooral uit naar twee spelers, die hooguit nog tot grootmeester kunnen promoveren. Robin Swinkels had de hele partij een overwegende stelling tegen Jan Sprenger, maar de beslissende klap bleef uit, waardoor beiden hun eerste halve verliespunt noteerden. In de andere partij van de kampioenspoule haalde Anne Haast opgelucht adem (en het punt binnen) nadat César Becx in de slotfase een kans voor open doel miste. In de A-degradatiepoule moest Erik Dignum tegen Willem van den Brink in remise (en degradatie?) berusten.
Wat meer duidelijkheid in de B-groepen. In de B1 won Reinier Jaquet vlot van degradant(!) Kienfong Lie Kwie, terwijl Ruud Feelders met de grootst mogelijke moeite Jeroen van de Rijt de baas bleef. Hierdoor promoveerden beide winnaars, met 6 uit 7 blijven zij Maykel van Rijen, knap derde met 5 uit 7, voor. Voor de tweede degradatieplaats is Marco Kemmeren favoriet. In de andere B-groep ging de (enige) promotieplaats naar Lex Karstens, die op 5 uit 6 kwam door een zege op Pepijn Obels. De laatste vergezelt Maarten Bosma naar de C. Lex’ enige rivaal Willem Mullender werd fraai opgebracht door Bastiaan van de Rijt. Joost Op ’t Hoog zal, na de nederlaag tegen Guus Vermeulen, van Lex Karstens moeten winnen om ten koste van Guus het vege B-lijf te redden.
In C-poule won Theo Mulder verrassend van koploper Maarten Heller, die met 4,5 punt uit 7 voldoende SB-punten bezit om toch te promoveren. Ook Pieter Pulmans staat, na de ultieme winst op Guus van Heck, op die score. Enkel Leo van Gelder, die verloor van Emil Voorhorst, kan nog op gelijke hoogte komen, maar de SB-punten zijn dan vrijwel zeker in het voordeel van Pieter. In de D-poule kwam Paul Vermee op 50% door snel Thijs Huiting uit te tellen.
De resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier aantreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.