Ondernemen is net als schaken

Al eerder berichtten we over de gulle ondersteuning die het Lindeboom Genootschap biedt aan het plaatsen van schaaktafels in het Spoorpark. De motivatie willen we je niet onthouden:
“Schaken en ondernemen hebben veel met elkaar gemeen. In beide takken van sport dient men vooruit te denken om succesvol te zijn. Inzicht, ervaring en moed bepalen de zetkeuze van de schaker. Datzelfde geldt voor de ondernemer. Ondernemen is geen gelukspel. Leden van het Lindeboom Genootschap – alleen maar bedrijven van 100 jaar en ouder ‚Äì hebben bewezen dat er meer voor nodig is om succesvol te zijn. Doordenken – denk aan de sage van de bedenker van het schaakbord en de graankorrels – en het bedenken van verschillende strategie√´n zijn onderwerpen die de schaker en de ondernemer aanspreken.
Het Lindeboom Genootschap wil graag de bevolking van Tilburg iets tastbaars geven waarvan eenieder in de openbare ruimte kan genieten. Hopelijk stimuleert het schaakspel het nadenken over hoe we onze stad nu en in de toekomst n√≥g leefbaarder kunnen maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.