Overtuigende zeges en nipte nederlagen

Op woensdag 17 maart traden alle zeven Stukkenjagers-viertallen in De Harmonie aan voor de slotronde van de NBSB-avondcompetitie. Grote belangen waren er enkel voor Stukkenjagers F, dat in een rechtstreeks duel met BSV B om de titel streed. De match stond lang op 1-1, na winst van César Becx (bord 1) en verlies van Jeroen van de Rijt (3). Helaas ging daarna ook Bastiaan van de Rijt (4) vanuit een iets betere stelling ten onder. Aan Joost Op ’t Hoog de eer om de 2-2 veilig te stellen door een voordeeltje langzaam maar toch zeker uit te werken en zelf op 6 uit 6 te komen. Door dit resultaat zijn beide teams exact gelijk geëindigd, maar lijkt ook de weg geplaveid voor lachende derde Rode Lopers.
Verder bracht de avond enkele ruime zeges. Zo morste kampioen Stukkenjagers A, aangetreden met Mark Haast, Bram van den Berg, Mark Clijsen en Mart Nabuurs, geen halfje tegen Triple Pion A, al moest eerstgenoemde daarvoor wel hard werken. Ook Stukkenjagers C lukte – dankzij Ruud Feelders, Ron de Veen, Lex Karstens en Jan Otten – zowaar een whitewash, tegen Son en Breugel A.
Wat spannender was de wedstrijd van Stukkenjagers E, dat dankzij winstpartijen van John Greunsven (1) en Emil Voorhorst (3) en remises van Theo Mulder (2) en Guus van Heck (4) Schijndel A met 3-1 de baas bleef. Knap was de 3-1 zege die Stukkenjagers D boekte op De Drie Torens D. Peter Lode (1) en Erik van Ingen (2) remiseerden, maar Stefan Hess (3) en Arend-Jan Meerwijk sloegen in extremis toe. Ronduit dramatisch was het slot van de match Stukkenjagers G – Rochade A. Nadat Dennis Jaheruddin (winst aan 1), Tim Veenstra (verlies aan 3) en Elsbeth Bakker (remise aan 4) voor een 1,5-1,5 tussenstand hadden gezorgd was het nog even wachten tot Angelo Franken zijn levensgrote materiële voorsprong in de matchwinst zou omzetten. Maar ‘nog even’ werd steeds langer, en uiteindelijk liet Angelo zich nog flessen ook: 1,5-2,5.
Ook Stukkenjagers B kreeg, in een geïmproviseerde opstelling, een nederlaag aan de broek. Tegen BSV A gingen Erik Dignum (1) en Guus Vermeulen (4) ten onder. Dat Karel Storm (2) won en Bas Rosheuvel aan bord 3 verdienstelijk remiseerde kon de nederlaag niet afwenden: 1,5-2,5.
De individuele scores zijn inmiddels bijgewerkt, die vind je hier, de gevolgen voor de Stukkenjagers-rating hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *