Stukkenjagers 1 klaar voor kraker

Op 6 maart zwermden de vijf Stukkenjagers-teams uit voor de zaterdagcompetitie. De oogst bedroeg 50%: twee zeges, een gelijkspel en twee nederlagen.
Stukkenjagers 1 stond in Utrecht voor een pittige opgave. Tegen subtopper Paul Keres moest een 1-0 achterstand worden weggewerkt, nadat Anne Haast – inmiddels actief op het EK Vrouwen in Rijeka – in een voorafgespeelde partij verloren had van Frans Konings. Naar verluidt ontwikkelde de strijd zich vrij stabiel richting een kleine overwinning. Die kwam er dan ook, dankzij winstpartijen van Bram van den Berg (6 uit 6!), Cor van Dongen, Mark Haast, Mark Clijsen en invaller Frank Wuts. Remise was er voor Maurice Peek en Mart Nabuurs, terwijl Jan Sprenger en Bianca Muhren een nul moesten slikken. Door deze zege nam SJ 1 een half bordpunt voorsprong op Voerendaal, dat op 27 maart te gast is in De Harmonie. Minder goed verging het Stukkenjagers 2, dat het in dezelfde zaal opnam tegen de reserves van Paul Keres. Het werd helaas de nipste der nederlagen. Karel Storm wist aan bord 1 als enige te winnen, terwijl César Becx, Erik Dignum, Steff Helsen, Peter Huibers en invaller Mark van Beurden (aan bord 2!) remiseerden. Daar stonden echter twee bordnederlagen – van Jiri Obels en Fré Hoogendoorn – tegenover. Vreemd genoeg is de situatie nog niet hopeloos, omdat de nummer 8 in de rangschikking, HMC 2, steeds maar binnen schootsafstand blijft.
In de NBSB-promotieklasse krijgt Stukkenjagers 3 naarmate het seizoen vordert steeds meer spijt van zijn startnederlaag tegen koploper Eindhoven 2. Toch is, na de 4,5-3,5 winst bij BSV 2, de huidige derde plaats een prima prestatie voor de debutant. John Greunsven en Joost Op ’t Hoog wonnen, Sjo Smeets, Lex Karstens en Peter Lode deelden het punt, hetgeen Kienfong Lie Kwie en Erik van Ingen niet lukte. Alles hing af van Ron de Veen, die oostindisch doof bleef voor wel vijf remiseaanboden, en uiteindelijk de winnende aantekende. In de eerste klasse verzuimde Stukkenjagers 4 om zich bij De Kemppion veilig te spelen. Het werd 3,5-4,5, met hele punten van Stefan Hess, Jean-Marie Wildeboer Schut en Arend-Jan Meerwijk, die geen tegenstander had. Helaas deden de tegenstanders van Sander Funk, Ivar Heine, Guus Vermeulen en invaller Bart Landolt het nodige terug. Jammer genoeg wist Bas Rosheuvel net niet te winnen. Stukkenjagers 5 verschafte zich in Etten-Leur alvast een goede uitgangspositie voor de ultieme strijd tegen de degradatie in de slotronde. Het matchpunt dat tegen Staunton werd behaald kon daarbij wel eens van doorslaggevende betekenis zijn. Net als in de vorige ronde waren Bastiaan van Rijt, Pieter Pulmans en Jeroen van de Rijt succesvol, terwijl ook Jan van den Dries een volle duit in het zakje deed. Daarmee was wel de koek op, want Leo van Gelder, Emil Voorhorst, Guus van Heck en Angelo Franken beten in het stof: 4-4.
De nieuwe SJ-ratings vind je hier, de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst is eveneens bijgewerkt. De stand vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *