Stukkenjagers in de prijzen

Er is een periode aangebroken met veel een- en meerdaagse toernooien. Uiteraard ontbreken de Stukkenjagers niet op het appel. Zo hield Bram van den Berg in het weekend van 25-26 juni flink huis in Arnhem. Daar luisterden de Oostelijke Schaakbond en ASV hun respectieve jubilea op met diverse toernooien. Op zaterdag schaakte Bram zich, aan de zijde van Maarten Solleveld, naar de gedeelde zege in een tweetallentoernooi. Een dag later was hij oppermachtig in het Heeren van Aemstelterrassentoernooi. De details vind je hier.
Een groot contingent leden Рvijftien spelers, één toeschouwer en indelingsdeskundige Harry Buyvoets Рwas aanwezig op het NBSB Snelschaakkampioenschap voor teams, zaterdag 2 juli in Veldhoven. We beperken ons tot degenen die voor onze club uitkwamen. De Stukkenjagers 1 bestond uit Anne Haast, Mark Haast, Mart Nabuurs en Frans Konings. Het team smaakte het genoegen als enige een match tegen het zwaar favoriete Het Zwarte Schaap (met onder anderen Hing Ting Lai en Loek van Wely) te winnen. Na een nederlaag tegen SK Lommel werd echter duidelijk dat het de bordpuntenrace niet zou winnen van de stadgenoten. Toch een mooie tweede plaats, en de derdebordprijs voor Mart Nabuurs met 9,5 uit 11. Eén halfje moest hij afstaan aan Erik Dignum, die met zijn teamgenoten van De Stukkenjagers 2 (Jan Douwes, César Becx en Mark Huizer) mooi bovenin meedraaide. Alle vier scoorden zij ruim boven hun ratingverwachting, wie weet eindigden ze zelfs nog in de top 10. Dat zal te zijner tijd hier te checken zijn.
En dan is er nog het ROC Nova College Schaaktoernooi in Haarlem. De enige deelnemende Stukkenjager – Lars Vereggen – kwam in dit zesrondige weekendtoernooi met 2,5 uit 3 prima uit de startblokken en mag het nu zaterdagavond aan de liveborden opnemen tegen topgrootmeester Matthew Sadler. Een en ander kun je hier op de voet volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stukkenjagers in de prijzen

Zaterdag 2 april vond in Roosendaal weer het gezellige Tweetallentoernooi plaats. Frans Konings slaagde er, samen met IM Xander Wemmers (Paul Keres), in de tweede plaats te bemachtigen. Het all Stukkenjagers-duo Bram van den Berg-Mark Haast werd vierde. Op de achtste plaats vinden we Mart Nabuurs, die samen met Jaap Houben (SMB) speelde. Remco Sprangers werd tiende aan de zijde van Eric de Moor (HMC). Meer info vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.