Tilburg Schaakt! wordt Tilburg Schuilt!

Ook de tweede dag van de driedaagse schaakmanifestatie in het Spoorpark trok een groot aantal schakers. Zo’n tachtig spelers begonnen ’s morgens vroeg aan de geplande zeven ronden openluchtrapidschaak. Maar tegen het einde van de vierde ronde kwam er een ongenode gast. Het brede regenfront was door de organisatie pas om 18.00 uur besteld, maar meldde zich abusievelijk al om 14.00 uur. En omdat het duidelijk van plan was urenlang voet bij stukken te houden, zat er niks anders op dan de resterende drie ronden te cancellen.

Een teleurstelling, maar toch ook weer geen domper, want het schaakplezier van de uren daarvoor is de afgelopen tijd schaars en onbetaalbaar geweest. Zo ook nu: eenieder kon kiezen voor teruggave van het inschrijfgeld, maar wij voelen aan ons water dat die optie niet massaal gelicht zal worden. 

Voor de toppers was er bovendien nog een toetje: onder de schaarse parasols gingen de nummers 1 tot en met 8 uit het tussenklassement via een knock-outformule uitmaken wie er met de drie geldprijzen aan de haal zou gaan. Meest verrassende kwartfinalist was Yuri Gassner, die wel zijn meerdere moest erkennen in Stefan Colijn. In een andere kwartfinale stuitten twéé Stukkenjagers op elkaar; Herman Grooten hield ternauwernood remise tegen Sjoerd van Roon en won daarna de spannende armageddon-pot. Die had oud-lid Enrico Vroombout niet nodig tegen de in onze gelederen teruggekeerde Arjen van Amerongen. 

In de halve finale kreeg Herman Grooten te maken met ratingfavoriet en collega-IM Jasel Lopez. Die horde bleek te hoog. Enrico had de andere finaleplaats voor het grijpen, maar vergat tegen Stefan Colijn een sterke partij te bekronen met een mat in twee, drie, vier of vijf. De keuze verwarde hem kennelijk zodanig dat hij door zijn vlag ging.

Jasel besliste de finale met Stefan in zijn voordeel, terwijl Enrico de derde prijs pakte ten koste van Herman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.