Twee kampioenen!

Op zaterdag 18 april kwamen de zes Stukkenjagers-teams weer in actie. De NBSB-teams speelden hun zevende en laatste ronde. In De Kerktuin voldeed Stukkenjagers 3 ruim aan de opdracht om via het behalen van 2 bordpunten het kampioenschap in 1B veilig te stellen. Tegen De Pion 3 werd het 5-3, dankzij zeges van Mark van Beurden, Peter Lode en Lex Karstens en remises van John Greunsven, Ron de Veen, Pepijn Obels en Joost Op ’t Hoog. Topscorer Erik van Ingen raakte door een verliespartij zijn 100% kwijt. Het team realiseerde de promotie naar de promotieklasse door alle matches te winnen. Hulde! Ook Stukkenjagers 4 maakte op de drempel van het kampioenschap geen fout. De titel in 2B werd binnengehaald via een moeizame 5-3 zege bij degradant Rochade 2. De punten kwamen van Sander Funk, Arend-Jan Meerwijk, Jean Marie Wildeboer Schut, Stefan Hess en Jan Otten. Een nul was er voor Guus Vermeulen, Mark van den Berg en Ivar Heine. Zo heroverde SJ4 het vorig jaar verloren gegane eersteklasserschap, van harte proficiat!
Meanwhile was er in, en vooral ook net buiten, De Kerktuin het nodige aan de hand. Tilburg vierde zijn 200-jarig stadsrechtschap en daarvan mochten Stukkenjagers 1 en hun tegenstanders – bijna-kampioen HWP Sas van Gent – bij vlagen nadrukkelijk meegenieten. Hoewel de dreiging meestal sterker was dan de uitvoering, werkte het sommigen begrijpelijkerwijs toch aardig op de zenuwen. Een enkeling stelde zelfs voor om, als we het goed hebben begrepen, onze hele club voor vijf jaar naar Sluiskil te verbannen. Hoe het ook zij: SJ1 greep via een 5,5-4,5 het zijden draadje naar de Meesterklasse met beide handen. Winst was er voor Cor van Dongen, Mark Haast, Anne Haast, Mark Clijsen en Frank Wuts, terwijl Bram van den Berg remiseerde. Herman Grooten, Petra Schuurman, Bianca Muhren en Fré Hoogendoorn konden het niet bolwerken. HWP staat nu voor de taak in de slotronde niet te verliezen van het allerminst kinderachtige Eindhoven. Ook Stukkenjagers 2 hield zijn titelkans in leven, ook al bevindt die zich niet meer in eigen hand. Tegen het sympathieke ’t Pionneke uit Roermond moest SJ2 diep gaan voor de noodzakelijke 4,5-3,5. Mart Nabuurs viel deze keer de eer te beurt de twee matchpunten op het droge te halen, door een iets minder staand eindspel in de ultieme uitvluggerfase keurig te keepen. Daarvoor waren er al zeges opgetekend van César Becx, Peter Huibers en Steff Helsen. Remises waren er verder voor Jiri Obels en Ruud Feelders, terwijl Erik Dignum en Karel Storm een nederlaag leden. Als SJ2 in de slotronde zou winnen bij het pittige HSC, moet het duimen dat DJC (drie bordpunten meer) een matchpunt laat liggen tegen het niet misselijke ASV, dat zaterdag de kampioenskansen van De Pion minimaliseerde.
Stukkenjagers 5 beleefde zijn slotakkoord in de tweede klasse in mineur; in Roosendaal was De Pion 4 met 6,5-1,5 veel te sterk. Luuk Koelman won, Guus van Heck pakte een half punt, maar Emil Voorhorst, Theo Mulder, Geertjan ten Hacken, Paul Pollen, Niko van der Wal en Inge Gaasbeek was dat niet vergund. Tot slot wederom goed nieuws van ons zichzelf meest overtreffende team, Stukkenjagers 6. Zij kwamen op 9 matchpunten in 2C door Rochade 1 te verslaan met 5-3. Bastiaan van de Rijt, Pieter Pulmans, Jan van den Dries en Angelo Franken sloegen toe, terwijl Andries Deliën en Tim Veenstra het punt deelden. Het verlies van Leo van Gelder en Jeroen van de Rijt kon de pret niet drukken.
De resultaten zijn verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier kunt bekijken. De Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst is ook bijgewerkt. De stand vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.