Vijfde schaaktafel: voorzitter maakt vuile handen

Het is de Stukkenjagers-werkgroep – bestaande uit René Davidse, Hans van Driel, Cees Zoontjens en Wil Wouts – wederom gelukt een schaaktafel te plaatsen in Tilburg. Nadat we eerder al de drie tafels in het Spoorpark en eentje in het Harmonieparkje hadden gerealiseerd, werd afgelopen vrijdag het vijfde exemplaar gemonteerd in de Kloostertuin, het binnenstadspark aan de Dionysiusstraat.

               

De keuze viel op dit parkje omdat de kinderen van de Montessori-school aan de Elzenstraat hier spelen en er vanuit de wijk Noordhoek allerlei activiteiten georganiseerd worden. Het bestuur van de Kloostertuin was direct enthousiast en liet zijn oog vallen op het model met de vier stoeltjes.

We krijgen dit natuurlijk niet zonder sponsoring voor mekaar; de wijkraden Binnenstad en Noordhoek droegen het initiatief een warm hart toe:  “Als veel van  onze kinderen schaken leuk gaan vinden is dit een upgrading van de wijk en ondersteunen we het graag.” Met hun Verrijk Je Wijk-potjes hielpen zij dit initiatief beslissend verder.

De daadwerkelijke plaatsing had nog wat voeten in de aarde. De schaaktafelleverancier zet hem op de stoep en verder moet je het zelf even oplossen. Gelukkig zei hovenier Jan Abrahams uit Biest-Houtakker “Dat op de goede plek zetten doe ik wel even voor jullie.” Dank daarvoor. Weer een klus geklaard, hij staat daar voor jaren.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.