Voortvarende (her)start online schaken

Sinds 28 november zijn we weer veroordeeld tot virtueel schaken. Hopelijk voor even, maar ach, er zijn ergere dingen. Inmiddels hebben zich al heel wat leden weer op het online schaken op lichess.org gestort. De eerst digitale clubavond sinds tijden, op woensdag 1 december, trok 25 deelnemers. Bij het inloopschaak was de interesse verdeeld: vijftien spelers online, terwijl er zes nietsvermoedend naar Cinecitta kwamen. Ook die laatsten konden overigens ‘gewoon’ hun potjes spelen.

Gezellig was het ook bij de twee digitale Teamcompetities waaraan onze snelschakers de afgelopen zondagavonden hebben meegedaan. Tijdens het eerste (kwalificatie)toernooi wist een twaalftal onze club een vierde plaats te bezorgen, goed voor een plek in de Topdivisie. Daarin werd op pakjesavond, 20 man sterk nota bene, wederom een verdienstelijke vierde plek behaald.

De details van deze evenementen vind je door te klikken op de linkjes bij de desbetreffende speeldata in de Stukkenjagers-kalender. Daar verschijnen ook steeds de linkjes naar de aankomende evenementen.

De link voor de clubavond van woensdag 8 december is https://lichess.org/tournament/sPU66szg.

Aan het inloopschaak van vrijdagmiddag 10 december kun je meedoen via https://lichess.org/tournament/tEbhw8Cm.

Aan beide toernooitjes kunnen ook niet-leden vrijelijk en gratis deelnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.