A-team pakt in extremis de punten

Donderdag 30 september begon De Stukkenjagers A aan het avondcompetitieseizoen. Dat deed het tegen Checkmate, in het verre Weert. Sam Baselmans bericht vanuit de auto op de terugreis. 

Onze partijen speelden we onder de gezellige klanken van de plaatselijke fanfare, die in de zaal naast ons aan het repeteren was. We waardeerden het zeer dat invaller Daan ons uit de brand hielp. Hij speelde voor het eerst sinds heel lang weer eens een schaakpartij. Hij kwam redelijk goed uit de opening, maar toen de tegenstander in het middenspel een aanval creëerde ging het helaas bergafwaarts. Luuk zat aan 2 en kreeg met zwart een afruilvariant tegen, dus heel lang was de stelling volledig in balans. Hij kreeg één zwakte om op te spelen en liet zien dat hij een eindspelmeister is.

Zelf had ik aan bord 1 een gesloten Siciliaan, waarbij het heel tactisch werd en er kansen voor allebei waren. Uiteindelijk wist ik in tijdnood de meer praktische zetten te doen, waardoor mijn tegenstander uiteindelijk een fatale fout maakte. 2-1 dus, en Henk Jan was als laatste bezig. In de tijdnoodfase liep hij tegen zijn sterk spelende tegenstander een paar keer langs de afgrond, maar wonder boven wonder kwam er, met nog 24 seconden op zijn klok, alsnog een remise binnen. Toch lastig, dat spelen zonder increment! Maar de teamwinst was desondanks binnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *