Benauwd gelijkspel voor A-team

De Stukkenjagers A ging in de vierde ronde van de NBSB-avondcompetitie op bezoek bij De Drie Torens. In Theseus werd het een spannende wedstrijd die eindigde in 2-2.

Het begon goed voor SJ A. Sam Baselmans zette aan bord 1 tegen Wilbert Kocken zijn stukken goed neer en reageerde alert toen Wilbert hem de kans gaf om de zwarte pionnenstructuur te compromitteren. Met enkele rake aanvalszetten werd de koning matgezet.

De andere partijen duurden veel langer. César Becx had aan bord 2 tegen Joost van den Bighelaar ogenschijnlijk vanuit de opening het initiatief; althans, dat leken beide spelers te denken. Engine kreeg er opmerkelijk genoeg nauwelijks uitslag van – waar de spelers kritisch waren over de eigen keuzes, was Zij heel wat milder. Sterker nog, het was eigenlijk best een oké-partij. Totdat César in tijdnood na enkele scherpe zetten van Joost dacht dat het te laat was om de verdediging te organiseren en verzuimde actief te reageren. Het resterende lopereindspel met minuspion was niet te houden: 1-1.

Jan Otten had met wit aan bord 3 in de opening een pion geofferd en hield Huub Leemans aardig bezig met halve dreigingen. Toch wist die af te wikkelen naar een dubbeltoreneindspel met pluspion. Er werden dames en één torensetje geruild. Er resteerde een spannend toreneindspel, maar kennelijk geloofde Jan niet meer in een goede afloop: 1-2.

Dus was het aan Sebastiaan Dijksman om de kastanjes uit het vuur te halen. Ik heb hem noch Engine over die partij tegen Pieter Priems kunnen spreken, maar het leek erop dat Pieter op weg was om een goede positionele partij te bekronen. Zeker toen de stelling openging en de witte lopers de zwarte koning konden gaan fileren. Met zijn vlag steeds op vallen deed Sebastiaan nog wel enkele verwarrende zetten, die ook Pieter in het schemergebied onder de minuut brachten. Ook hij zocht het in de tactiek, en hij leek  de beslissende klap uit te delen. Maar Sebastiaan vond er nog eentje en die werkte in de praktijk nog ook. Even later werd niet de zwarte, maar de witte koning matgezet. Na dit benauwde gelijkspel blijft het A-team in de degradatiezone.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.