De Stukkenjagers C handhaaft zich

Even dreigde er dit seizoen massadegradatie uit de Hoofdklasse van de NBSB Avondcompetitie. Maar waar De Stukkenjagers B al eerder het loodje legde en het A-team in groot gevaar verkeert, is De Stukkenjagers C erin geslaagd de veilige haven van 8 matchpunten te bereiken. Dat deed het door gelijk te spelen bij De Drie Torens A.
Het was een spannende wedstrijd. Ruud Feelders (2) kwam met zwart niet in zijn spel en werd vakkundig uitgeteld. César Becx besloot om niet een pion te pákken, maar er een te ófferen. Zijn tegenstander reageerde, ondanks zijn bij tijd en wijle gekwelde gezichtsuitdrukking, echter zeer alert en maakte maar geen fouten, zodat César in de zelfopgeroepen tactische verwikkelingen ten onderging.
Inmiddels had Sebastiaan Dijksman (3) een sterke partij afgerond; toen zijn tegenstander achteloos rocheerde kreeg de witte aanval extra vaart. Joost Op ’t Hoog (4) smaakte het genoegen het beslissende punt binnen te brengen. Hij was al snel een pion kwijtgeraakt en kreeg ook nog een lastige pionnenopstoot te verwerken. Op de een of andere manier wist Joost met zijn dame te counteren en haar de witte koningsstelling binnen te wringen. Dit – en de tijdnood – moet de tegenstander zo verward hebben dat Joost alsnog kon zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *