De Stukkenjagers C – ’t Paardje

Teamleider Guus Vermeulen beschrijft hoe SJ C een vitale zege boekte op de gasten uit Made.

Tegen ’t Paardje verdwenen bij Bas al snel alle paarden en ook de lopers van het bord. Omdat Bas in het middenspel, met ieder D+ 2T, kon beschikken over fraaie open lijnen richting zwarte koning oogde het veelbelovend. Dat bleef ook zo nadat er en paar torens van het bord verdwenen. Helaas ging er in de afwikkeling naar een dame-eindspel iets mis, zwart had een ver opgerukte vrijpion en er waren geen schaakjes meer te vinden voor de witte dame. In plaats van 1-0 voor stonden we dus 1-0 achter, kleine tegenvaller.

Gelukkig waren de vooruitzichten op bord 4 gunstig. Invaller Michel zette met wit een minoriteitsaanval op touw en kreeg onverwacht een stuk cadeau. Daar wist hij optimaal van te profiteren, zwart heeft geen schijn van kans meer gehad al probeerde hij het nog vrij lang om door te spelen, 1-1.

Zelf kwam ik prettig uit de opening. Ook hier verdwenen de paarden snel van het toneel. In een stelling met zware stukken en ongelijke lopers kon ik over de zwarte velden een aanval opzetten tegen de witte koning. De tijdcontrole haalde wit net, na zet 41 had hij nog één seconde op de klok staan, de stelling was toen echter wel verloren voor hem. Ik gaf op zet 41 mat en stak mijn hand uit om de felicitaties te ontvangen. Het duurde even voordat de situatie doordrong, maar de hand kwam, 2-1.

Erik speelde een complexe partij, volgens mij en Michel zeker genoeg voor remise, maar Erik was daar niet zo zeker van. Feit is dat hij met zijn remise op bord 1, de matchpunten veilig stelde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.