Drie matchpunten erbij in NBSB-competitie

Nadat eerder deze week De Stukkenjagers B al had gewonnen bij De Baronie A, mochten op woensdag 6 april de andere vier NBSB-viertallen aan de slag in Cinecitta. Wat De Stukkenjagers A betreft ging het overigens om een drietal, want De Combinatie A had netjes laten weten dat ze maar met drie spelers zouden komen. Hoefde Sjoerd van Roon op te draven. Luuk Baselmans (2) zorgde al snel voor 2-0, en later haalde Sam Baselmans (3) het derde bordpunt annex tweede matchpunt binnen. Sebastiaan Dijksman (4) had lang werk: remise en dus 3,5-0,5. SJ A blijft hiermee in de Hoofdklasse binnen schootsafstand van titelfavoriet KiNG A. 

De Stukkenjagers C, de trotse koploper in groep 1A, speelde een spannende wedstrijd tegen HMC A. Rudolf Kat (1) en Arjen van Amerongen (3) gingen met zwart onderuit, maar Ruud Feelders (4) scoorde tegen. Helaas lukte het Peggy van Amerongen (2) niet om ijzer met handen te breken: remise en 1,5-2,5. Daardoor staat het nu nog slechts 1,5 bórdpunt voor op de Bosschenaren én het eigen B-team.

De Stukkenjagers D leed een vergelijkbare nederlaag als het C-team. Ook hier gingen de zwartspelers – Yuri Gassner (1) en Jens Korzilius (3) – onderuit. Thomas Kaufmann (2) scoorde tegen, maar Tsz Keung Wong (4) kwam er net niet doorheen: 1,5-2,5.

Knap was het gelijkspel dat De Stukkenjagers E uit het vuur sleepte tegen DSC B. René Davidse (2) pakte een 1400-scalp, maar Hans van Driel (3) en Wil Wouts (4) moesten een nederlaag slikken. Toen was het aan Roger Bougie (1) om een dubbeltoreneindspel met sterk paard tegen zwakke loper te winnen van Jan, Vader Aller Haasten. Helaas liet Roger de zwakke loper via een familieschaakje inruilen tegen een van zijn torens. Niet getreurd – Bougie, opladen – en hup, even later bleek het paard ook nog eens superieur aan een toren: 2-2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.