Met veel gevoel voor traditie

Al decennialang waart er binnen onze club een virus rond. Dat verlamt het hoger ingeschaalde team zodra er twee Stukkenjagers-teams in de competitie tegen elkaar moeten uitkomen. Heel vroeger won het derde al van het tweede en versloeg het vierde het derde. Vorig seizoen nog pakte het zevende het zesde in en in de NBSB-avondcompetitie won De Stukkenjagers C van De Stukkenjagers B. 

Die laatste derby stond op woensdag 28 september wederom op het menu, zij het dat er in beide teams nu totaal andere spelers in actie kwamen. De score werd – voor het B-team – geopend door Thomas Tepe, die op bord 2 al vroeg in de partij Max Mutters paard in een nare penning hield. De druk werd vakkundig opgevoerd en toen de stelling open ging was het pleit beslecht. Maar het C-team sloeg terug, en hoe! Aan bord 1 wierpen Tsz Keung Wong en Marieke Sarton – met een bord vol stukken – allebei hun koning in de strijd. Die van Marieke werd pardoes en kunstig matgezet: 1-1!

Toch zag het er erg goed uit voor SJ B. Aan bord 3 had René Davidse tegen Nikolai Viljoen weten af te wikkelen naar een dame-eindspel met een paar pionnen meer. Maar zijn droomwens om dames te ruilen wilde maar niet uitkomen, en opeens snaaide die van Nikolai zoveel pionnetjes terug dat het remise werd. Geen nood, Wil Wouts zou met een stuk meer tegen Gijs Walker toch wel het beslissende puntje voor SJ B binnen tikken? Maar Gijs had inmiddels twee pionnen meer en die vormden een aardig frontje. Het was niet héél makkelijk meer voor Wil, maar dat het bovendien te moeilijk voor Wil was hadden we toch niet verwacht. Maar, met veel gevoel voor traditie, legde onze voorzitter het loodje en werd Gijs matchwinnaar voor SJ C. Van harte proficiat! 

De Stukkenjagers B – De Stukkenjagers C 1,5-2,5

Marieke Sarton (z) – Tsz Keung Wong 0-1

Thomas Tepe (w) – Max Mutter 1-0

René Davidse (z) – Nikolai Viljoen 0,5-0,5

Wil Wouts (w) – Gijs Walker 0-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *