Twee zeges en een topremise in de avondcompetitie

Onze viertallen in de NBSB-avondcompetitie mochten op woensdag 18 januari alledrie thuis aan de bak.

De bordjes verhangen

De Stukkenjagers A zit in degradatienood en moest dus winnen van hekkensluiter De Raadsheer A. Gaandeweg de avond leek een matchzege ver weg. Oké, Cesar Becx (2) leek compensatie te hebben voor een geofferde pion, maar Sebastiaan Dijksman (3) was na de opening veroordeeld tot het lijdzaam wachten op de klappen waarvan je weet dat ze komen gaan. En hadden Bob Jansen (1) en Peggy van Amerongen (4) eigenlijk wel stellingen die logisch voortvloeiden uit hun ratingsurplus? Onduidelijk.

Het liep allemaal anders. César deed iets waar hij sinds enige tijd patent op lijkt te hebben: een slagenwisseling ingaan, die de tegenstander weliswaar verrast, maar ook dwingt tot een winnende tegentruc. 0-1 dus. Daar stond tegenover dat Bob met een afgewogen mix van rustige en scherpe zetten  weer een logisch punt binnenhaalde: 1-1.

Inmiddels stond Sebastiaan op het punt om overlopen te worden door twee à drie witte vrijpionnen. Vraag niet hoe, maar op ingenieuze wijze slaagde hij erin zijn dame door die muur heen te wurmen. Daar ging hij opgelucht in de eeuwigschaakmodus (1,5-1,5), maar tot verbijstering van beide spelers zou er misschien nog wel meer hebben ingezeten. Ook bij Peggy was de situatie ineens een stuk duidelijker geworden. Zij kon afwikkelen naar een pionneneindspel, met een pupke meer. Zo werd het toch nog 2,5-1,5.

Held van de avond

De Stukkenjagers B moest het opnemen tegen Grenslopers A, dat in de vorige ronde gelijkspeelde tegen ons C-team. De B-selectie bleef ver verwijderd van een vergelijkbaar resultaat. Guus Vermeulen (1), Thomas Tepe (2) en Rene Davidse (3) verloren, maar captain Wil Wouts (4) remiseerde knap tegen een speler met 400 ratingpunten meer. 0,5-3,5 derhalve.

Nog steeds ongeslagen

De Stukkenjagers C blijft het heel knap doen, en is – met maar 2 verliespunten in vijf wedstrijden – zelfs nog in de titelrace. Tegen De Kentering B werd de derde zege van het seizoen geboekt. Weliswaar verloor Tsz Keung Wong (1), maar dat werd meer dan goed gemaakt door zeges van Max Mutter (3), Gijs Walker (4) en – aan het eind – Jens Korzilius (2). Door de 3-1 overwinning blijft koploper RDS nog binnen schootsafstand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.