Vier matchpunten in NBSB-avondcompetitie

Die kop hadden we van tevoren al kunnen bedenken, want op woensdag 29 september konden de toeschouwers zich op de clubavond vergapen aan twee onvervalste derby’s: De Stukkenjagers B – De Stukkenjagers C én De Stukkenjagers D – De Stukkenjagers E.

Bij het eersteklasseduel tussen SJ B en SJ C kwam laatstgenoemd team al snel op voorsprong toen Reinier Jaquet aan bord 2 een stuk cadeau kreeg van Lex Karstens. Rudolf Kat (SJ C) won aan bord 3 een pionnetje tegen Erik Dignum, maar met ongelijke lopers viel er niet veel te fabrieken: remise. Het C-team hengelde de winst al binnen toen Peggy van Amerongen aan bord 4 Jan Otten uittelde: 0,5-2,5. César Becx had aan het topbord een pionoffer van Arjen van Amerongen in dank aanvaard en wist die voorsprong uiteindelijk met de nodige moeite te verzilveren: 1,5-2,5.

Het treffen tussen SJ D en SJ E was vorige week al gestart met een remise aan het topbord tussen Thomas Kaufmann (SJ D) en Marsel van Hoorn. Aan de resterende drie borden werd lang strijd geleverd, maar uiteindelijk kregen de jonkies van SJ D (én De Stukkenjagers 7) de ervaren rotten van SJ E (én De Stukkenjagers 6) eronder: 3,5-0,5! Een mooi debuut voor Tsz Keung Wong (2), Jens Korzilius (3) en Max Mutter (4)… dat belooft wat voor de Moeder Aller Derby’s op 9 oktober: De Stukkenjagers 7 – De Stukkenjagers 6.

Donderdagavond kunnen er misschien nog twee matchpunten aan het rondetotaal worden toegevoegd; De Stukkenjagers A gaat dan op bezoek bij Checkmate in Weert.

De Stukkenjagers B – De Stukkenjagers C 1,5-2,5

César Becx (z) – Arjen van Amerongen 1-0

Lex Karstens – Reinier Jaquet 0-1

Erik Dignum – Rudolf Kat 0,5-0,5

Jan Otten – Peggy van Amerongen 0-1

De Stukkenjagers D – De Stukkenjagers E 3,5-0,5

Thomas Kaufmann (z) – Marsel van Hoorn 0,5-0,5

Tsz Keung Wong – Rene Davidse 1-0

Jens Korzilius – Wil Wouts 1-0

Max Mutter – Nico Dignum 1-0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *