Winst en verlies voor avondteams

Maandagavond moesten twee van onze vijf NBSB-viertallen aan de slag in ronde 2 van de avondcompetitie. De Stukkenjagers B ging naar Rosmalen om het op te nemen tegen De Kentering A. Het begon goed met een vlotte zege van Erik Dignum aan bord 3. Heel wat later sloeg ook Ruud Feelders (2) toe; de tegenstander had te weinig compensatie voor de ingeleverde dame. 

Echt spannend was het bij kopman César Becx, geen groot liefhebber van spelen zonder increment. In de eerste twee ronden heeft hij nu bij elkaar opgeteld zo’n 40 zetten in 3 minuten moeten doen. Deze keer wist hij in de tijdnood een middenspelnadeeltje om te buigen in winst, nadat de goed spelende tegenstander zijn eigen koning ongelukkig ‘centraliseerde’. Jan Otten hoefde tot slot alleen maar de uitgestoken hand van de tegenstander te pakken, toen deze in het pionneneindspel terecht de zetten herhaalde. Maar wacht… Jan zag nog een verborgen winstmanoeuvre, die helaas even later uitmondde in een openbare teloorgang. 3-1 voor de onzen derhalve.

De Stukkenjagers D reisde naar Sint Oedenrode om de degens te kruisen met RDS A. Dat bleek, zoals wel een beetje verwacht, een te hoge horde. Alleen teamcaptain Thomas Kaufmann (bord 1) wist de remisehaven te bereiken. Tsz Keung Wong, Jens Korzilius en Max Mutter leden gedrieën hun eerste nederlaag in competitieverband: 0,5-3,5.

Een gedachte over “Winst en verlies voor avondteams

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.