Bekerteam goes berserk

Ons bekerteam heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de kwartfinale van de (online) KNSB-beker. In de eerste knock-outronde werd Goes aan de zegekar gebonden, al ging dat niet vanzelf. In elke ronde worden per bord twee rapidpartijen van 10 minuten + enkele seconden increment gespeeld. In de eerste turnus gingen de kopmannen Luuk Baselmans en Nick Bijlsma onderuit, hetgeen gecompenseerd werd door zeges van Sam Baselmans en Sjoerd van Roon. In de return remiseerde Luuk, nam Nick revanche, pakte Sam remise en won Sjoerd wederom overtuigend: 3-1 en 5-3 in totaal.

Daarna stonden de Amsterdam Berserkers op het menu. Dat wisten ze zelf nog niet, want op papier waren deze snelschaakbeesten favoriet. Maar online komt er geen papier aan te pas. In de eerste partij sloeg Luuk hard toe en dat leek ook Erwin Kalle te gaan doen. Maar in de laatste seconden ging het opeens mis. Dankzij remises van Nick en Sjoerd werd het 2-2 en was de strijd nog open.

In de tweede zit herstelde Erwin zich buitengewoon knap van de tegenslag en scoorde hij een strak punt. Dat deed ook Luuk, en toen was het pleit al beslecht: zelfs als Sjoerd en Nick zouden verliezen (wat uiteindelijk ook gebeurde) zou ons team dankzij de wegstreepregel bij een herhaalde 2-2 door zijn. Een verslag met partijen volgt, zo is beloofd. 

Door deze sterke optredens plaatst het team zich voor de kwartfinale tegen het loeisterke MuConsult Apeldoorn, die op zaterdag 15 mei zal worden gespeeld. De winnaar van dat duel mag meedoen aan de Final Four op  29 mei. Alle uitslagen en de indeling voor de kwartfinales vind je hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.