De Stukkenjagers 1 bekert verder

Ons KNSB-bekerteam heeft in de derde ronde van de nationale cupstrijd een fraaie zege op HMC geboekt. De Bosschenaren traden gelukkig niet op hun sterkst aan, maar bij ons was de verhindering van captain Nick Bijlsma dan weer een aderlating.

Het eerste resultaat werd genoteerd door Luuk Baselmans aan bord 1. Anders dan gebruikelijk was het een nul, hij kreeg met wit niet echt vat op het spel van IGM Twan Burg. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Herman Grooten (foto, dank aan René Olthof) speelde aan bord 2 een vlotte partij met de zwarte stukken en gaf Nargiz Umudova geen kans.

Invaller César Becx haalde aan bord 4 weer eens wat varianten door elkaar en kwam vanuit de opening in een beroerde stelling terecht. Het stichten van verwarring ging hem beter af en enkele zetten later was het nadeel alweer helemaal weggepoetst. Hoog tijd voor een tactisch remiseaanbod – het leek er immers op dat Sjoerd van Roon mooi stond aan bord 3. Tegenstander Miguel Margarido ging in de denktank en nam het maar aan – de stelling bleek achteraf zelfs een ietsiepietsie beter voor César. 

Bij de 1,5-1,5 stand hing het dus af van Sjoerd. Zijn stelling was tweesnijdender dan gedacht, maar toen Sjoerd in het zwarestukkeneindspel op f7 mocht binnenkomen moest het goedkomen. En jawel, Sjoerd wikkelde af naar een gewonnen enkeltoreneindspel, dat hij onberispelijk uitschoof. Daarmee plaatste SJ 1 zich voor de achtste finale. 

Het wedstrijdformulier:

Twan Burg (2506) – Luuk Baselmans (2300)                 1-0

Nargiz Umudova (2294) – Herman Grooten (2276)       0-1

Caspar Hermeling (2056) – Sjoerd van Roon (2204)     0-1

José Miguel Margarido (2128) – César Becx (2141)       0,5-0,5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *