De Stukkenjagers 1 – Charlois Europoort 1

Teamcaptain Nick Bijlsma gaat dieper in op de fraaie zege die ons viertal richting de apotheose van de KNSB-beker katapulteerde.

Op naar de Final Four!

Gisteravond mochten we aantreden tegen het sterke bekerteam van Charlois Europoort. Op voorhand een zware klus, maar met de vorm van ons team had ik er wel vertrouwen in. Thuisspelend gaf ons ook wat voordeel met geïnteresseerde blikken en support vanuit de deelnemers van het SJ Open.
 
Al snel werd duidelijk dat we kans maakten om de wedstrijd te winnen. Jasper (4) met wit had al snel het loperpaar in handen en tegenstander Kambiz Sekandar bleef met een zwakke c-pion zitten. Na een tactische wending met Pf3-g5 stond alles op scherp en zag zwart zich genoodzaakt om een kwaliteit te geven. Daar bleef het niet bij, want Jasper moest nog even opletten toen zijn tegenstander er nog een toren bij offerde. Jasper bleef gelukkig kalm, vermeed de dreigingen en speelde de rest van de partij koeltjes uit, 1-0.
 
Niet snel daarna had Luuk (2) zijn tegenstander weggespeeld. Na een zwakke aanpak van Julian van Overdam kon Luuk zijn ruimtevoordeel uitbouwen met pionwinst en een koningsaanval. Zijn tegenstander probeerde nog tegen te spartelen, maar Luuk had alles gezien en bracht met een mooi magneetmotief en aftrekaanval de partij ten einde. 2-0!
 
Halverwege al met de score! Sjoerd (1) stond verkrampt en bij Herman (3) was het lange tijd onduidelijk. Maar Hermans tegenstander Robin Lecomte blies zichzelf op: eerst twee stukken voor een toren en daarna nog een stukoffer ertegenaan. Dit was niet effectief, waarna Herman met meer materiaal de partij besliste. 3-0!
 
En toen maakte de uitslag op bord 1 natuurlijk niets meer uit. Sjoerd probeerde zich kranig te weren tegen Roger Meng, maar vond geen veilige haven voor zijn koning op g6. Wit had alles onder controle en Sjoerd moest met zwart twee pionnen geven. Remisekansen waren er nooit, en iets voor 12 uur moest Sjoerd opgeven. 3-1.
 
Een ongelofelijke prestatie! Niet alleen werd eerder HMC verslagen, nu ook Charlois Europoort. Beide altijd kanshebbers voor de titel. Als beloning mogen we spelen op de finaledag, die plaatsvindt op Hemelvaartsdag 26 mei. De Final Four zijn: 
 
* AMEVO Apeldoorn
* Paul Keres
* LSG
* De Stukkenjagers
 
Na een aantal jaar weer leuk om dit mee te maken. We gaan met veel energie door om de GM’s te verschalken. Volg het live op donderdag 26 mei!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.