Dé uitslag van 11 mei: 3-1!

Veel belangstelling ging tijdens de clubavond uit naar de kwartfinale van de KNSB-beker waarin een topviertal uit De Stukkenjagers 1 het moest opnemen tegen meesterklasser Charlois Europoort. De Rotterdammers kwamen in een sterke opstelling en hadden een licht ratingoverwicht (2342 om 2301). Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat Sjoerd van Roon (bord 1) een zware pijp zou roken, maar Luuk Baselmans (2) zetten zijn sterke tegenstander knap onder druk. Herman Grooten (3) kreeg geleidelijk met positionele middelen de overhand. De tegenstander van Jasper Beukema (4) verbrandde alle schepen achter zich door met dame en twee paarden op de witte koning af te gaan. Maar Jasper bleef koel en zette zijn materiële voorsprong om in een punt.

De euforie kon losbarsten toen Luuk en Herman ook een punt binnentikten. Dat Sjoerd bij deze 3-0 stand uiteindelijk het onderspit moest delven, mocht de pret niet drukken. De persoonlijke uitslagen kun je hier bekijken.

Door deze overwinning drong ons team door tot de Final Four, die op Hemelvaartsdag (26 mei) in Apeldoorn zal plaatsvinden. Het treft daarin de loeisterke teams van de meesterklassers LSG, Apeldoorn en Paul Keres. Supporters zeer welkom bij deze happening waarbij alle teams twee matches spelen: na de halve finales spelen de winnaars om de cup en de verliezers om het brons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *