Bob Jansen op voorsprong

Op de clubavond van woensdag 12 juli werd de eerste partij uit de match om het clubkampioenschap gespeeld. Bob Jansen lootte wit en bediende zich van een London-achtige opzet. Het werd een spannende affaire, die pas tegen half twaalf werd beslist. Bob kreeg zijn toren op c7 en manoeuvreerde zijn paard naar e5, waarna de (mat)dreigingen Luuk Baselmans fataal werden; het lukte hem immers niet om de witte koning eeuwig schaak te geven. Volgende week spelen de heren de tweede lange partij. Als Bob die niet wint, volgen de week daarna nog twee rapidpartijen waarin in totaal één punt te verdelen valt.

In de schaduw van dit toptreffen werden nog enkele andere cruciale partijen voor de Groepencompetitie gespeeld. De uitslagen en de gevolgen zie je hieronder. De resultaten zijn inmiddels verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst en de Standen Groepencompetitie.

Eerste partij om het clubkampioenschap

Bob Jansen – Luuk Baselmans 1-0

Groep 3

Michel Timmermans – Jens Korzilius 1-1

Deze match werd dinsdag al gespeeld, de uitslag zal een opluchting zijn voor Lex Karstens die alsnog promoveert nu Michel niet met 2-0 zegevierde.

Groep 5

Ton van den Heuvel – Jan van den Dries 1-0

Ton eindigt op een geweldige 8,5 uit 9 en Jan zal het nu toch in Groep 6 moeten proberen.

Groep 6

Wil Wouts – Max Mutter 1-0

Jan Hes – Simon de Graauw 0-1

Simon bleef kalm in een voordelig toren+paard-eindspel met pluspion(nen). Door deze zege eindigt hij bovenaan met 5,5 uit 8. Die score geeft al aan dat veel spelers aan elkaar gewaagd zijn. Wil Wouts komt door de zege in zijn slotpartij op 5 uit 8, een aantal dat Mika de Jong eerder al bereikte. Jan Hes en Max Mutter staan op 4 uit 7 en kunnen dus nog gelijk komen met het duo op de tweede plaats. Een snelle berekening leert dat bij gelijk eindigen Wil in ieder geval de hoogste SB-score zal hebben. Hij is dus al zeker can de tweede plaats en promotie. Wie de derde promovendus wordt, dat is voor de rekenmeesters nog een vraag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.