Check de standen van de Groepencompetitie

Inmiddels hebben de zeven groepen van de tweede cyclus van de Groepencompetitie hun definitieve vorm gekregen… hoog tijd om de tabellen op de site te presenteren. Met een beetje smokkelen in de naamgeving is het zelfs gelukt de standen bovenaan de verder wat rommelige pagina te krijgen. Helaas werken de linkjes naar ‘Uitslagen & programma’ nog niet naar behoren.

Voor het eerst spelen we op zeven niveaus, waardoor de krachtsverschillen in de diverse groepen kleiner zijn dan voorheen – met vier niveaus – het geval was. Om de doorstroming van snel sterker wordende spelers niet te frustreren is het steeds mogelijk om – als nummer 1 van de groep – een dubbele promotie te maken, een groep over te slaan dus.

Afgelopen woensdag werden er in het bijprogramma van het SJ Open zeven partijen voor de ‘Groepen’ gespeeld. In Groep 4 bleef Andries Deliën tegen Kees Gelens aan de goede kant van de score. William Rötschke boekte een knappe zege op Bart van den Berg. Hij moest het – met dame + loper tegen de twee torens + twee lopers van Bart – hebben van complicaties door middel van een pionnenopstoot. Daarmee maakte hij het Bart zo lastig dat het gebrek aan coördinatie tussen zijn stukken hem fataal werd.

In Groep 6 wipte Roger Bougie door een zege in het onderlinge duel over Jan Weijters heen naar de tweede plaats, achter koploper Robert Smulders. Aan de andere kant van de ranglijst ging het erom wie het eerst met dame + toren bij de vijandelijke koning was. Coen Klaassen was Tasos Koronidis net voor.

Drie partijen in Groep 7. Peter Doorakkers versloeg een Fons van Leersum die niet in zijn beste vorm stak. Jan Hes was Cas Leeuwenberg de baas, waardoor beiden in de subtop terecht komen. In het duel tussen de toppers lukte het Hans Groffen om Paul Vermee diens eerste nederlaag toe te brengen, waardoor beiden in verliespunten op gelijke hoogte komen. 

In de enige vrije partij van de avond moest César Becx zich aan het eind van de avond reppen om het punt tegen Michael Nicol binnen te tikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *