De staart roert zijn staart

Behalve het spektakel van de avondcompetitie was er op de clubavond van woensdag 27 september ook nog een bescheiden programma voor de Groepencompetitie. Minder bescheiden stelden de ratingunderdogs zich op…

Of die term nog lang van toepassing zal zijn op Nico Dignum is zeer de vraag. Na eerder furore te hebben gemaakt in de D-groep zijn nu de nietsvermoedende tegenstanders in de C1 aan de beurt. Deze keer ging Guus van Heck onder het juk door, 2 uit 2 alweer voor Nico. In deze groep herstelde Jaap Steenkamer zich van de nederlaag van vorige week, met Peter Vincken als slachtoffer. In de C2 is ook Ton Tepe terug op het rechte pad, hij versloeg Coen Klaassen en komt daardoor op 3 uit 4 ‚Äì en dat met een wild card! Ook in deze groep wist iemand een ratingfavoriet te verschalken. En hoe: Hans van Driel slaagde er naar eigen zeggen in om SJ 7-teamgenoot François Moran “volledig te wurgen”. Niet heel verstandig, met het oog op de match tegen De Stukkenjagers 6 van volgende week. Een van de C-toppers, Cees Zoontjens, mocht in een ratingpartij een snuffelstage op B-niveau doen. Pas in het eindspel wist Bas Rosheuvel het verschil te maken.
In de D-groep gingen de twee mannen met 3 uit 3 met elkaar in de slag. Kees Gelens gaat na dit treffen nog steeds voor de 100%, voor verliezer Ivar van der Heide komt de terugkeer naar de C-groep niet écht in gevaar, schatten we. Ook Paul Vermee had, met 2 uit 2, nog een ongeschonden blazoen. Daar bracht nijvere schaakstudent Ad Haans verrassend én hardhandig verandering in. Jan Bergsma de afslag omhoog door Hans Groffen terug te wijzen.
In de A2 hielden Karel Storm en Erik Dignum elkaar ook na de partij in evenwicht. Geïnquisiteerd door de WL vanwege hun snelle remise wrongen ze zich in allerlei bochten om dit tot een volstrekt onverwacht toeval te bestempelen. In de A1 heerst Thomas Mollema vrolijk voort. Deze keer mocht Reinier Jaquet in het middenspel constateren dat hij de zwaktes in zijn stelling niet meer kon lijmen. Het meeste spektakel op dit niveau was er bij Sebastiaan Dijksman- Stefan Hess, een partij die wel eens zou kunnen doorwegen voor de playoffs. Hoewel ze al om kwart over tien klaar waren, hadden ze er al dik 50 zetten in een virtuele achtbaan opzitten. Uiteindelijk wist Stefan nog bijna een eindspel van paard + twee pionnen tegen toren + vier pionnen te keepen. Bijna. Maar één partij in de B-groepen. Maarten Werkhoven won een kwaliteit tegen Bart van den berg en dat gaf in het verre eindspel de doorslag. Alle uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.