De uitslagen van (en ratings na) 30 november

Deze woensdag werden er ‘maar’ 26 partijen gespeeld in Cinecitta. In veel groepen nadert de strijd om de promotie- en degradatieplaatsen zijn climax. De uitslagen en wat losse opmerkingen vind je hieronder; de gevolgen voor de Stukkenjagers-ratinglijst zijn hier te aanschouwen.

Groep 1

Bob Jansen – Rudolf Kat 1-0

Door deze uitslag is Rudolf, net als eerder Pascal Graafmans en Reinier Jaquet, gedegradeerd. Voor de vierde degradatieplek zijn Peggy en Arjen van Amerongen nog in de race, met eerstgenoemde in de favorietenrol.

Groep 2

John Greunsven – Erwin Meeuwsen 0,5-0,5

Robin Verhoeven – Bas Rosheuvel 1-0

Jasper Kools – Paul Castermans 1-0

Joost Op ’t Hoog – Bastiaan van de Rijt 1-0

John liet de winst glippen, iets met pat, hoorden we hem mompelen. Robin is een van de vier promovendi; voor Bas viel – net als eerder voor Erwin – het doek. Bastiaan is een voorname kandidaat voor een van de twee resterende ’tickets’ voor Groep 3, maar in drie partijen kan er nog veel veranderen. 

Groep 3

Jens Korzilius – Kienfong Lie Kwie 1-0

Rob Milo – Maarten Werkhoven 1-0

Lex Karstens – Ties Dumont 0-1

Roger Bougie – Thomas Kaufmann 0-1

Bart Plasmans – Michel Timmermans 1-0

Wow, wat een spanning! Ties neemt nu de kop, met 5 uit 7. Daarachter met 5 uit 8 Thomas, Bart, Michel én Jens die met een fraaie slotzet Kienfong degradatiezorgen bezorgde. Laatstgenoemde heeft net als Lex nu 4 uit 8, maar Rob (3,5 uit 8) kan door in de slotpartij van Lex te winnen nog over beide heren heen wippen. Er zijn vier degradatieplekken, waarvan er twee al geclaimd zijn door Maarten en Roger. 

Groep 4

Hans Thönissen – Emil Voorhorst 1-0

Thomas Tepe – Marsel van Hoorn 0,5-0,5

Thomas en Marsel bleven met dit resultaat in de degradatiezone, waarin ze Carlo Butalid gezelschap houden. Bovenin is er ook nog niets beslist. 

Groep 5

Tsz Keung Wong – Theo van den Hoek 1-0

Nico van Ham – Onno Bonenkamp 1-0

In deze groep zijn alle kaarten geschud. Promotie voor Nico, Tsz Keung en Jan Verbiest, terwijl Theo, Onno en Jan van den Dries het in Groep 6 gaan proberen.

Groep 6

Nico Dignum – Fong You Yee 0-1

Max Mutter – Bert Wels 1-0

René Davidse – Guus van Heck 1-0

Jan Bergsma – Frans Pistorius 1-0

Toch nog een nederlaag voor de reeds gepromoveerde Guus. René en Fong You kloppen nu ook nadrukkelijk op de poort naar Groep 5. Nummer 4 Jan Bergsma staat net iets te ver weg, of…? Onderin is de strijd om de drie degradatieplaatsen nog volledig open.

Groep 7

Gijs Walker – Cas Leeuwenberg 1-0

Toine van den Hurk – Jan Hes 0-1

Bruno Culotti – Coen Klaassen 1-0

Hier zijn vijf promotieplaatsen, waarvan de nummer 1 zelfs meteen naar Groep 5 mag. Daarvoor lijken Ömer Erkul (7,5 uit 8)  en Wil Wouts (6 uit 7) de voornaamste kandidaten, met Bruno Culotti (4,5 uit 7) mathematisch nog in de race. Coen Klaassen pakte na zijn raketstart de laatste maand toch 4 verliespunten en moet nu met 7 uit 11 afwachten hoeveel concurrenten (Bruno, Hans van Driel, Paul Vermee) hem nog voorbijsteken.

SJ-ratingpartijen

Daan van Kalken – Jan Verbiest 0-1

Mika de Jong – Wil Wouts 1-0 (sterk gespeeld!)

Jop Bogaers – Pascal Graafmans 0-1

Ivar van der Heide – Ton van den Heuvel* 1-0

* Deze partij telt mee voor cyclus 2 indien beide spelers in dezelfde groep terechtkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.