De uitslagen van (en standen en ratings ná) 3 juli

Tijdens het geweld van de zomeravondrapidcompetitie werd er ook nog ‘gewoon’ geschaakt voor de Groepencompetitie. Dat leverde onderstaande uitslagen (en bespiegelingen) op, die inmiddels zijn verwerkt in de Groepenstanden en de Stukkenjagers-ratings.

Groep 1

Pascal Graafmans – Sam Baselmans 0,5-1,5

Ties Dumont – Robin Verhoeven 1-1

Ties is nu toch echt officieel gedegradeerd. Het halve verliespunt van Sam veroordeelt hem tot de bijrol van potentiële lachende derde, ingeval Luuk Baselmans en Bertalan Bokorovics te zijner tijd de punten zouden delen. Pascal eindigt op een knappe 5,5 uit 14, maar genoeg voor handhaving is het hoogstwaarschijnlijk niet. Voor de derde degradatieplek is Peggy van Amerongen in de running, maar ze heeft nog twee matches achter de hand om Robin een onverwachte loer te draaien.

Groep 4

Toon Stuart – Jens Korzilius 1-0

Erwin Meeuwsen – Robert Smulders 1-0

Maarten Werkhoven – Simon de Graauw 0-1

Toon en Simon verbeteren hun uitgangspositie in de strijd om drie promotieplekken, die ze met Bas Rosheuvel en Emil Voorhorst uitvechten. Erwin scoort de Ehrentreffer.

Groep 5B

Aron Maes – Marsel van Hoorn 1-0

Ákos Indig – Mika de Jong 0,5-0,5

De verrassende zege van Aron (klaar op 3 uit 7) verhoogt de druk op Ömer Erkul (2 uit 5) en Mika (1,5 uit 5). Gedrieën hebben zij nog twee degradatieplekken te verdelen…    

Groep 6

Frank Adriaanse – Laurens van Ballegooijen 0-1

Maddy van der Linden – Remco Nijs 0-1

Jan Verbiest – Bram Faes 0-1

Dramatische ontknoping in de degradatiestrijd. Jan, Maddy en Laurens eindigen alledrie op 3 uit 8, maar alleen Jan redt het vege lijf, dankzij een betere SB-score. Door de winst van Bram heeft Remco in zijn slotpartij tegen Christian nog een halfje nodig om – op SB-punten – de derde promotieplek te pakken.

Groep 7

Theo van den Hoek – Cas Leeuwenberg 1-0

Jan van den Dries – Wil Wouts 0-1

Frans Pistorius – Hans van Driel 0-1

Wil is door een verrassende winst bijna zeker van handhaving. En ook Theo kan zijn raketstart richting Groep 8 nu nog helemaal corrigeren met een eindsprint.

Groep 8

Bert Wels – Siebe van Meer 1-0

Stefan Rietbergen – Toine van den Hurk 1-0

Ousama El Ghazzali – Jan Bergsma 0-1

Ousama El Ghazzali – Jan Hes 0-1

Koploper Stefan moest diep gaan tegen Toine, maar een penning in het eindspel was dodelijk. Ousama’s spel is veel beter dan zijn score doet vermoeden, zo ondervonden ook Jan & Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.