Fons van Leersum slaat weer eens toe

Het leven van een Stukkenjager gaat niet over rozen. Heb je je interne partij gewonnen, moet je bijna de hele week F5’en om die zegepraaal beschreven te zien. Het overkwam de winnaars van woensdag 25 oktober.

In de schaduw van de avondcompetitiederby viel er genoeg spektakel te beleven. Een trouwe leverancier is Stefan Hess. Tegen Luuk Baselmans trok hij weer eens onverveerd ten aanval. Stefan slaagde erin een gedekt paard op f6 te krijgen. Luuk moest alle zeilen bijzetten om niet op e7 matgezet te worden met La3. Dat lukte, maar toen Stefan vervolgens alsnog verder penetreerde via de koningsvleugel, ging Luuks ongeslagen status er toch aan. In dezelfde A1-groep hielden Reinier Jaquet en Rudolf Kat elkaar keurig in evenwicht. In de A2 had Mark Clijsen nauwelijks meer dan acht tellen nodig om Kienfong Lie Kwie te grazen te nemen en al doende op 3 uit 3 te komen.
Ook in de B1 hoefden de toeschouwers zich niet te vervelen. Joost Op ’t Hoog investeerde wel tien zetten lang flink wat tijd om de dame van Huong Do te vangen. Beide spelers gingen uit van groot voordeel voor Joost – en dat was er ook. Maar cheetah Joost raakte door de jacht zo uitgeput, dat het deze keer wel erg goed afliep voor de gazelle. Huong rent nu met 4 uit 5 als koploper meteen door naar de promotiepoule. In deze groep won Toon Stuart van Emil Voorhorst, een punt dat hem dichter bij handhaving brengt. In de B2 kwam Bart van den Berg op 50% door vrij vlot te winnen van Ren√© van den Bosch. Lex Karstens zette een grote stap richting promotiepoule door Guus Vermeulen uit te tellen.
In de C1 stoomt Henry Flikweert gewoon door naar hogere sferen; deze keer werd Nicoo Dignum slachtoffer van zijn dadendrang. Rene Davidse is nog wat partijen achter, maar kwam stiekem wel op 2,5 uit 3 door met zwart niemand minder dan Guus van Heck te verslaan. Jeffrey van Huijgevoort weet zich in deze groep doorgaans op het laatst te handhaven, Deze keer wil hij vroeger duidelijkheid. Tegen Jaap Steenkamer schoof hij een toreneindspel met een pluspion bekwaam naar winst: 2,5 uit 5. In de C2 dendert Jan Weijters gewoon door. Nu moest hekkensluiter Coen Klaassen eraan geloven.
In de D-groep smaakte Fons van Leersum weer eens het genoegen van een overwinning. Tegen Jan Bergsma bleef hij de hele partij geconcentreerd. De nummers 1 en 2, Kees Gelens en Ivar van der Heide, stegen verder boven het veld uit door te winnen van respectievelijk Wil Wouts en Ad Haans. En dan was er nog de ratingpartij tussen Leo van Gelder en Ton Tepe. Leo slaagde erin revanche te nemen voor de recente nederlaag in de Groepencompetitie.
De uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst, de standen in de diverse groepen vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.