Het smalle pad naar remise

De clubavond van woensdag 18 oktober bracht heel wat meeslepende duels in de Groepencompetitie, altijd leuk voor het publiek.

Neem nou de enige ratingpartij van de avond. WIl Wouts en Guus van Heck raakten verwikkeld in een moeilijk te taxeren slagenwisseling. Wil moest op een gegeven moment kiezen welke toren van Guus van Heck hij zou pakken. De analyses lopen nog, maar waarschijnlijk had hij beter de ándere toren kunnen pakken. Zoals het nu ging kon Guus zijn stukken sneller activeren. Na lange strijd werd het 0-1. Over lange strijd gesproken… de partij Luuk Baselmans-César Becx hield de toeschouwers tot het eind van de avond in spanning. César had in zijn eigen tijdnood beslissend toegeslagen en kon in het resterende eindspel vier, vijf zetten lang kiezen uit twee, drie mogelijkheden die de engines met minimaal +12 waardeerden. Toch wist hij het smalle pad naar remise feilloos te vinden. Luuk bleef zo alsnog ongeslagen. In dezelfde A1-groep is Thomas Mollema terug op het zegepad, met een geruisloze winstpartij tegen Stefan Hess. Han Westenberg en Rudolf Kat hielden elkaar in evenwicht. In de A2 boekte Sebastiaan Dijksman een vitale zege op Sjoerd van Roon, die naar eigen zeggen zijn dag niet had. Tijmen Kampman drong lang aan tegen Erik Dignum, maar die gaf geen krimp.
In de B1 sloeg Bas Rosheuvel de weg richting promotiepoule in, hij versloeg Toon Stuart. Huong Do kan plaatsing voor deze playoff bijna niet meer ontgaan. Thomas Tepe stribbelde hevig tegen, won een kwaliteit, maar Huong had te veel compensatie dankzij een moordend loperpaar. In de B2 hield Bart van den Berg het uitstekend droog tegen Lex Karstens: remise. Guus Vermeulen kon tegen Jan Otten zijn vormcrisis nog niet bezweren: punt voor Jan.
In de C1 drukten Andries Deliën en Jeffrey van Huijgevoort de ratingverwachting uit in een punt, tegen respectievelijk Nco Dignum en Peter Vincken. Het duel Rene Davidse-Jaap Steenkamer kon wel eens, zo zien wij in de glazen bol, cruciaal zijn voor de plaatsing in de promotie- en degradatieplayoffs. Rene won. In de C2 zorgde François Moran voor het spektakel. Hij greep al in de opening Cees Zoontjens bij de strot, won een kwaliteit en liet niet meer los. Ook knap: de remise die Jan van den Dries tegen Leo van Gelder uit het vuur sleepte. Hans van Driel sluipt richting 50% na zijn tweede zege. Nu was Coen Klaassen het haasje. Koploper in deze groep is, met 3,5 uit 4, Jan Weijters die wel zeer korte metten maakte met Ton Tepe.
In de D-groep was Ad Haans-Hans Groffen de publiekstrekker. Aanvankelijk had Ad de overhand, maar in het eindspel sloeg Hans toe met een schaakje, gevolgd door een prettige penning. Uiteindelijk wist Ad toch nog met remise te ontsnappen. Kees Gelens gaat terugkeren naar de C-groep, tegen Bjoern Hofmans boekte hij zijn vijfde zege op rij. Ook Ivar van der Heide kan die rentree bijna niet meer ontgaan. Hij gaf Jan Bergsma geen kans op revanche voor de nederlaag in de Moeder Aller Derby’s en staat nu op 4 uit 5.
Alle uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.