Kees Gelens rukt op

Achttien partijen werden er gespeeld op de clubavond van 21 januari, slechts drie werden er uitgesteld. Ondanks dat er pas twee ronden gespeeld zijn, lijken de kaarten in de A2-voorrondegroep al bijna geschud. Anne Haast, Jan Sprenger en Bram van den Berg tekenden zeges aan, en kwamen zo op 2 uit 2. De verliezers – respectievelijk Mart Nabuurs, Ron de Veen en Erik Dignum – wachten nog op een eerste score. In de A1 boekte Robin Swinkels een zege op Remco Sprangers en remiseerde Willem van den Brink verdienstelijk met Mark Clijsen.
De meest opvallende uitslag van de avond viel in de B2. Slechts weinigen zullen hebben vermoed dat Kees Gelens na twee ronden 1,5 punt zou hebben behaald. Deze keer moest Maarten Bosma eraan geloven. Andere winnaars in deze groep waren Lex Karstens en Pepijn Obels. In de B1 sloegen Ruud Feelders (tegen Kienfong Lie Kwie) en Maykel van Rijen (tegen Marco Kemmeren) beslissend toe. De partijen Jeroen vanb de Rijt-Jan Otten en Bas Rosheuvel-Reinier Jaquet eindigden in remise. In de C-groep was Maarten Heller de enige die een beslissing wist te forceren, en wel tegen Emil Voorhorst. Guus van Heck en Cees Zoontjens deelden het punt, net als Pieter Pulmans en Leo van Gelder.
In de D-groep wist Elsbeth Bakker ondanks een pion achterstand verrassend Peter Ansems onderuit te halen. Ook Angelo Franken kwam op 2 uit 2, hij versloeg Jeroen de Lange. Thijs Huiting wist Frank Boomsma beentje te lichten.
Alle resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier kunt bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.