Nog even en dan weten we alles

De clubavond van woensdag 5 december had min of meer het karakter van een inhaalavond, met ‘maar’ negentien partijen. We lopen de diverse groepen even langs om te kijken welke kaarten al zijn geschud.

A1: Als Jordy Schouten zijn slotpartij tegen César Becx niet verliest is hij groepswinnaar. Weet César te winnen, dan kan Tijmen Kampman door van Karel Storm te winnen met 5 uit 7 op SB-punten primus inter pares worden. Onderin is het doek voor Guus Vermeulen gevallen. Willem Blankert moet zijn laatste partij tegen Sjoerd van Roon scoren om zich het vege lijf te redden. Alleen als Karel Storm laatste twee partijen verliest heeft Willem genoeg aan een halfje. Leuke oefenvraag voor rekenmeesters: kan Sebastiaan Dijksman er nog uit?
A2: Luuk Baselmans verloor woensdag van Erik Dignum toen hij een correct kwaliteitsoffer liet volgen door een foute voorzetting. Zijn groepszege staat echter vast. Opvallend is de vijfde plaats van Bob Jansen, die te ver ging in het toreneindspel tegen Ruud Feelders. Onderin hangt alles van de twee resterende partijen af. Lex Karstens (2) – Reinier Jaquet (2,5) en Ron de Veen (2) – Luuk Baselmans.
B1: Jeroen van de Rijt promoveert zeker, met 5 uit 7. Bas Rosheuvel is er met 4 uit 6 nog niet zeker van dat hij Paul Castermans (4 uit 7) voorblijft. De partijen Thomas Schollen-Bas Rosheuvel en Jan Otten-Thomas Schollen zijn nog vitaal voor de promotie- én de degradatiestrijd. Verliest Thomas beide partijen, dan redt Kienfong Lie Kwie zich op een half SB-puntje ten koste van Thomas.
B2: Hier zijn de beide promovendi bekend: Bastiaan van de Rijt en de verrassende Henry Flikweert, die woensdag Stefan Hess op remise hield. Maarten Werkhoven is gedegradeerd, en dat lot staat ook Kees Gelens te wachten als hij in zijn laatste partij niet wint van Stefan. Bij remise heeft Christophe Verledens – met 1,5 uit 2 tegen de promovendi – immers de betere SB-score.
C1: Ivar van der Heide en Leo van Gelder hebben de promotietickets binnengehaald. Onderin degraderen Hans van Driel en Jan van den Dries rechtstreeks. Eerder is gedreigd dat de nummers 7 van beide C-groepen nog een playoff om één behoudsplaats moeten spelen. Als die er van komt, dan zijn Jaap Steenkamer en Elroy Kerstens hiervoor nog in de running.
C2: Thomas Tepe is met 5,5 uit 7 officieel gepromoveerd. Jeffrey van Huijgevoort heeft eenzelfde resultaat op de schoen, maar hij moet zijn laatste partij winnen tegen Toon Tibosch. Guus van Heck zag de promotiekans vervluchtigen door een nederlaag tegen Theo Mulder. Die heeft opeens nog een beperkt zicht op plaats 7. Cees Zoontjens zal niet al zijn partijen kunnen spelen. Om zijn terugkeer te vieren zou de WL best eens de nummers 7 kunnen matsen, zo gaat het gerucht. Voor Nico Dignum komt die hulp te laat.
D: Bjoern Hofmans gaat voor de 10 uit 10, maar welke andere drie spelers gaan er promoveren? Paul Vermee staat er het best voor met 6 uit 9, en Coen Klaassen zit op het vinkentouw met 5 uit 8. Maar ook Hans Groffen (5 uit 9), Wil Wouts (4,5 uit 9), Rene Davidse en Jan Bergsma (beiden 4 uit 8) mogen nog hopen. Dat geldt in versterkte mate voor Jan Hes (3 uit 6), maar dan moet hij in december lekker doorschaken.
Je kunt alles nog eens narekenen met behulp van deze tussenstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.