O ja, vorige week…

Op de clubavond van 15 november werden niet alleen partijen voor de avondcompetitie gespeeld. Maar voordat we daarover verslag gaan doen heb je nog het exposé van de week daarvoor te goed. Een daarvan was de revival van de klassieker Ruud Feelders-John Greunsven, in het kader van de Vierkampen. De vorige editie dateert uit de jaren negentig. Ruud won. In twee inhaalpartijen van het SJ Open bleven Tijmen Kampmasn en Martijn Blom met de nodige moeite respectievelijk Rick van Loy (EGS) en Roel Romanesco (SVO) de baas. In de A-groepen waren er nuttige zeges voor Stefan Hess en Karel Storm, plus een verdienstelijke remise van Sebastiaan Dijksman tegen Mark Clijsen. Erik Dignum scoorde alvast een punt voor de playoffs, tegen Rudolf Kat.
Dat deed ook Lex Karstens in de B-kampioenspoule; hij versloeg Huong Do na een partij die beide kanten op kon. Ook Joost op ’t Hoog en Bas Rosheuvel plaatsten zich voor de promotiepoule, door een onderlinge remise. Toon Stuart niet, maar hij hamsterde wel een punt tegen Thomas Tepe. In de B2 deed Maarten Werkhoven goede zaken door Guus Vermeulen te verslaan. Jan Otten en René van den Bosch remiseerden.
In de C1 trokken Nico Dignum en Andries Deliën aan het langste eind tegen Peter Vincken en Jeffrey van Huijgevoort. Guus van Heck ontfutselde topper Henry Flikweert knap een halfje. In de C2 vochten Fran√ßois Moran en Jan Weijters hun partij tot op het bot uit: remise. Dat werd het ook tussen Jan van den Dries en Ton Tepe. Cees Zoontjens bleef na afloop van het verloren duel met Leo van Gelder nog even nagenieten achter het bord: ‘Tja, tijdnood…’ Jaap Steenkamer vergrootte zijn kans op handhaving door in de degradatieplayoffs Coen Klaassen terug te wijzen.
In de D-groep zegevierde in drie van de vier partijen de hoogst gerate speler: winst voor Ivar van der Heide, Bjoern Hofmans en Ad Haans. Dat lukte koploper Kees Gelens dan juist weer niet. Jan Bergsma speelde wat minder snel dan gebruikelijk en dat rendeerde, hij bezorgde Kees zijn eerste halve verliespunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.