Onverwachte winst voor Wil Wouts en Harry Buyvoets

Naast de vijf matches voor de NBSB-avondcompetitie werden er woensdag 24 januari nog een behoorlijk aantal partijen voor de Groepencompetitie gespeeld. Die leverden diverse verrassende resultaten op.

In de D-groep eindigden alle vier de partijen in winst voor wit. Elroy Kerstens, vorige week debuterend met een zege, ging deze keer onderuit tegen Fons van Leersum, nadat hij in het verre middenspel een toren in de aanbieding deed. Een andere debutant, Roger Bougie, dolf na een spannende partij het onderspit tegen Hans Groffen. Koploper Jan Bergsma is niet te stuiten; tegenstander Bert Wels had een tijdlang een kwaliteit meer, maar dat mocht niet baten. Bjoern Hofmans is op papier een van de andere favorieten in deze groep. Hij zette dat kracht bij met winst tegen Peter Vincken.
In de C-groepen was het dan weer omgekeerd; vier van de vijf partijen werden gewonnen door de zwartspeler. Alleen Paul Vermee lukte het niet om de nazet in klinkende munt om te zetten Рiets wat hem met de nazít juist wel goed afgaat. Na zijn snelle verlies tegen Emil Voorhorst trok Paul eerder wat wit weg. Van de zwarte winnaars was Wil Wouts verreweg de meest opvallende. Hij bleef de hele avond in opperste concentratie en kreeg in het eindspel loon naar werken, tegen niemand minder dan Theo Mulder. De winstpartijen van Kees Gelens en Leo van Gelder, tegen respectievelijk Hans van Driel en Carlo Butalid, hadden minder ingrijpende gevolgen voor de ratinglijst. Jeffrey van Huijgevoort mag stilletjes aan richting B-groep gaan kijken, na de zege op Jan van den Dries.
Twee partijen in de B-groepen. Harry Buyvoets is een van de meest onderschatte spelers van de club. Hij moet onwaarschijnlijk – of onverwacht? – goed hebben gespeeld, te oordelen naar de beduusde reactie van tegenstander Maarten Werkhoven. “Ik… eh‚Ķ ja‚Ķ ik heb verloren. Van Harry. Hij… eh… hij speelde goed.” In het duel der promovendi tussen Henry Flikweert en Rene Davidse ging de winst naar eerstgenoemde.
In de A-groep beginnen we het al min of meer gewoon te vinden dat Luuk Baselmans wint. Deze keer van Stefan Hess. Minder standaard is de sterke remise van Karel Storm tegen Mart Nabuurs. In de ratingpartij van de avond moest Ton Tepe met zwart hard werken om Ad Haans er in een D+T-eindspel onder te krijgen.
Alle uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst, de actuele standen in de Groepencompetitie vind je .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.