Op naar het clubkampioenschap?

Wat in het vat zit verzuurt niet. Al liet de beslissingskamp om de winst in de eerste cyclus van de Groepencompetitie wel een aantal maanden op zich wachten. Maar ja, we krijgen dit seizoen voor het eerst in onze historie een clubkampioen en dan moet je wel weten wie er uiteindelijk om de titel gaan spelen. En dus gingen de winnaars van de A-parallelgroepen van indertijd, Luuk Baselmans en Rudolf Kat, alsnog de play-off met elkaar aan.

In de eerste van twee rapidpartijen had Luuk wit en zorgde hij met dame en paard voor onrust in de zwarte gelederen. Uiteindelijk bleek die goede start goed voor het eerste punt. Met verwisselde kleuren wist Rudolf vervolgens geen vuist te maken, en kwam Luuk in het verre eindspel wederom bovendrijven. Door deze 2-0 plaatst Luuk zich voor de finale tegen de winnaar van Groep 1 in cyclus 2. Daarin zijn Sam Baselmans en… hijzelf nog in de race. Als Sam zijn inhaalpartij tegen Henk Jan Beukema in winst zou omzetten, beginnen beiden met 7,5 uit 8 aan het beslissende onderlinge duel. In dat geval zou Sam – vanwege zijn hogere SB-score – aan remise genoeg hebben om zich te plaatsen voor de finale tegen… Luuk! 

Wint Luuk ook de tweede cyclus, dan wordt hij automatisch onze eerste clubkampioen. Hij krijgt dan wel op zijn geweten dat hij daarmee een einde maakt aan een 49 jaar lang gekoesterde traditie…

In de schaduw van deze playoff viel nog een andere beslissing in de A-groep, editie tweede cyclus. Henk Jan Beukema sloeg in de slotfase toe tegen Ruud Feelders, waardoor laatstgenoemde – net als eerder Hans van Iersel, Jasper Kools en Robin Verhoeven – afdaalt naar Groep 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.