Uitslagen, impressies en ratings van 7 september

Op woensdag 7 september ging de Groepencompetitie van start. Op zeven niveaus zullen maar liefst 74 schakers elkaar naar de eeuwige jachtvelden proberen te helpen. Van hen waren er 58 aanwezig. De eerste uitslagen, met wat korte observaties. De Stukkenjagers-ratings zijn al bijgewerkt, je vindt ze hier.

Groep 1

Rudolf Kat – Luuk Baselmans 0-1

Reinier Jaquet – Bob Jansen 0-1

Peggy van Amerongen – Arjen van Amerongen 0,5-0,5

Pascal Graafmans – Sam Baselmans 0-1

De remise kwam (niet) uit de lucht vallen. De winstpartijen van de met zwart spelende favorieten leidden niet tot uitroepen van de witspelers over gemiste kansen. Althans, we hebben ze niet gehoord.

Groep 2

Bas Rosheuvel – Joost Op ’t Hoog 0-1

Robin Verhoeven – Jasper Kools 0,5-0,5

Michael Nicol – John Greunsven 0-1

Bastiaan van de Rijt – Erwin Meeuwsen 1-0

Paul Castermans – Guus Vermeulen 0-1

Gezien: een wildwestpartij van Paul en Guus, waarbij er steeds net iets meer witte dan zwarte stukken hingen. John moest hard werken om een agressief gambiet van Michael in zijn voordeel te doen doorslaan. Robin leek de stelling van Jasper te overlopen, maar mocht aan het eind blij zijn dat Jasper niet tactisch doorspeelde in een stelling waar de engine wel raad mee wist.

Groep 3

Roger Bougie – Kienfong Lie Kwie 0-1

Thomas Kaufmann – Bart Plasmans 0-1

Rob Milo – Ties Dumont 1-0

Maarten Werkhoven – Michel Timmermans 0-1

Ties had zijn debuut kunnen bekronen met een listig paardzetje. Tot Robs opluchting zag hij het niet. Kienfong won snel, Bart pakte twee pionnen en wikkelde koel af. Michel heeft ervaring met topscores in Groep 3, nu weer knap gestart. 

Groep 4

Jeroen van de Rijt – Lex Karstens 0-1

Thomas Tepe – Joshua Skobjin 0-1

Jan Otten – Emil Voorhorst 0,5-0,5

Jan liet Emil ontsnappen met eeuwig schaak. Bij Lex en Jeroen moet het spannend geweest zijn. Debutant Joshua wist om half twaalf tóch zijn a-pion naar de overkant te brengen.  

Groep 5

Tsz Keung Wong – Onno Bonenkamp 1-0

Theo van den Hoek – Nico van Ham 0-1

Ton van den Heuvel – Jan van den Dries 1-0

Drie zeges van ratingfavorieten, waarbij Nico’s paarden zorgden voor frivole küren rond Theo’s dame. In het eindspel leverde dat een punt op. 

Groep 6

Bert Wels – Frans Pistorius 1-0

René Davidse – Max Mutter 1-0

Nico Dignum – Yoran Viveen 0-1

Bert won de derby met Frans, en Yoran liet weer zijn progressie zien. Max gaf een stuk weg, vocht zich terug, maar moest toch buigen voor Renés trucs.

Groep 7

Gijs Walker – Coen Klaassen 0-1

Mika de Jong – Jan Hes 0-1

Bruno Culotti – Ömer Erkul 0-1

Toine van den Hurk – Cas Leeuwenberg 0-1

Jan won materiaal door een sluwe dubbelaanval op Mika’s loper en toren. Daarna was het een kwestie van zich niet mat laten zetten. Ömer won een kwaliteit tegen nieuweling Bruno en wist dat voordeel met vaste hand te verzilveren. Toine, ook al voor het eerst, speelde lang gelijk op met Cas, maar die had naar eigen zeggen baat bij zijn leesbril. Gijs en Coen speelden een lange en meeslepende partij, waarin Coen uiteindelijk tóch beter uit een tactische slagenwisseling kwam.

SJ-ratingpartij

Fong You Yee – Kees Gelens 1-0

Daan van Kalken – Hans van Driel 0,5-0,5

Knappe prestatie van Fong You die in het eindspel keurig de voorsprong van een pion omzette in een ratingverrassing.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.