Gezellige drukte bij digitaal inloopschaak

30 schakers hebben vrijdagmiddag 27 maart de eerste digitale sessie van het inloopschaak bezocht. Anders dan op de digitale clubavond van afgelopen woensdag speelden we nu met een tempo van 20 minuten en nog wat seconden increment.

Omdat de krachtsverschillen groot kunnen zijn en het aantal rondes klein, probeerden we het eerst maar eens in twee groepen. 18 spelers in de groep ’tot 1600′ en 12 in de (open) topgroep. Dat leidde tot spannende partijen, maar er is ook een nadeel: goede kans dat je twee of zelfs drie keer tegen dezelfde tegenstander komt.

Het ligt voor de hand om het volgende week toch maar eens in één groep te proberen. We zouden dan de rouleersnelheid kunnen verhogen door de sterke spelers – bij grote krachtsverschillen – te vragen de zogeheten berserk-modus aan te zetten. Dan speel je met de helft van de denktijd, maar bij winst krijg je – voor wat het waard is – een extra punt.

In de B-groep legde gastheer Thomas Tepe beslag op de eerste plaats, voor Jeffrey van Huijgevoort en Daniel Kaufmann. In de A-groep sprongen de goede prestaties van Raimon Bach het meest in het oog.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.