Inloopschaak weer volgeboekt

Ook de inloopschaaksessie van vrijdag 10 juli was in trek. 21 schakers hadden zich van tevoren aangemeld en vonden allen een plek in de Ristobar, coronaproof en wel.  Negen spelers wisten een nederlaag te voorkomen: goed voor een eervolle vermelding. Huub de Jong,  Ton Renes, Hans Thönissen, Rudolf Kat en Jan Douwes wonnen in beide ronden, terwijl ook Raimon Bach, Jim Stada, Marsel van Hoorn (allen 1 uit 2) en Cees Zoontjens (0,5 uit 1) ongeslagen bleven. De gevolgen kun je zien in het algemeen klassement en het ratingwinstklassement.

Opzet zomerrapid gewijzigd

Een ander schaakchapiter is het zomerrapidschaak. Op woensdag 8 juli kwamen er dertien schakers, die vijf ronden Zwitsers speelden, met Bob Jansen (4,5) en Satwik Singh (3,5 uit 4) als uitblinkers.

Naar aanleiding van het vernieuwde Protocol Verantwoord Schaken hebben we de formule aangepast. Er wordt namelijk afgeraden om iemand tegen meer dan twee tegenstanders per avond te laten spelen, en daar houden we ons aan. Vooralsnog spelen we wel vier ronden, maar dan steeds in matches van twee partijen. Op 15 juli scoorden Jasper Kools, Pranav Paithane en Yujin Zhan het hoogst: 3 uit 4.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.